Премини към съдържанието
Последвайте Kaldata.com в Google Новини за да научавате първи най-интересните новини! ×
  • Добре дошли!

    Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

    Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

     

Сатанизъм? (за дефиниционно заинтригуваните)


Препоръчан отговор

ВИДОВЕ САТАНИЗЪМ

Държа да се разгранича от постнатия текст, той има чисто образователна функция.

Традиционният сатанизъм е всъщност представата на повечето хора за сатанизма. Идеята за него произлиза през Средновековието от Римокатолическата Църквата. При традиционния сатанизъм няма определен организиран култ за преклонение; тази форма на сатанизма включва изолирани групи или индивиди, които вярват в христянската представа за Сатаната и че той наистина съществува, иначе казано т.нар. "домашен сатанизъм". Повечето хора асоциират тези малки групички с извършването на черни меси, жертвоприношения на животни и т.н. Подобни слухове идват предимно от тийнейджъри, безразсъдно завладени от окултизма или "сатанинските ритуали". Тези младежи извършват убийства на свои съученици, изнасилвания и други престъпления, а след това се оправдават със: "Сатаната ми каза да го сторя".

Църквата на Сатаната е първата организирана и официално призната форма на сатанизъм, създадена в САЩ през 1966 г. от Антон Шандор Ла Вей (1930-1997г). Тя до голяма степен предопределя модерния сатанизъм като една доктрина, по същество атеистична, която се основава на идеята за Сатаната като сбор от природни закони, самата природа или целия живот въобще. Църквата на Сатаната счита, че човекът е с животинска природа, посветена изцяло на задоволяването на инстинктивните си нужди и подобряването на индивидуалния живот. Църквата на Сатаната осъжда жертвоприношенията и други класически форми на сатанинския култ като остатъчни форми на християнството и съответно ненужни безсмислици. Членовете на Църквата на Сатаната не вярват в Сатаната като в действително същество от какъвто и да е вид, а го почитат като символ на прагматичните ценности, които изповядват.

"Храмът на Сет" е най-голямото и най-известното рзклонение на Църквата на Сатаната на Ла Вей. Църквата е създадена през 1975г. от бивш "свещеник" от Църквата на Сатаната. Основателите на Църквата на Сет започват да чувстват, че Сатаната е прекалено близо до християнските поверия и започват да търсят начин да се отделят от всяка, съществуваща по това време, религия. И така, те избрат Сет - древно египетско божество, което според тях е равностойно на Станата. Сет става техен водач и обект на размишления и преклонение по сащия начин, по който е Сатаната в Църквата на Черния Папа - Ла Вей. Съществена разлика между двете учения е опитът на Храма на Сет да се приближи повече към философската страна на нещата и да покаже човека в друга светлина, да се възполва от неговите свръхестествени способности...докато Църквата на Сатаната възприема и представя човека повече като същество, подобно на животните, и използва във философията си доказателства от животинския свят, за да обясни нещо или за да постигне някакъв резултат.

Подобни на Църквата на Сет по-малки сатанински църкви са Световната Църква за освобождаване на Сатаната, Ордена на Злото Око, Групата на светлината на Луцифер и т.н.

Известна сатанинска църква е Църквата на Страшния Съд, позната повече с името "Процесът". Основана е 1963г. в Лондон от семейство Робърт Мур и Мери Ан Маклийн, които променят фамилните си имена и започват да се наричат Де Гримстън. Отначало те принадлежат към Църквата на Сциентологията - модерно течение, обединяващо окултизъм, религия, сравнителна митология и каквото още се сетите, чийто основоположник е Лафайет Роналд Хъбарт. След това се отделят и създават Църквата на Страшния Съд. Първоначално "Процесът" приема съществуването на двама богове - Луцифер и Яхве, но по-късно приема изцяло Сатаната.

Църквата на Страшния Съд в наши дни се дели на няколко части:

Процесът - йеховисти проповядват ”черна” магия и аскеза. Процесът - луциферияни проповядват обратното - безразборен секс без задръжки и морал. Процесът - сатанисти твърдо залага на палеж на църкви и човешки жертвоприношения. Към тях се числят и нашумелите най-вече в Скандинавия Mystic circle и Inner Circle. Старите езически ритуали залягат в основата на сатанинската магия. Боговете на плодородието Кернунос и Бафомет се превръщат в образи на Сатаната.

От средновековните рицари Темплиери, Розенкройцери и Алхимици, произтича Херметичният ореден на Златната Зора, чийто клон е култът на Зос Киа със съвременен наследник илюминатите от Танатерос. Сатанизмът, практикуван от Тантеросите, е едно преобладаващо практическо, лично и експериментално изкуство - работи се главно върху алтернативните състояния на съзнанието, за които се приема, че са ключът към развиването на човешките магически способности. Те приемат, че естественото влечение към по-тъмната страна на магията е толкова добра отправна точка, колкото и всяка друга.

Демонолатрията или вярата в демони не е точно свързана със сатанизма, но разликите са достатъчно малки, за да могат да бъдат пренебрегнати понякога. Демонолатрията е култ към демоните. Последователите й вярват в реалното съществуване на духовни същества като демоните, но за разлика от традиционния сатанизъм, те не се ограничават само с култ към Сатаната. Сатаната е практически само един от многото демони и не заема по-специално място в демонолатрията. Всеки прави индивидуален избор на свой демон-покровител, в зависимост от онези аспекти в живота си, които би искал да изследва, развива и усъвършенства. Следователно, този, който има интереси в изкуството, ще избере да почита демон, свързан с творческите способности; този, който се интересува от лекуване ще избере демон с лечебни сили и т.н. В тази връзка, въпреки че хората, които почитат демоните, изглеждат много близки до сатанистите, що се отнася до символи и ритуали, те все пак са може би по-близо до модерните езичници, които почитат различни божества при всеки различен случай.

Като цяло съществуват най-различни виждания за това какво е Сатаната (някои вярват, че е антропоморфно същество, други – че е тъмната сила в природата, трети са атеисти), какво е сатанизмът (едни залагат твърдо на кървави ритуали и поругаване на християнски ценности, а други предпочитат личното себеусъвършенстване и развитие и се откъсват от християнската представа за зло) и какво е сатанинската магия (за едни тя е куп ритуали и заклинания, а според други магията е шарлатанство).

В България най-често се срещат тези "сатанисти", които не принадлежат към никаква организация, не се интересуват от никакви идеологии и докато на теория вярват само в себе си, на практика единственото, което правят, е да плюят срещу християнството, използвайки на готово доводите на западните си събратя срещу Католическата или Протестантската църква, които нямат много общо с реалната действителност унас.

ПС.: Държа да се разгранича от постнатия текст, той има чисто образователна функция.

forgiveness.cult.bg/satanism/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 55
  • Създадено
  • Последен отговор

Хубав пост, благодарности. :shy11: P.S.Мога само да добавя, с риск да стана досаден, че най-много за тази личност е писано в Библията, който се интересува може да прочете.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Интересни неща за Сатанизма пише в Уикипедията.

От там ще постна само това:

Общо за много сатанисти е следното:

1. Признава се за недостойно преклонението пред висши сили и изобщо признаването на съществуването на каквито и да било висши сили. На почит са атеизмът и науката.

2. Не се използват понятия като "добро" и "зло", тъй като това са едни субективни и доста емоционално украсени понятия, които не могат да опишат правилно света.

3. Приема се масово, че в сатанизма няма правила и няма догми, задължителни за спазване. Това произтича от факта, че сатанизмът е индивидуалистически мироглед.

4. Във връзка с взаимоотношенията с хората- прието е отношение на принципа "каквото повикало- това се обадило".

5. Безпричинно не се дава прошка и не се получава прошка.

6. Приета е идеята, че сатанистите не следва да се организират по никакъв начин (било в църкви или подобно), тъй като това е мироглед на Личността.

7. Сатанистите не приемат масовите религии, масовата култура и тълпите във всичките им измерения. Затова и те не се стремят да бъдат болшинство в света.

8. Сатанинският мироглед не включва в себе си стремеж към някаква точно определена велика цел, която да даде конкретен начин на живот. Поради това всеки сатанист сам си определя своите цели и начините , по които ще ги постигне.

9. Сатанизмът е път на неограничавано от нищо себеразвитие.

Само ще споделя, че рядко се интересувам от такива неща въпреки, че съм държала изпити на подобна тематика. Винаги съм подминавала Сатанизма като за мен това си е чиста философия предназначена за хаховци. И понеже сега се зачетох от скука в темата на trancemasha се заинтригувах. Много от постулатите тук, за моя изненада отговарят на принципите, които изповядвам. Странно, явно и аз съм хахо Публикувано изображение Както и да е беше ми изключително интересно да прочета тези информации определено ми преобърнаха представите. :shy11:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сатанизъм – тип религиозно съзнания, при който обект на поклонение е обективното зло в една или друга ипостас: сатана, шайтан, кали, канеша, сет, бехерит, дев, пувка, о-яма, лилит и др. Сатанизмът представлява антагонизъм спрямо съзидателните традиции, култура, социална структура и създадените от обществото норми. Насочен е към обективна реализация на принципа на неограниченото самоудовлетворение в ущърб на цялото останало човечество.

Също може да прочетете и това http://www.pravoslavieto.com/books/putisht...hti_kum_ada.htm

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Също може да прочетете и това http://www.pravoslavieto.com/books/putisht...hti_kum_ada.htm

Поредното доказателство, че информацията винаги зависи от това, от коя страна на барикадата се намираш. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искам в тази тема да развенчая един мит.666!Защо всички смятат, че трите шестици са сатанинско обозначение?

http://synpress.bglink.net/23-yyyy/barcode.htm

Приятно четене. ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само дето в страницата не се обяснява произхода на избора точно на това число за тези суеверия :slap1: ...

Ако не се лъжа, всичко тръгва от Откровението на Йоан, където той го споменава като числото на Звяра (Антихриста) Публикувано изображение .

Иначе, поне става ясно, че бар-кодовете не са дело на Антихриста (докато не почнем да ги слагаме на хора :shy11: ).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.

Дяволските свойства на числото 666 се придават най-вече въз основа на пророчеството от Глава 13, стих 18-ти от Откровението на Йоан Богослов в Библията: “Тук е мъдростта. Който има ум, нека пресметне числото на Звяра, понеже е число човешко, и числото му е 666”.

Суеверия, свързани със 666, има навсякъде по света. Показателно е, че в САЩ от няколко години липсва магистрала с № 666, въпреки че такава е съществувала в продължение на 77 години. Магистрала US 666 e създадена през 1926 г. и в първоначалния си вид свързва в посока север-юг град Кортез в Колорадо и Галъп, Ню Мексико. От 1938 г. до 1970 г. магистралата е удължена до Дъглас, Аризона, а от 1970 г. до 1992 г. свързва Монтичело, Юта с Дъглас, Аризона. През 1992 г. щатът Аризона премахва всички табели с № 666, заменяйки означенията на южното разклонение с US 191. През 2003 г., останалите 3 щати, през които преминава “адската магистрала” (Юта, Колорадо и Ню Мексико) молят Федералното пътно управление на САЩ да я преименуват на US 491. Така, от декември 2003 г. историческата магистрала 666, която не е “магистрала към Ада”, а към Ню Мексико, вече не съществува.

През вековете са се натрупали много тълкувания на стих от "Откровението".Ето най-популярните тълкувания на това ,кой е "звярът" и какво означава 666:

1.) Папата и Рим изт.тук

Звярът от Откровение 13 глава

В Отк. 13 са приведени шест ясни признака, определящи властта на звяра. Няма никакви съмнения, по отношение на това, що за власт е това. Библията и светската история потвърждават тази идентификация.

Отк.13:1-2:

"И видях звяр, който излизаше от морето, и имаше десет рога и седем глави; и на роговете му десет корони, и на главите му богохулни имена.

И звярът, който видях приличаше на леопард, и краката му бяха като крака на мечка, устата му като уста на лъв; и змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт".

При изследване на Дан.7 се вижда, че звяра олицетворява царство или управляваща власт. Тук, в Отк. 13, ние виждаме звяра, като че съставен от няколко животни. Пророкът използва същите символи, които употребява за обозначаването на великите световни нации, за описването на тяхната власт. В пророчеството на Данаил лъва олицетворява Вавилон; мечката - Мидо-Персия; леопарда - Гърция, а дракона - Рим. Тогава звярът от Отк.13 е тази власт, която ще стане наследница на четирите велики вселенски империи. В Отк.13:2 ние получаваме първия намек за съшността на този звяр: "И змеят даде нему силата си, престола си и голяма власт".

Тук змеят олицетворява старата езическа Римска империя. Предишната глава (Отк.12) разказва за змея и описва борбата между змея и Църквата:

"И яви се друго знамение на небето, и ето голям червен змей, който имаше седем глави и десет рога, и на главите му седем корони. И опашката му, като завлече третата част от небесните звезди, хвърли ги на земята; и змеят застана пред жената, която щеше да роди, за да изяде чадото й щом роди. И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чадо бе грабнато и занесено при Бога, дори при Неговия престол" (Отк.12:3-5).

Глава 19 стих 15 говори за това, че именно на Исус Му предстои да управлява всичките народи с железен жезъл. Кой управлявал по времето на Христос? Опитвала ли се е тази власт да унищожи Исус? Исторически факт се явява това, че когато се родил Исус, управляващата власт била Римската империя начело с кесарите, а Ирод, управляващ под римското владичество, дал заповед да бъдат убити всички малки деца на възраст до две години, опитвайки се да унищожи пеленачето Христос.

Пророчество говори, че змея ще даде на звяра столицата си, своята власт и авторитет. Предсказанието е ясно. Езическият Рим ще даде някому столицата си, властта си и авторитета си. Такива неща не се случват често с нациите! Фактически аз не знам нито един друг случай от историята, при който това да се е случило!

Когато император на Рим бил Константин, той решил да основе нова столица. Императорът издигнал нов град във Византия и го нарекъл на свое име-Константинопол. Напускайки Рим той дал старата столица не на политически ръководител, който в бъдеще можел да го заплаши, а на Римския папа. Историческите факти потвърждават това.

Аз ще цитирам думите на професор Лабанка от Римския университет: "Вместо сменящите един друг кесари дошли в Рим сменящи един друг папи. Когато Константин оставял Рим, той дал престола си на папата". В този случай историкът използва същите думи, както и библейския пророк. Сега ще вземем "История"-та на Стенли, стр.40:

"Папите запълнили вакантното място на римските императори, като наследили властта, престижа и титлите от езичеството…Константин оставил всичко на Римския папа…Папството се явява всичко на всичко признак на болната Римска империя, възседнало с венец на нейната могила".

Папският Рим заменил езическия. Именно папската религиозна система се споменава в Отк.13.

Говорят, че папата се явява наследник на Христос. Думата "викар" е латинска дума, от която произлязла думата "вице", например, "вице-президент", т.е. заместител на президента или този, който временно в ролята на президент. По този начин папата претендира да заеме мястото на Христос в качеството на Намесник на Божия Син". "VICARIVS FILII DEI" се явява една от най-възвишените титли на римския папа. След като сметнем цифровите значения на римските букви ние намираме изумителен факт - точно така, както указва пророчеството тяхната сума е 666.

V….5

I….1

C….100

A….0

R….0

I….1

V....5

S….0

………

=112

F...0

I....1

L... 50

I....1

I....1

.........

=53

D...500

E...0

I....1

........

=501

112+53+501=666.

При събирането на тези цифри получаваме 666. В това няма никакви съмнения. Властта на звяра от Отк.13 това е папската система на поклонение.

2.666 и окултистите изт.тук

666 е мярна единица за измерване на човешки и космически времена при окултистите.Един пълен цикъл обаче е равен на 777(циклична висша математика),а 666 е 90% от цикъла т.е наближаването на края му.Човек винаги се е страхувал от наближаването на края и от промените и това е един от възможните отговори от къде идва страха ни към числото 666.

Друг е моментът,че редуцирано 666 дава 999,а числата 6 и 9 символизират мъжкото и женското начало.Преди библията е осъждала половите отношения преди брака и просто си е нагрочила 666 за симвул на гнусното,опасното и т.нТъй като е единственото число,което може да се редуцира на 100% се смята за двулично,символ на лицемерието.

В чисто нумерологичен път 666 значи смърт,беди,болести и нещастия.За първи път за това заговаря Йоан Богослов

Още по темата за Антихриста и числото му -тук http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=35827

А ето и едно любопитно Окръжно послание на Светия Синод на Църквата на Елада по повод числото 666 и електронните карти, № 2626 от 7.04.1997 ТУК

Точно заради него се говореше за баркодовете. Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пропусната е илюминатската гледна точка по въпроса! А тя е доста интересна. Луцифер, като антагонистичен образ на стожера на католическото християнство, което към периода се е явявало, като спирачка за свободната наука. Образа на Луцифер, като носител на светлината на земното познание - застъпник за правата на човечеството - образ почти еквивалентен на Прометей в гръцката митология. Този символ съдържа в себе си интересен елемент на отрицание на общопризнатите ценности. Щом обществените ценности водят до духовен мрак - то естесвен приносител на светлината на знанието се явява и символа на тяхната противоположност. Един колкото детински - толкова и обвит в мистична светлина подход, към чисто прагматичните проблеми на тогавашния социум. Интересен е и акта на овеществяване на патронът им. Липсват типичните елементи на калсическият сатанизъм. Няма я черната меса, липсват и типичните рогати образи. Интересното е, че образа на Луцифер е излаган на показ, като сборове от съвършени геометрически съотношения и имплментиращите ги фигури. Не са пропуснати дори и пентаклите на Давид и Соломон, за които се смята, че са ключови формули за постигане на власт над демоните. Други интересни фигури изпозвани за изобразяване на демоничното начало на света са сферите и четириъгълните пирамиди, в които трите питагорови числа 3, 4, 5 могат да се изведат от много места. Могат да се направят интересни паралели между парадигмите стоящи в основите на този тип сатанизъм и традициите в Древния Египет...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за темата и от мен! Няма какво да добавя повече по нея, освен ей този линк Satan BG.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за темата и от мен! Няма какво да добавя повече по нея, освен ей този линк Satan BG.

9.

Не навреждай на малки деца.

10.

Не убивай животни, освен ако не са те нападнали, или за храна.

11.

Когато вървиш на открито, не закачай никого. Ако някой те обезпокои, помоли го да престане. Ако той не престане, унищожи го.

Това доста противоречи на представите ми за сатанизма.Дали го изпълняват?

СТАДНО ЧУВСТВО -това е очевиден грях от Сатанинска гледна точнка. Нормално е да се съгласиш с нечии желания, щом в крайна сметка това е изгодно за тебе. Но само глупаците вървят в стадото, позволявайки на едно безлично същество да ги ръководи. Номерът е мъдро да си избереш учител, вмесето да бъдеш заробен от прищчвките на тълпата.

Това също, предвид сектата им.Като едно стадо следват казаното от тартора им.

Знай, че няма Бог там горе, ти си сам този Бог.

Представям си какъв бог може да е едно 17 годишно хипи, или метълче, с куп комплекси, нервен и неспокоен, който освен всичко друго само вреди на семейсство и околни.Този пример давам, защото точно такъв един сатанист знам в България.

Традиционалните Сатанисти вярват в Христянската

представа за Сатаната и вярват че той наистина съществува.

Едно прекрасно противоречие.Щом вярват в християнската представа за сатана, как тогава отричат съществуването на Бог.И на Иисус.Защото в сайта точно това прочетох...

Имаме ли сатанисти тук, да ми разяснят?

SAMHAIN/HALLOWEEN - САМХАЙН/ХЕЛОУЙН

31-ви Октомври

Това е християнски празник.

И още въпроси.Защо, след като са против убииствата, всичките им сайтове, брошури и разни подобни, са изрисувани с кръв?Бих желала да науча повече и за ритуалните жертвоприношения, причините за тях и следствията.Макар че вероятно не се практикуват в България, на запад ги има.А какво става със сатанистите, НЕ подчинили се на тези техни закони?Чела съм доста, което ме навежда на мисълта, че веднъж попаднал в тази секта, човек не може да се откачи.И ако това е така, къде им е свободата?И накрая - защо се крият и се спотайват, след като това е тяхната религия.Аз се гордея с моята, нима те не?След като за тях това е верния път.

Моля за разяснения.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз да си кажа за числото на Звяра, че ми е любимо :) - в един от най-древните откривани преписи на Откровението (на гръцки, разбира се) числото не е 666, а 616, та може да се окаже, че първото число е "набедено" :baby: .

Аз не съм сатанист (поне не такъв, какъвто ти имаш предвид Публикувано изображение ), ама според мен, както и много други религиозни течения има две страни - едната е "чисто" философската - основните канони, които, общо взето, са общи за всички религии и другата - "практическата", начина, по който тези, които се самоопределят като последователи на течението, ги изповядват. Бих ти препоръчал да обърнеш внимание на множеството прилики между порочните практики (порочни от наша гледна точка, разбира се), които описваш и юдейските ритуали и символи...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз да си кажа за числото на Звяра, че ми е любимо :) - в един от най-древните откривани преписи на Откровението (на гръцки, разбира се) числото не е 666, а 616, та може да се окаже, че първото число е "набедено" :baby: .

Аз не съм сатанист (поне не такъв, какъвто ти имаш предвид Публикувано изображение ), ама според мен, както и много други религиозни течения има две страни - едната е "чисто" философската - основните канони, които, общо взето, са общи за всички религии и другата - "практическата", начина, по който тези, които се самоопределят като последователи на течението, ги изповядват. Бих ти препоръчал да обърнеш внимание на множеството прилики между порочните практики (порочни от наша гледна точка, разбира се), които описваш и юдейските ритуали и символи...

Тук не става въпрос за големите религии а за секта.Не оправдавам много от действията на християни, мюсулмани и юдеи, но за тях имаме теми и дискусии.Аз искам някой да ми обясни нещата, за които питам.И абсурда в тях./според мен.../

Чисто любопитство.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хубав пост, благодарности. :baby:

P.S.Мога само да добавя, с риск да стана досаден, че най-много за тази личност е писано в Библията, който се интересува може да прочете.

Само добавям това към темата БИБЛИЯ

Надявам се да послужи и да съм била от помощ :)

пп. Дано да може да се тегли от тук...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Е, сега, ако определяме религиите само от социологическа гледна точка...

Сатанизма си е точно религиозно течение, поне според моите собствени разбирания. Друг е въпроса, че може би е най-"шареното", в смисъл, че най-различно се интерпретира, няма твърди догми или нещо подобно - затова е твърде общо понятие. Според мен има сатанисти, които са кротки и смирени (докато не почнат да унищожават, де ;) ) и такива, които "вакханалстват"... Мисля, че мотивацията на последните е по-скоро отричаща - не, че искат конкретно да извършват простотиите (меко казано), които вършат, а че искат да са различни по някакъв начин и да си го "върнат" на света за нещо. При сатанистите мисля, че има огромен фактор на "тарторство" (както ти се изрази), защото самите последователи са такива - по-податливи (от типа на твоя познат). Но няма да е зле, ако има сатанист сред нас (сещам се за един, който написа доста постове на тази тема и май "не се вясва" вече), да чуем и тази гледна точка...

Та, конкретно - защо вярват в Сатаната, а не и в Христос - ами защото така си представят Бог, защо иначе :baby: ?! Смятат, че демиурга се приближава повече до образа на Сатаната (а не Дявола от Библията), отколкото до този на Светата Троица.

Е, сега, ако кажеш, че си имала предвид точно самхейн като християнски празник ;) ... Мисля, че те по-скоро честват датата като келтските вакханалии, отколкото като "Вси Светии" ;) .

Относно кръвта - тя е по-скоро символ (и алхимическа, магическа субстанция, носител на душата в известен смисъл), пък и по брошурите и сайтовете им не е истинска кръв, нали?!

За ритуалните жертвоприношения - според мен някой болен мозък е решил, че точно това й трябва на сектата му, за да се "извисят"... Нещо не схванах какво точно имаш предвид под "следствията" от тях - те май са строго индивидуални и зависят от това каква е жертвата (в по-общия, религиозен смисъл на думата, а не криминалния).

А за тарторството - вече казах, просто някои болни мозъци са решили да използват религиозното течение за користни цели - например трупане на власт и/или богатства - и съответно не би им било приятно да ги "зарязват".

Не разбирам също така какво имаш предвид под "спотайват" - може би просто никой сатанист не я мернал тази тема, или пък не му се пише, както на доста други хора от основните религии... Не забравяй, че сатанистите се гордеят с това, че са малцинство :) ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Въпреки че не съм сатанист, а чиста проба атеист, съм чел двете книжки на Антон Шандор ла Вей, основателя на Church of Satan. Искам да внеса яснота по някои въпроси: 1.Според Ла Вей и последователите му Сатаната е персонификация на непознатите сили в природата, той не е антропоморфно създание, а идея с ясни очертания. 2.Да бъдеш сатанист според Ла Вей означава да развиваш себе си, да се поставяш на първо място във всеки един момент и да приемаш себе си като собствения си спасител. 3.Целта на всички сатанински ритуали и практики е обща - т.нар. психодрама (метод за освобождаване на собственото съзнание). Тъй като по Ла Вей божествата са овъншнена, екстернализирана представа за самия себе си, преклонението пред тях чрез ритуалност е преклонение пред самия себе си, но в състояние на духа, когато границите м/у Его и Ид са напълно размити. 4.Жертвата в сатанинските ритуали е не физическо същество, а представа за физическото същество. За обект на представата се избира човек, който е по преценка на сатаниста ненужен и неизползваем. 5.Ритуалите и догмата в сатанизма присъстват като такива единствено за да освободят човека от мисъл и да го изпълнят с емоция. Такива ритуали са например Черната меса, Призоваването на Ктхулху и т.н. Това е. В сатанизма няма нищо свръхестествено - просто една много жизнерадостна философия, която много хора (сатанисти и християни) тълкуват по ужасно грешен начин.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Поздравления за темата и от мен! Няма какво да добавя повече по нея, освен ей този линк Satan BG.

:rolleyes: Странно, но горепосоченият саит ужасно много ми напомня за едно съчинение от 2 срок на 1клас.

мм не , онова беше с доста по-малко правописни грешки :hush:

"... Боже, колко мъка има по тоя свят .... " каза моканина разглеждайки саита ;) къде преведено - къде не ... то и превода с грешки ... просто нямам думи ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Искам в тази тема да развенчая един мит.666!Защо всички смятат, че трите шестици са сатанинско обозначение?

http://synpress.bglink.net/23-yyyy/barcode.htm

Приятно четене. :rolleyes:

относно шестиците,не мога да повярвам че не си чела поредицата от книги на Ернст Мулдаш,във втората му книга "Трагичното послание на древните"са дадени такива отговори за 666 и за 999,че направо ще ти се завие свят и то аргументирани със доказателства.

можеш да си дръпнеш цялата поредица от тук :http://www.izvorite.com/downloud/downloud3.htm

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Shuurfak rai Shedler

Как да няма твърди догми - та аз цитирах по - горе част от "правилата" им.Едва ли биха могли да си представят сатаната като Бог.Такова нещо е немислимо според техните разбирания, доколкото ми става ясно от философията им.Те отричат съществуването на Бог, такъв, какъвто е в християнската религия например, а в същото време използват Бог като нещо, срещу което са изградили своята "религия".По метода на отрицанието.

Вси светии, или празника на вещиците - така или иначе е християнски празник.Ако се задълбочим в самата история на празника, ще видим, че в него не може да има нищо сатанинско.Объркали са се, трябвало е да приемат друга дата.Но понеже подбудата за празнуване именно тогава/както подозирам/ е осуетяване, то тогава е разбираемо.

Кръвта.Според християнското учение тя е нещо свято.Дали сатанистите са пресметнали това?Или е само символ на някакво излислено зло?Много ми е интересна именно тази част от цялата сатанистка философия...

По сайтовете няма как да е истинска...

На запад съм чела че се практикува истинско жертвоприношение, на животни и хора.Именно за него питам, а не за символики.Един сатанист би трябвало да знае тези неща, особено ако става въпрос за религия.Следствията са именно криминалните следствия.Освен това една от моите максими е - Щом можеш да си представиш нещо, значи то съществува.

Спотайват...чела съм че се събират на определени места, на определени дати, веднъж или два пъти в годината.Но винаги сменят местоположение и време.Защо?Нямат сатанински "храмове"

, доколкото знам, също и не парадират с някакви символи, школи, сбирки...освен техните тайни.Според източниците ми - все тайни.

Разбира се, нямах предвид само темата в този форум, а по принцип.

Нямах представа, че се гордеят с това...

trancemasha, съгласна съм че това е една древна философия, но дотам.Особено сатанистите в България едва ли си имат понятия от такава.Виж сайта по - горе.

4.Жертвата в сатанинските ритуали е не физическо същество, а представа за физическото същество. За обект на представата се избира човек, който е по преценка на сатаниста ненужен и неизползваем.

Ненужен?Като Иисус ли?

Не бихме могли да го тълкуваме по различен начин, не ни се дава логично обяснение за нищо.Само гледаме изрисувани с черепи и въображаема кръв сайтове, четем смешни правила, и чуваме за неизвестни тайнства, приобщаване, посвещение...и после наказание, ако си посмял да си помислиш дори да си тръгнеш.

Затова и питам.

Аз имам доста въпроси още, и смятам да си ги задам...нали затова е темата всъщност...? :rolleyes::hush:

П.П.

агни, не всичко което четем, приемаме за истина.Справка - сайта по - горе, сатанисткия.А аз тук не давам инфо, а търся такова.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

:rolleyes: Странно, но горепосоченият саит ужасно много ми напомня за едно съчинение от 2 срок на 1клас.

мм не , онова беше с доста по-малко правописни грешки :hush:

"... Боже, колко мъка има по тоя свят .... " каза моканина разглеждайки саита ;) къде преведено - къде не ... то и превода с грешки ... просто нямам думи ...

То не че и в твоя пост има малко правописни грешки де...Ама нейсе Публикувано изображение .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Чета аз темата и ми идва на ум един въпрос-Има ли разлика между сатанисти и дяволопоклонници ?Някой може ли да ми отговори Публикувано изображение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Храм на децата на Луцифер"

Това е секта на "бели" сатанисти от Молдова. Представящ се под името Инфернал, техният водач казва:

"В течение на цялата библейска история, Сатаната нито веднъж не е сторил зло на хората, затова пък Бог на всяка крачка само прави пакости на човечеството. /.../ Но защо тогава хората се страхуват единствено от Божието наказание? Защото Сатаната не е толкова зъл, колкото Бог? Защото Бог не е така справедлив? Или защото Бог е създал в Сатаната образа на врага? /.../ Днешните сатанисти са разделени на две основни категории - добри /бели/, и зли /черни/. Злите смятат, че Сатаната е зло и неговите следовници също са длъжни да творят зло. Вторите, по-малко популярни, са добрите сатанисти. Към този, по-малко разпространен вариант на дяволопоклонничеството спадаме и ние - децата на Луцифер. Ние смятаме, че докато Бог насажда у хората комплекси на непълноценност, Дяволът се стреми да развие у човека онова, което го прави действително велик - силата, умът, добротата."

"Той вече е тук, и аз усещам нечовешкия Му зов към разплата и въстановяване на справедливостта. Той вече е тук, и аз усещам невъобразимата Му мощ, яростта и ненавистта Му. Той вече е тук, и аз усещам Неговата радост от завръщането. Той е тук, и гигантската битка, битката между великите Гиганти вече е започнала, макар ограничените умове да не го съзират."

из записките на един сатанист

Това какво ли е...??

Чета аз темата и ми идва на ум един въпрос-Има ли разлика между сатанисти и дяволопоклонници ?Някой може ли да ми отговори Публикувано изображение

Има.Но разликата няма да намериш в тези секти...и сайтчета...
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Говорим си тук за сатананизъм, а някой знае ли какво означава това изобщо?Сатана е име и прозвище на една личност.От еврейски, ако не се лъжа, означава противник или неприятел.Той има и друго име-дявол, то пък е от гръцки и значи-клеветник.Но истинското му име е Луцифер, Сина на зората, Носещия светлина.Днес е сатана и дявол, преди много време е бил Луцифер.В Библията е наречен още, богът на този свят.Какво знаем за него?Поправете ме ако греша, но за тази личност, вкл. и гореспоменатите имена, пише само в Библията.Аз поне незнам друг източник, някой ако знае, да каже.В Новият Завет, Исус Христос говори за него като човекоубиец и баща на лъжата.Личност, която преследва определени цели.Последователите на Христос се наричат християни.Последователите на Сатана се наричат сатанисти.Но тук, нашите сатанисти са май доста далеч от истинските такива.Истинските сатанисти, следват заповедите на своя господар Сатана.Както и истинските християни, на Христос.Имам една книга в къщи, ще споделя малка част от нея.Тя е нещо като автобиография на една сатанинска служителка, писана е главно от нейна позната.Всеки е свободен да вярва или не на това, което ще напиша по-долу.Та тази жена, жрица на Сатана е принадлежала към един много силен сатанински култ в САЩ.Тези хора са имали първосвещеник, по подобие на старозаветния модел за служение.Те са били една строга организация с доста капитали и влияние.И са преследвали определени цели: разбиване на семействата, отпор срещу благовестието за Христос, унижаване на водещи християнски фигури и тяхното отстраняване и.т.н., малка част от програмата.Тази жена е била една от най-силните и влиятелните.Тя е имала лични срещи със Сатана и са планирали внимателно всяко свое действие.Разказва, че на всяка Черна събота(аналог на Христовото разпятие), са организирали сбирки, с много хора, намирали са някой бездомник, приковавали са го на кръст и са извършвали над него всякакви отвратителни действия, докато накрая го убият.Така, са поругавали делото на Христос на кръстта и са изразявали победата на Сатана над Христос.После множеството се отдавало на страхотни оргии.Извършвали са и други действия, като подкупи, влияние върху съдебната власт и полицията, отстраняване на неудобни фигури.Имали са хора на политически постове в щата.Събирали се на определени дни от годината и са извършвали демонстрации на сила, нещо като състезания.В един момент от "кариерата си", тази жена била посветена като "невяста" на Сатана.Иначе е била медицинска сестра, доколкото си спомням.Тя описва невероятни неща, на мен самия ми е трудно да ги възприема, все още.При поредната им акция, но в духовния свят, тя се сблъскала с ангели.Било й поръчано да убият семейството на един християнски пастор, както и самият него, защото "много говорел".Когато се пренесли с духовните си тела , видели че неговата къща е заобиколена от огромни ангели с извадени мечове.Те не можели по никакъв начин да преминат през тях.Ангелите само стоели и се усмихвали.След още няколко такива срещи, тази жена започнала да се замисля за силата на Сатана и силата на Бога.В крайна сметка, тя предала живота си на Христос, но не без битка.До нея стояла една обикновена жена, християнка, нейна колежка в болницата, където работела.Те двете преживели Божията сила и Неговата закрила.После написали тази книга.Аз споделих малка част.Аз самият бях едно време върл металист.По мое време имаше една група, Venom се казваше.Тримата й изпълнители носеха имена на разни служители на дявола.Сега не си ги спомням.Спомням си обаче, как по време на концерт, на сцената се колеха черни петли, пиеше се кръв и се извършваха ритуали.Публиката направо полудяваше.Знам и други групи, които практикуват разни подобни действия по време на концерти.Самите изпълнители споделят: понякога става малко страшно.Има цяла една книга, изследване и интервюта с популярни групи и изпълнители и те свободно споделят, че извършват сатанински обреди и ритуали, но го правят само с цел реклама и популярност.Дали обаче е само това?Книгата се казва: Ние искаме само твоята душа.Много групи практикуват поклонение на дявола, текстовете на песните им имат особен скрит смисъл.Навремето е имало една техника, за обратно превъртане на лентата на магнетофон, там са се чували съвсем разлини текстове отколкото при нормално просвирване.Това станало доста лоша практика и било забранено.Аз лично считам, че музиката е изключително силно средство за въздействие, самият аз съм малко музикант и съм го проверил лично.Хората могат да бъдат докарани до състояние на делириум на някой концерт.В Африка и Ямайка, и други страни, има култове, които призовават демони, извършват се страшни ритуали.Един шаман от африканско племе е съвсем наясно какво прави.Това е игра с огъня.Нашите родни сатанисти, незнаят мисля си, какво е да си сатанист.Сатанист е човек, следващ своя господар Сатана, казах го вече.За сатанистите, Сатана е истинския Бог.Сатанистите се противопоставят на Бога, описан в Библията.Те не се опълчват срещи Аллах, Буда, Конфуций, който се сетите друг.Целите на Сатана са отхвърляне на властта на Бога и унищожаването на хората.Ритуалите на сатанистите са извратено копие на практиките в християнската църква.Сатанистите обаче са скрити.Няма да разберете за тях, ако не можете да ги идентифицирате.А това няма как да стане.Сатанизма е тясно обвързан с окултизма.Окулт, значи скрит.Техниките на окултизма са тайна, те не са за простосмъртни.Сатанистите не викат по площадите, кои са и какви са.Няма да прочетете във вестника за тях.Сатана е фигура, която се спотайва, той не излиза на светло.Когато го прави, е "светъл ангел".Такива са и служителите му.Затова те може да са сред нас, но няма как да разберем.В България сигурно има сатанисти, които са наясно за какво иде реч.Те обаче са както казах, скрити.Тия, които афишират такава принадлежност са малко или много хора, което вземат това за нещо модерно или се правят на интересни.Антон Ла Вей направи цяла църква в Сан Франциско и едни вид узакони сатанизма.И това в една от най-християнските нации.Какво ли още ще се случи?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

infinity1305, откъде са тези "правила" - имам предвид, че няма канони, около които всички (естествено не буквално - поне по-голямата част) сатанисти да са се обединили.

Нещо не си ме разбрала - не си представят Сатаната като Бог, а висшата сила, която ние наричаме Бог, за тях се доближава най-много до образа на Сатаната. То доста религии са "изградени" в същата степен върху отрицанието - на практика всички дуалистични. Те просто се разграничават от нашата представа за Бог и излагат своята - на мен не ми изглежда самоцелно противопоставяне.

За Вси Светии не знам - наистина трябва да питаш някой "действащ" сатанист... Според мен избора на тази дата е именно заради самхейн и спецификата на неговото честване... Както и да е...

За кръвта - според мен из брошурите им и сайтовете си е точно символ, а ритуалните жертвоприношения са израждане на философията на ла Вей и са дело точно на сектите, в които всички припознават сатанизма...

А колкото до максимата ти - мисля, че е основен "закон" в окултизма (и по-специално в демонологията) - "Ако нещо може да бъде измислено, то то може и да съществува."

Спотайват се май е малко пресилено - това, че не тръбят по медиите за себе си (а само медиите ги споменават и то винаги откъм най-лошата страна, същото "припознаване"), не значи, че не се гордеят. Но това в крайна сметка е строго индивидуално - всеки сатанист може да се гордее, а може и да не се гордее с това.

Мисля, че сатанистите не смятат Иисус за враг или "ненужен", те просто не го принават за някакво божество... Друг е въпроса, че си има секти, които се самоопределят като сатанисти, а са по-скоро наистина дяволопоклонници - според мен това е разликата. Едните изповядват религиозното течение на ла Вей и споделят неговия мироглед, докато другите се кланят на Дявола (Луцифер) от Библията, като се стремят да му подражават и да вършат безчинства, наваксвайки за несправедливо обвиняваните в същото през Средновековието...

Децата на Луцифер май са "от другата страна на барикадата" на Армагедон :wors: ...

А Воините на Тангра не ги познавам в подробности, но на пръв поглед са по-скоро смесица от малко древни слънчеви култове, малко теория за деволюция на човека и доста от идеите за Новата раса и Новата епоха...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

  • Администратор

Заинтересуваните от сатанизма да се разходят до сайта на Burzum и да прочетат написаното от Varg Vikernes и по-точно A Burzum Story

За по-мързеливите: Part V - Satanism

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
  • Бюлетин

    Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.
    Абонирайте се
×
×
  • Добави ново...