Сатанизма и съседни секти

Последователи сатанински култ може да бъде разделен на няколко вида:

Първият тип - "независимо проучване любовници." Като правило, тези, които са привлечени сатанизъм чрез популярни книги и филми по този въпрос, рок-групата популяризиране ритуали и принадлежности за сатанизъм и чрез други налични източници. "Аматьори" обикновено не се свързва с организирана група или култ, въпреки че може да има малки местни "аматьорски банда".







Вторият тип - "психопат" сатанисти. Той е морално осакатен физически лица, които имат желание за насилие, садизъм, некрофилия и други. Сатанизъм, който привлича, защото той ясно и външно изразява "облагородяване" ги аномалии и им дава идеологически и ритуални обертонове. Първите два вида са понякога частично се сливат.

Третият тип - "религиозни сатанисти". Тя се състои от вече съществуващи структурирани групи като "българския Църквата на Сатаната", "Южен кръст", "Black Angel" и др.

Четвъртият тип - "черните сатанисти" е тайна, малки групи, състоящи се предимно от наследствени Сатана последователи, сериозно ангажирани в най-отблъскващите форми на окултизма и почитането на Сатаната. Те не се рекламира дейността си и да не се занимава с набиране на последователи. Има много малко преки доказателства за съществуването на такива групи. Тази група включва "Black графиня" (София), "жрица" (Брянск), Върховната жрица на "Black Angel", няколко семейства в София, лидерите на "Южен кръст" и др. Интересното е, че някои "черни сатанисти" много скептично настроени последователи на сатанински секти и трети вид, по отношение на тях като "детски игри" и "глезотии".

Rassprostraneniyu и одобряване на сатанизма насърчава развитието на рок "култура" и специална посока във филма "ужас".

Име на Сатана не е звучи различен език по различен начин: Шейтан - арабски, Set - египетски, Акума - японски, Dev - персийски, Puvkka - Уелски, така да се сатанински култове включват всички култове се покланят на идоли с такива имена.

В Европа, на върха на сатанизма увличане се случва в средата на XVII век. и в достатъчно високи светските кръгове. Като жертви на сатанински черна маса, докато "доставя" на стотици бебета. В същото време основните сатанински ритуали са били разработени в детайли.

Сред най-известните сдружения на сатанистите нашето време са: Църквата на Сатаната, на luciferianism Международната асоциация "Селтик регион Rite", "Зелен Поръчка", "Black Angel", "Южен кръст", култа към Атина Палада, Изида култ и др.

Отделно от култа изрично сатанински посока, но, въпреки това, доктринално тясно свързани с тях, са църквата Сциентология Rona Habbarda, на център "Yuniver" и редица окултни секти и така наречените "лечители" и вещици, маскирани с различни имена, но в действителност според експерти на Министерството на вътрешните работи на Руската федерация, е сатанински. В непосредствена близост до сатанистите и neopagan движение, както и последователите на Карлос Кастанеда и Порфирий Иванов.

Всеки синдикалните сатанисти, изградени на принципа на строга йерархия от пет стъпки. Върховен орган - съвета. Често по-горните нива избраните жени.

Сатанински култове са особено разпространени в САЩ и Англия, в които има глобални центрове на сатанизма, както и в Норвегия, Швеция и др. Страни от Западна Европа.

Първа сатанинска група се появи в СССР в началото на 1980-те години. Splash хобита сатанизъм в някои кръгове на неформалната младежка среда наблюдава след началото на преструктуриране. Към днешна дата има около 15 на сатанински секти в само един Москва. Най-големият от тях - "Black Angel" и "Южен кръст". Точният брой на последователи и се интересуват от е неизвестен. През последните години, увеличената активност на сектите, записана в България. Те проникват в институциите за висше образование, като MSU, извадете нощувки елитните ресторанти, клубове (предимно секс клубове) и кафенета, които желаят да даде интервю.

Учението за сатанински култове.

Сатанински култове - най-диви и криминогенната вид разрушителни култове, дори и в сравнение с другите тоталитарни секти. Тук корупцията на последователи достига най-висока степен.

"морален" сатанисти основава не само на отричането, но и на цялото извращение на християнските ценности в живота. Всички основни православни ритуали и молитви са сатанисти промени, които са противоположни по смисъл, но в подобен вид. Най-ясно опозицията на култа към Сатаната християнството проявява в церемонии днес дяволът поклонници. Най-впечатляващи от тях - черната служба, по време на който са изложени богохулството и подигравки свещените символи на християнството, като на кръста. Подредени, както през Средновековието, сборища, извършвани в гората или на пустинен обикновен.







В основата на култа към сатанисти - Sacrifice. Реал жертва за тях - не за самия убийството, но смъртен мъка от живо същество. Изборът на жертвата е проста. Има ли някой от тези, които отидоха с сатанисти, по тяхно мнение, грешна или сериозно е нарушил своето спокойствие. Вместо това на жертвата понякога може да се използва имиджа си: кукла, снимка, графика, писмено или устно описание. Над него се правят магически действия. често донесе жертвоприношения на животни. Също така активно използва наркотици и психотропни вещества, липса на сътрудничество в борбата срещу трафика на наркотици.

За живота след смъртта сатанисти по-скоро неясни отчети за степента на "всичко ще бъде наред." Някои секти вярват, че те ще получат вечно блаженство да измъчва враговете си, както и други форми на задоволяване на егото им. Те вярват, че нова сатанинска ера.

Сатанистите са използвали специална магическа азбука и език, наречен Enochian.

Един от най-популярните книги сред сатанисти, които отразяват основните понятия на тяхната работа е "Сатанински Библията" (или "Библия Black") Антон Шандор Ла Vey, лидер на американските черни магове, написана през 1968 г., в която "има сатанински мисли и изрази те са гледна точка на Сатана. "

Сатана вярва La Vey. наречен от много от неговите последователи "Черно папата", е концентрация на всички тъмни страни на човешката природа. "Всеки Сатана седи на нас, а проблемът е само да се идентифицират и да знаят Satanic му принцип, сключен при хората, -. Най-важната и най-мощният Те трябва да се гордее, не трябва да се култивира товарът му, а ние го правя .. в нашата църква чрез различни магически заклинания, "- казва La Vey.

"Живот след смъртта не съществува, поне rayskoy.- отбеляза той .- Ето защо е необходимо да се бърза, за да се насладите на земното удоволствия. В действителност, ние проповядваме, че отдавна се превърне в американския начин на живот. Просто не всички имаме куража да наричаме нещата с истинските им имена" ,

Самата книга е построена като антитеза на този Библията

"Благословен да бъде онзи, който разпръсква враговете си, защото те ще го направят герой - Проклет да е този, който създава в полза на подигравателния в него, за да бъде презрян!";

. "Проклетите покорни и смирени светии, защото те ще се смазан от чифтокопитни".

"Странно почукване на вратата - не отворени за вас, защо нокаутирам самите врата";

"Обичайте враговете си и правете добро на тези, които мразят и злоупотреба - няма тези неща презряна философия на ласкателствата на кучето, което е езда на гърба, когато той е пребит толкова мразен като враг на неговия цялото си сърце и с цялото си сърце, и ако някой. те удари по бузата - нека бъде като от друга страна ";

"Проклет да бъде кротките, защото те ще наследят депресия";

"Нека блажената силен, защото те ще наследят земята".

Цялата книга е написана на един много внимателен и изискан стил и е насочена към потенциални членове на секти. Неговата цел не е да веднага да доведе читателите на едно видно поклонение на Сатана, но за да посее в сърцето си и против фалшивите семената на съмнение: "Това, което виждате тук, може би, но не винаги ще ваш вкус, но най-важното - ти виждате ли! ".

Престъпния характер на сатанински култове.

Редовно в медиите има съобщения за тежки престъпления, свързани с последователи на различни видове сатанински култове. Сексуални оргии, корупцията на малолетни и непълнолетни лица, злоупотреба с животни и оскверняване на гробове, grobokopatelstvo - това не е пълен списък на делата им. След сатанисти услуги полицейските органи са намерили в тези места са били обесени, което я определя като самоубийство. В общи линии, правоприлагащите органи предпочитат да не се занимават с сатанисти, които действат само в драстични случаи и са станали известни. Според Министерството на вътрешните работи, сатанисти проверяват наказателни и други български закони, предварително подготвени да се справят с правоприлагащите органи. За да се извърши сериозни криминални деяния сатанисти често се опитват да използват психично болните.

Ето и някои от наказателните дела:

като цяло, тъй като 1988 ритуални начини (необясними от гледна точка на съвременната медицина умствени увреждания на) убити няколко видни духовници от Руската православна църква;

в САЩ само в Охайо всяка година сатанисти жертват новородено 5. Като цяло, според Интерпол, в западните страни всяка година отвори 100 подобни случая.

Обикновените, не морално осакатени хора е трудно да се повярва, че сатанинска секта - реалностите на днешния ден. Все пак, това е - факт, който трябва да се разглежда държавни служители и, преди всичко, правоприлагащите органи в разкриването на убийства, извършени по неизвестни причини (най-вече срещу християни и техните поддръжници) или следи от изчезнали лица (включително деца).

Според специалните служби, сега в Москва, има около 15 на сатанински секти.

Според българските специални служби, включително и Федералната служба за сигурност на България, днес dentolko в Москва, има около 15 на сатанински секти. Най-големият и най-известният от тях - "Black Angel" - bylaobrazovana в 1974-1975 GG. в Москва и Твер.

През 70-те години. Сатанизмът е разпространил на всички големи градове от бившия Soyuza.Bolee или по-малко голяма група от сатанисти се появи в началото на 80-то.

Сатанистите група, изграден на принципа на строга йерархия от пет стъпки, с по-висок орган - съвет. Често по-горните нива избраните жени. Точни данни за броя на сатанистите никой няма, но експерти предполагат, че в България броят на последователите на сатанизма поне няколко хиляди.

През последните години, според източници в правоохранителните органи в България са отбелязани с повишена активност криминогенни секти. Те проникват в институциите за висше образование, които желаят да даде интервю. Правоохранителните organamizvestny място сатанисти колекция: това е сходството на храма в индустриалната zonemikrorayona Medvedkovo, една от базите в района на Москва, в кафенето при моста Kuznetsk, сграда в близост до Болшой театър и площад Лубянка.

Според правоохранителните органи на столицата, сатанинска секта купуват редовно на пазара на животински Bird и да ги използва за жертвоприношение. Досега всички опити да се създадат и задържат агенти престъпници uspehomne короновани се дължи на факта, че дейността на нелегалните секти.

Сатанински секти представляват заплаха за обществената безопасност и rubezhom.Tolko през 1989 г. и в началото на 90-те години в Западна Европа, САЩ iKanade на са повече от сто убийства в секти, свързани с kultomsatany.







Свързани статии