Мова А.Й. Махов


Ако говорим за сатанизъм, много хора представляват секти от маниаци, които се покланят на Дявола и правят нечестиви жертви. В историята на малък брой сатанински секти, представителите им ограбиха правилните жахливи вчинки, но все пак фактът е, може би, в кожата на религиозните потоци. Всъщност сатанизмът противоречи на традиционните християнски ценности, например като мир или принципа „да те удари според лявата ръка - следвайки дясната“. За нашето съвремие вижте дяконите от сектите на сатанистите.

1. Храмът на Сатаната


Храмът на Сатаната е организация, която, очевидно, не е в съответствие с твърденията на повече хора за сатанизма. Aje їhnіmi tsіlyami е "zahochennya добродушие и svíchuttya", както и "спечелване на практическото здраво око и справедливост".

Последователите на Храма на Сатаната, подобно на chanuvals на Антон ЛаВей, не се покланят на Сатана в неговото библейско проявление. Смрад бачат символ на Сатана на бунтовник срещу тиранията на тази власт. Независимо от гледната точка, chanuvals на Храма на Сатаната уважават своята организация на религията. Те заявяват, че религията може да се основава на наука и критична мисъл, а не на свръхестествени твърдения. Тази група се превърна в дом на своята опозиция срещу американската баптистка общност на Уестборо, на нейните изяви срещу гейовете, а също и на факта, че е издигнала статуя на Бафомет в Детройт.

2. Луциферианство

Луциферианците са подобни на сатанистите от Ла Вей. Повечето от тях са нерелигиозни и просто са поставени пред Луцифер, като пред символ. "11 точки на сила", сякаш пропагандира Църквата на Луцифер, илюстрирайки проявата на такива ценности, като самостоятелен знак на "робския манталитет". Във връзка с това луциферианството принадлежи повече към философията, а не към същинската религия.

Църквата на Луцифер потвърждава, че основната мета на луциферианството е да помогне на хората „да поемат върху себе си силата на живота си и да спечелят пълния потенциал на силата на гения“. Вероятно най-голямата разлика между луциферианците и сатанистите на ЛаВей е тези, които Луцифер (носещият светлина) е символ на знанието, дори Сатана (Противникът) е удрян и противопоставян.

3. Основи на християнския дуотеизъм


Християнският дуотеизъм е малко течение на теистичния сатанизъм. Тази форма на сатанизъм е известна, че християнската теология е истината, а също и че има война между Бог и Сатана. Основният клон са тези, които се покланят на дявола, а не на Бог. Вонята вважаят, че Бог и Сатана са двата най-потискащи източника на целия свят и че Сатана има достатъчно сила, за да излекува Бог и да спечели мир на войната.

4. Антикосмически сатанизъм


Антикосмическият сатанизъм, наричан още хаотичен гностицизъм, уважава, че космическият ред на Божиите творения е илюзия, зад която стои безкраен и безформен хаос. Най-известният практикуващ форма на сатанизъм е окултистът "Vexior 218". В интервю за Vexior той обясни какво вярва Всемогъщият Бог в името на Демиурга, който се тълкува като Один в скандинавската религия и Бог в християнството. И така постът, подобно на Локи и Сатаната, се появи, за да стане бунтовник срещу тираничното управление на демиурга. Тиамат, Ваал, Асмодей, Лилит и много други се виждат пред други анти-космически богове.

5. Трансцедентален сатанизъм


Трансценденталният сатанизъм е уникална форма на сатанизъм, създадена от човешко същество в името на Мете „лорд“ Зейн. В часа на писане на книга за неговата религия, след като е взел LSD, и преди новата, се появи група Сатана, хвърлен от небето, а след това още една група хора, сякаш полагайки споразумение от Сатана към неговия народ. Трансценденталният сатанизъм е форма на духовна еволюция с метод на индивидуално възкресение относно онези, които се наричат ​​сатанински аспект. Сатанинският аспект - част от свидетелството на едно човешко същество е нибито прикрепено.

6. Демонолатрия


Демонолатрия буквално означава "поклонение на демони", въпреки че съвременните демонолатори всъщност не се покланят на демони. Натомистката воня "практикува" с демоните, гледайки на тях като на сила или енергия, тъй като те наистина могат да бъдат извикани на помощ в ритуали или магия. Традиционните демонолатори наистина се покланят на демони, които се специализират в пеенето на атрибути на сила. Демонолаторът на кожата избира свое божество-покровител, един от тях е Сатана, който е елементът на огъня.

7. Сетианци


Храмът на Сет е основан от великата дясна ръка на ЛаВей, Майкъл Акино, който, след като окупира Църквата на Сатаната след ЛаВей, започва да продава храмове. В Храма на Сет низшите философии бяха разбити, които се издигат в Църквата на Сатаната. В този момент, подобно на сатанизма на ЛаВей, човек не трябва да вярва, че Бог е божество; Сет е египетският бог на насилието и безладието, който в резултат става водач, подобно на бога на питието и враг на другите египетски богове. С други думи, той е "десен сатанист", противопоставящ себе си на всички адски богове.

Сатанистът ЛаВей е уважаван, кожата на член на тяхната секта е неговият собствен бог и до когото ще трябва да достигна. Metoyu sítіantsіv е достигане на "kheper" (тези египетски думи приблизително означават "дойдох до дупето").

8. Червен сатанизъм


Червоните сатанисти не вярват в Сатана в традиционния смисъл, а гледат на него като на тъмна сила, като на основа за създаването на света. Тани Джанцанг, един от най-видните дяволски дяволи на сатанизма, е наясно, че думата „Сатана“ е подобна на две предсанскритски думи: SAT (отвъд съня) и TAN, тъй като описвам как старата сила прониква в другия език. Започвайки от девет "сатанински постулата", ужилването на кожата е мотивирано от вътрешна сила, постоянно се променя и се развива прогресивно до необходимата среда. Онези, които вървят срещу природата си, се наричат ​​кипяща плът и, според черните сатанисти, зли.

9. Политеистичен сатанизъм


Политеистичен сатанизъм - вяра в числени богове, а не в един бог. Най-известната политеистична сатанистка организация е Църквата на Азазел - група от Ню Йорк, отворена за всички сатанисти, окултисти и последователи на "Пътя на лявата ръка". Има много различни божества, като Сатана, Азазел, Лилит, Прометей, Ищар, Пан, Луцифер и София (гностичната богиня, тъй като има много паралели с историята на Луцифер, както и с историята на Адам и Еви) .

Всички богове бяха демонизирани от авраамическата религия, но смърдят с ценности и принципи, сякаш не трябва да обичате настоящата религия. Например Прометей представлява знание и интелигентност, а Ищар представлява природата на тази сексуалност. Е, Сатаната е внушителят на свободната мисъл и обобщението на догмите.

10 Култът към Ктулху


Това е същността на религията, като писанията на Хауърд Лъвкрафт от сатанизма, черната магия и "Пътят на лявата ръка". Вон вижда култа към Ктулху. Венгер Сатанис, основателят на тази секта, знае, че много хора не приемат писанията на Лъвкрафт за реалност. Сатанис смята, че кожата на човек формира силата на реалността зад своя баджан.

Култът на Ктулху потвърждава, че Древните са живели на Земята, непознати от хиляди години до факта, че вонята разширява своята тъмнина, оградено и тайно знание към хората и доси. Povstali Molodshі Боговете бяха преодолени, като пролята кръв, създадена от целия свят. Деко е тих, който, като видя Малките богове, се отклони и вонята изгони Старите, обича да заспива веднага и да проверява часа.

Последователи на традиционните религиозни течения на упевненията, които шануващите на Сатани обовъязково изпиха в жегата. Представяме на нашите читатели.

Сатанизмът е цялата религия, която може би има най-съмнителната репутация в света. Още по-често това вълнение е заклеймявано като катализатор на най-опасните и най-жестоки пакости. Но независимо от всичко, сатанизмът продължава да се развива. Zgіdno с неофициална статистика, nínі prikhilnikh tsієї religiї в света е kílka milionіv хора.

Кого уважават последователите на този тъмен Рух като свой покровител? В авраамическите течения Сатана е главният антагонист на небесните сили и Създателят на Бога. Самият Navit yogo im'ya се превежда от стария еврейски як "противник на Бога". Чрез разширяване на синонимите на Сатана е:

  • Дявол.
  • Луцифер.
  • хитър.
  • Велзевул.

Представителите на най-разпространените съвременни религии - християнството и исляма - почитат Сатана като главен виновник за всички човешки нещастия, за конкретни злини, които поставят хората на пътя на духовната смърт. След мира на Еви в небето, когато красивият ангел беше превърнат от Създателя в подла змия, разтърсена от целия живот на череп.

Праистория

Отже, сатанизмът е религиозна религия, представители на която уважават противника на Бог, бунтовника Сатана, като свой покровител. Произходът на този сегашен числен поток пада приблизително в началото на XX век. Невъзможно е обаче да се възприеме абсолютно нов сатанизъм. Например, същата хуманистична революция от епохата на Ренесанса може да се прояви не само като антихристиянско по същество, но и като антирелигиозно движение. Ще се радвам на апостол Павел за постигането на вечен живот чрез духовност, иманярите се противопоставиха на активното отстояване на интересите и правата на плътта.

Те основават в различни градове в различни страни и всички окултни и магически другари. Vlasne, самият сатанизъм нямаше такова нещо, протеите католически свещеници през миналия век провеждаха черен месец и други тъмни ритуали. От литературата на къщата, например, чаклънката-дяволистка французойка Ла Воазен, тя е живяла за часовете на Луи XV. На тези жени се приписва извършването на величествен брой тъмни ритуали, сред които не са принесени в жертва, а също и безличен прах.

Алистър Кроули

Дяволизмът просперира, в такъв ранг, може би, по време на часа, когато християнството е основано. Историята на сатанизма започва днес с Алистър Кроули. Самият qiu човек е богат на някой, който се интересува от идеологическия ум на тъмното течение. А. Кроули стана известен с екипа, който активно популяризира тази религия в началото на 20 век.

Такива сатанисти парадират с факта, че самата Кроули отдавна е „изпълнила“ друг вид ритуали, а не за любов. Затова тази година ще забравя за окултиста, за да завърша същото gruntovno. Ако сте били vvazhavsya "великият магьосник на двадесети век." След като прослави А. Коули за себе си не само чрез многобройни сексуални оргии с наркомании и лоялни отношения към националсоциализма, но и чрез някои научни практики.

Идеята за свръхчовек

Кримският Алистър Кроули, Фридрих Нише, немски философ, представител на ирационализма, също е фен на съвременния сатанизъм. Самата идея за свръхчовек е да бъде еквивалент на индивид, бездомен самоук, който да знае за себе си основната мета и смисъл на живота.

Антон ЛаВей

В този ранг сатанизмът е мрачен рев, чиито идеологически умове могат да бъдат уважавани от Алистър Кроули и Фридрих Нише. Основателят на новата Църква на Сатаната през миналия век е Антон ЛаВей, френско-американец. Самите tsієyu хора през 60-те години бяха формулирани основните разпоредби на новото vchennya. Нека всички съвременни сатанисти бъдат членове на Църквата на Сатаната на Антон ЛаВей.

Заповедите на сатаната

Хората, yakí s z kakihs причини tsіkavlyatsya tsієyu religiєyu, сами искаха да признаят, є е е obovіdі satanіzmu. Очевидно тази религия има своя собствена философия. Заповедите на Сатана са по-малко от девет. Те изглеждат така:

  • zamíst pomírností lyudina може да poturati своите инстинкти;
  • заместници на духовната mrіy шейна плячкосват povnotsіnne іsnuvannya от материалния svіtі;
  • враговете трябва да отмъстят, а не да шокират приятел;
  • заместител на лицемерната самоизмама varto show wisdom;
  • милост може да бъде проявена не към бедните, а само към тихите, които я заслужават;
  • като цяло varto се държи по-малко с духовни вампири, а не с духовни вампири;
  • човек е цялото създание, най-сигурното от всички други създания;
  • всички грехове, които Сатана дава, водят не до духовна смърт, а до физическо, емоционално и умствено удовлетворение.

"Черна библия"

Основните тези на тъмното вчениа, зокрема и заповедите на Сатана, бяха изложени от Антон Ла Вейм, специално написани в тази книга. Тя се нарича "Сатанинската Библия" и включва някои от основните раздели:

  • „Книга на Сатаната“.
  • "Книга на Луцифер".
  • "Книгата на Белиал".
  • "Книгата на Левиатан".

Според много представители на интелигенцията "Сатанинската Библия" е цяла поредица от последователни и рационални произведения, изграждащи публичност и интерес към нас пред младите хора. Като съдия от практиката, публично приетите твърдения за тази религия често се опрощават. Дори идеологията на сатанизма често се представя като подигравка с безнадеждните и zhorstok vchinkam. Проте, съдейки по работата на "Сатанинската Библия", подобно на поведението е абсолютно разминаване с основите на етиката на тази религия. От друга страна, в религията на ЛаВей, независимостта на индивида е поставена пред нас. Tobto за skoênі vchinki човек е виновен да признае себе си, а не пред Бог, а пред дявола.

Самият Vlasne е падналият ангел, zgídno z vchennyam LaVey, е символ на свобода, бунт срещу несправедливостта, саморазвитие. Статутът на Църквата на Сатаната е официален. Позволено е да се измъкне от богатите страни на света. У нас Руската сатанинска църква беше официално регистрирана през май 2016 г.

Главни символи на сатанизма

На гърба тази религия се обозначава по-важно от обърнати нагоре рози. След публикуването на Библията на ЛаВей, пентаграмата на средния козел (Бафомет) се превърна в основен символ на сатанизма. Звичайно добре, предсказването на тази петолъчка не е от самия патрон на Църквата. Преди всичко прототипът е символът на Козелът на Мендес (вътрешност на Нетер Амон). Останалите, наречени от египетските свещеници, „нека грабнем това, което имаме с речи“ и прегръщане на пеещата черна сила, която прониква в цялата природа.

В този ред обърнатият кръст и Бафомет са основните символи на сатанизма. Вонята на ейл, очевидно, далеч не е единствената. Включете религии и други знаци. Например, още по-широк, три бримки. Изображението на вонята може да бъде като Vlasne 666, така че като FFF (F - шестата буква от английската азбука).

Сатанизмът като религия: боговете

Всъщност в Русия такива богове очевидно няма. Самият Сатана е главният покровител на стадото на времето. Така че в своите ритуали представители на такива потоци могат да се обърнат към различен вид демони. Престъплението на Бафомет, най-популярните могат да бъдат изброени:

  • Астарот.
  • Бегемот.
  • Абадон.
  • Левиатан.
  • Асмодей.

Це, очевидно, не призовава боговете към сатанизма. Демоните в тази религия по-рано се уважават от различните лица на самия Луцифер. Някои представители на тази техника участват в обредите и водят тъмни герои. Например книгата на ЛаВей „Сатанински ритуали” описва метода на зверствата. Звичайно добре, да вярваш в сатанизма и в Йехова. Aje Сатана е виновен за някой да се съпротивлява.

ритуали

Твърди се, че същността на сатанизма е, в такъв ранг, в свободата, избора на хората и независимостта, независимо дали те са Велики сили. Очевидно тази религия има повече от символична философия. Провеждайте, както вече се предположи, нейните представители на тези различни ритуали.

Според А. ЛаВей фантазията играе важна роля за това дали религиозните дейности играят важна роля. Покажете се колкото е възможно повече само когато vikonannі osoblivih ритуал diy. Следователно основателят на Църквата на Сатаната е разделен на няколко ритуала, които могат да бъдат разделени на две основни категории:

  • практически действия;
  • церемониален.

Магията на сатанизма ще прозвучи върху зверовете, за да бъдат някакви демони с метод за постигане на специални цели. Не уважавайте церемониалния сатанизъм на ЛаВей, който е добре известен на всички черни хора. На їhnyu мисълта, tse dієviy ритуал, основният метод на такова е vіlnennya от догмата christianskoi ї църква.

Също така е важно и мъжете, и жените да могат да извършват сатанински ритуали. Очевидно в часа на ритуалите, извършвани от победителите, се засилва символиката на сатанизма - обърнати звезди, черни свещи, кръстове, пентаграми.

Сатанински "грях"

Основните характеристики, които са представители на потока LaVey, не са varto, са:

  • глупост;
  • vіdsutnіst географска ширина поглед;
  • Не знам дали ще кажа на поколения;
  • сценичен конформизъм;
  • непродуктивна гордост;
  • грубостта на природата, появата на докосване на естетиката, на благородството;
  • солипсизъм;
  • схилност до самозаблуда;
  • претенциозност.

Сатана и Луцифер - каква е разликата?

За богатите хора два характера са еднакви. Но исторически има разлика между Сатана и Луцифер. Naygolovnіsha vіdminnіst mіzh tsimi іnemy - Vіk. Луцифер е богато древен демон, както в митологията още преди предхристиянската ера. Например римляните празнуваха йога от звездата - Венера. От старогръцки името "Луцифер" се превежда като "Носи светлина". От стари времена този демон е символ на стремежа към свобода, пробудения бунт. Същите принципи подкрепят самия сатанизъм (снимки на ритуали и символи на религията са представени отстрани).

В християнския rozumіnnі Луцифер - tse vlasne Fallen yangol, който изрази себе си равен на Бог (на алеята за любовта на останалите към хората) и се изправи. В резултат на вината и ангелите (дреболия от целия склад), които пристигнаха преди новия, те бяха хвърлени в ада и бяха смъмрени до следващия ден.

Сатана, в съответствие с Луцифер, сега е по-светски характер. Ненапразно Його е уважаван като принц на света. За първи път Сатана се досеща за Тората, еврейската религиозна книга, от която далечни християни и мюсюлмани са черпили информация. Тук идеите на Сатана са по-важни от обвиненията или доказателствата за мръсни vchinkiv хора. Vlasne в изолацията на злото, врагът на Бога, който се трансформира сега само в християнството и исляма.

Баал Зевул

Древният езически бог Tsei също често се идентифицира с разбирането (сатанизъм). Дяволът и Велзевул са едни и същи герои в някои dzherelakh. Исторически важно е, че останалото е трансформацията на древния бог Баал-Зевуб. И на кое божество, в неговия двор, ако nibito бяха принесени числени жертви, сред тях имаше хора. Сложих край на кого, звичайно, християнството.

Въпреки това няма надеждни археологически доказателства за това, че хората са били принасяни в жертва в храмовете на Ваал. Vlasne при Велзевул, чийто бог се трансформира в Середньовиччи. В апокрифното евангелие на Никодим, имената на принца на ада, върховния суверен на адската империя. В някои случаи в древни времена Велзевул се идентифицира със Сатаната, в други - той е уважаван от главния пазител.

Лилит - първата жена

Zvichayno добре, със Сатана, като и практичен за всеки бог, това, което уважавате себе си, е и отряд. Vzagali, при новите им chotiri. Защитете главата, с която Лилит е първата жена, излязла от рая. Згидно с азбуката на Бен-Сири, три ангела са изпратени след нея от Създателя. Протей да се обърне към човека, който Лилит си помисли. За такава грешка Бог наказа нейния тим, schonochi умират на 100 нейни деца-демони.

В еврейската философия Лилит плаче от чудо, за да направи зло на новите хора. Евреите са наясно, че през нощта няма да крадат и няма да кървят, иначе ще ги обърнат към демони. Не го яжте, за домакинство с ангелите, изпратени от Бога, няма повече тихи деца, над живота им е написано нейното ім'я.

В кабалистичната традиция Лилит е демон, като човек, който се успокоява и след това ги удря. Самата литература на директността първо ще мисли като отряда на Самаел (книгата Зоар).

В настоящата сатанинска традиция Лилит може да бъде идентифицирана с богати черни богини - Кали, Хеката, Хелу тошчо. Първият е в ръцете на свитата на Сатана, а приятелят е свитата на демона Асмодей.

Други отряди

Крим Лилит, приятелите на Сатаната и майките на демоните се почитат така:

  • Наам;
  • Аграт;
  • Ише Зеннуним.

Isnuyut на satanіzmі и inshі zhіnochі демони - Lamіya, Makhkhalat, Єlizazdra. Лилит прилича на други, които преди са били смъртни. Повечето от другите демони паднаха от небето веднага от Луцифер. В ритуалите, извършвани от представители на tsієї techії, krim іnshoy, такива признаци на сатанизъм могат да бъдат победоносни, като „Черната луна“ Лилит и ламен Наами.

Думка езичници

В този ранг за евреите Сатана е свидетел на вчинковите на хората, обвинител, който обвинява пред Бога. За християните този герой е специализация на злото, което бие човек от истинския път. А какво трябва да мислят езичниците за сатанизма? Християните, очевидно, не обичат обидите към религията. Вярно е, че сатанизмът и езичеството имат сънливост - Божието отхвърляне на боговете е като сила, като нужда да се покланят в ранг. Е, как можете да прехвърлите вината за вашите пълнежи. За много сатанизъм във ваше собствено отношение Създателят е врагът, когото Луцифер скоро ще победи. Сред езичниците към боговете, очевидно, има още няколко неща. Представителите на тази религия не я уважават като абсолют, който контролира живота на човек, а както могат по-добре, по-ниски хора, партньори. От друга страна, представителите на тази религия не уважават собствения си бог.

Произходът на Яхве обикновено не се разкрива от езичниците. Въпреки това, много представители на религиозните религии вважат йога в същото време, за да я направят досадна, зла и невротична. Езичниците-деяк приравняват Яхве към тъмния кочан - дявола, обяснявайки приликата на самите имена на тези два героя.

В светлината на самия Луцифер представителите на тази религия понякога се идентифицират с бог Вотан (Один) и руския Велес. Така че понякога Сатана в тази религия може да бъде свързан с Чорнобог.

Сатанизмът в Русия днес

У нас сатанизмът, подобно на религията, беше обвинен за часовете на СРСР. В Москва, например, първите такива групи бяха определени след 70 години. В този час вонята вече беше неизброима. И стъпка по стъпка тази религия набираше популярност в SRSR, разширявайки се в други големи и малки места. През 80-те години земите на страната вече се появиха и донесоха големите сатанински заговори. През 90-те години да бъдеш наследник на една от тези групи стана още по-модерно.

В момента сатанизмът в Русия е представен главно от религиозния клон на Руската църква на Сатаната, който е член на последователите на ЛаВей. Очевидно има течения в Руската федерация и други, в повечето случаи има спирания и подобни потоци с подобна насоченост. От най-популярните може да ги назовем, както следва: "Черен Янгол", "Пивен кръст", "Зелен орден".

Целият спектър от зли сили на тъмните сили в Русия е разделен на две основни групи:

  • силата на самия сатанизъм;
  • демо поклонници.

С такова разтягане до прихилниците на Луцифер, човек може да види и пренесе всички практикуващи чаклони по този начин.

Християните за сатанизма

Назначаването на членове на Руската православна църква в представители на течението очевидно е рязко негативно. Християните се опитват с всички сили да започнат този прилив да започне. Освен това насочете религиозния си гняв не само към самите сатанисти, но и към всички изтичания, които РПЦ внушава на такива, и вдъхновявайте представители на културата. Например през 2014 г. имаше връзка с проблемите на виникли в просатанинската полска група Behemoth. Останалите инициативи на православни активисти бяха върнати от Русия (официално за нарушаване на визовия режим).

Zvichaynno добре, vyslovlyuyut техните мисли за tsyu religiyu и християнските свещеници. Например, ако желаете, можете да прочетете книгата на А. Кураев "Сатанизъм за интелигенцията". Той е посветен не само на светлината на това тъмно течение. Rozpovіdaêtsya в níy и за иnshi директиви и ruhi, scho zahrahovuetsya ROC към сатанизма.

Преди подобни религии в книгата "Сатанизъм за интелектуалците" Кураев цитира например "Аз живея етиката" в светлината на църквата Рьорих, езичеството, окултизма, теософията на Блаватска и др.

Лек сатанизъм

Днешният свят е в такова състояние на движение. Важно е, че яркият сатанизъм си заслужава философския поглед, основите на здравия ум. На място представителите на текущия поток влагат собствения си добър ум и житейски опит, спестявания от миналото. Главният бог на светлия сатанизъм е Сатанаил. Светлината на този поток символизира човешкото познание, което не е помрачено от ежедневните догми. Aje и едно от имената на Сатаната - Луцифер - буквално означава "Светлоносен".

Светлините на сатанизма, на vіdmіnu zvichaynykh, не изпълняват магически ритуали. Представителите на този поток са наясно, че вонята, която всъщност е милиция, просто не се нуждае от тях. В някои неприятни ситуации, ако е невъзможно да направите нещо сами, яркият сатанист може да се обърне за помощ към Сатанаел. Основният морален принцип на това начинание е свободата да избираш собствения си път.

Малко факти

Vlasne за самия сатанизъм днес знае практически всичко. Zdebіlgo хора vvazhayut, scho представители tsієї techії викат demonіv, прекарват черна маса, носят обърнати кръстове, час след час, за да принасят жертви на своя тъмен бог тънко. разпознава:

    За да станете член на църквата на Сатана ЛаВей, е необходимо да спечелите голямо пени дарение. Kolis tsya bula сума от около $ 2. Днес можете да се присъедините към връзката с инфлацията към църквата само за 200 долара.

    Официално Църквата на Сатаната се обявява категорично против черната магия. "Злите" ритуали нейните представители не практикуват.

    Най-големите грешници в очите на сатанистите са хората, които са надарени с интелигентност.

Енциклопедия Satanica zarakhovu към сатанизма 16 различни групи. Идеологията им е силно разклатена. Светът днес има различни сатанински култове - от посвещенията на Ктулху до гностическите езотерични.

"Сатана обещава да изгори злато,
ейл за плащане със счупени парчета,
бо виното е глупост, а бащата е глупост.
Добавяне на много числа към това.

1. Сатанистките секти по света в Русия

Сред най-популярните асоциации на сатанистите могат да бъдат наречени: "Църквата на Сатаната", "Международна асоциация на луциферистите от келтския ритуал", "Зеленият орден".

В Америка и Западна Европа броят на другите дяволски култове е нисък: „Хилядата първа църква на Трапезонд“ (Сан Франциско), „Църквата на остатъка от съда“ (Лос Анджелис), „Къщата на Асмодей“ (Вашингтон), „Международен Асоциация" (Ню Йорк), Международния център на магията (Блоа, Франция), различни групи от култа към Вуду (култът към западноиндийската кампания), сектата на паладините (култът към Атина Палади, главата им най-накрая век Бов Албърт Пайк (роден през 1809 г.) , САЩ), култът към Изиди, култът към Кали (Кали е богинята на злото, което звучи като струнка кръв, с висяща моя, те не носят обеци от тела и намист от човешки черепи) и др.

Im'ya satani на различни езици звучи различно: Shaitan - арабски, Seth - египетски, O-yama - японски, Dev - персийски, Beherit - сирийски, Puvkka - уелски, към това всички култове, почитащи Сет, могат естествено да бъдат доведени до сатанински култове , Бехерит, Дива, Шайтан, Пувке и О-ями. С приклади на пушки можете да получите съобщения от американския "Храм на Сет", зашеметен от Майкъл Акино, подполковник от американската армия, и сектата "Слуги на Шантану", открита наскоро в Египет.

Към сатанистите се присъединяват неоезически групи, различни ордени като: „Орден на подобните тамплиери“, „Сибирска звезда“, „Златен свитанок“, както и дяконите от групата на последователите на Карлос Кастанеди.

Преди сатанистките култове, които се намират в Русия, могат да се видят: "Новият кръст", "Черният Янгол", "Черният дракон", "Руската църква на Сатаната", "Синият лотос", "Зеленият ред", "Суспилството на Сатаната" ".

„Сциентоложката църква“ на Л. Р. Хъбард се отличава от култовете с ясно сатанинска прямота, които научихме от известния сатанист Алистър Кроули (представител на „Ордена на рицарите тамплиери“) и разпознавайки себе си от неговата заповед, отправена към потомците.

център "Универ" и редица окултни секти, както и титлите "лечители" и чаклуни, които са прикрити с различни имена, всъщност, според оценките на експерти от МВС на Руската федерация, и сатанисти.

2. Класификация на сатанистките секти и други секти на сатаната

Организационно целият спектър от тихи, които се покланят на тъмните сили и идолизират злото, могат да бъдат разделени на следните групи:

    okremi не многобройни семейни групи от спадкови адепти на сатаната ("черен сатанист");

    сатанистки групи;

    групи поклонници на демони;

    редица okremo, практикуващи chaklunіv ta vіdm;

    дяконите на течението на шаманството;

    деаки таемни партньорства;

    окултни групи.

Chotyrokhrivneva класификация на сатанизма за равни на излъчване и сериозност на дейността е предизвикана и се грижи за идващия ранг.

    Първо ривен(най-малко усложнения) - "Аматьор, живея независимо." Vín се състои от хора, които са уловили сатанизма чрез популярни книги по тази тема и чрез други налични източници. Аматьор пее във връзка със сложна група и култ, искайки да създаде малки групи от "аматьори".

    Други нива- "психопатичен сатанизъм".Тези индивиди, след като са получили някакъв вид сатанизъм, към този, който прилича на вино, ясно изразяват и облагородяват спонтанно, сякаш вече го имат. В противен случай, изглежда, индивидът ще отнеме сатанизма "с прегърбен поглед", сякаш е патология. Тази категория аматьори често се развихрят.

    трета река,"религиозен сатанизъм"се формира от обществено известни групи, като "Църквата на Сатаната" (САЩ, Калифорния), "Храмът на Сет" (САЩ), "Пивен Крос" край Москва и други. Cí организации vídkrito извършват реклама, mayut профили на vstupnikív на работа, членски внос и всички други атрибути на малки религиозни групи.

    четвърти ревен"черно сатанство",сами по себе си са група, yakí dіyut taêmnno, очевидно виновни, но vydpovіdalnymi за актове на vipadkіv на ритуално насилие, díyut nadzvychayno vytonchennym методи, които се формират по-важно от потомството на адептите на сатаната, yakí сериозно ангажирани в най-различни форми на окултизма на това поклонение на сатана. Поради упадъка на сатанизма, сякаш те не рекламират дейността си и не се занимават с прозелитизъм. Има малко преки данни за произхода на подобни групи, но като цяло може да се промени в най-близко бъдеще, ако само по себе си ритуалното насилие се вземе по-сериозно и десните органи на вината намерят начини да разследват проблема . До нивото на групата можете да погребете Черната графиня (Москва), Върховната жрица (Брянск), стадото на семейството близо до Санкт Петербург.

3. Mísce roztashuvannya tsentrіv і kіlkіst adeptіv satanicі cultіv

Сатанинските култове са особено разпространени в САЩ и Западна Европа (Норвегия, Швеция и Русия), в Румъния. Свещените центрове на сатанизма са порицани от САЩ и Англия.

За почит към списание "Нюзуик", по-малко от 3 милиона американци са погребани от култа към дявола.

В Италия сатанистките секти с по-голяма степен от прерийния произход включват около три хиляди адепти, протежето на техния растеж.

В Румъния средата на сатанистите се практикува практически във всички региони на страната.

"Църквата на Сатаната" е основана през 1964 г. Антъни Ла Вийм, страхотен цирков артист, органист на нощен клуб и фотограф за полицейското управление на Сан Франциско. Този култ е практически най-известният от всички сатанински групи на Чарлз Менсън. Култът към никого не стои като "църква" и има само няколко десетки хиляди привърженици в САЩ. Дъщерята на Ла Вей, Карла, пое етажа на църквата. Tsíkavo, scho "Църквата на Сатаната" премина през процедурата на официална регистрация в САЩ, а през 1990 г. беше освободена от всички данъкоплатци, които се надяваха на религиозни асоциации. В същото време централата (т.нар. "Рада на деветте") се намира в Сан Франциско, а другият ключов разпределителен център е близо до Манчестър.

В SRSR най-ранните сатанистки групи бяха посочени в началото на 70-те години в Москва, Ленинград и Одеса, но вонята не беше многобройна. Стъпка по стъпка сатанизмът се разпространи във всички велики места на колосалната SRSR. Най-големите сатанистки групи започнаха да се появяват в SRSR още в началото на 80-те години. Своеобразна мода на сатанизма сред певческите колове на неформалния младежки център се появи след ухото на розбудов. Броят на такива групи расте експоненциално.

Точни признания за броя на привържениците на сатанизма в Русия и тихи, които кудкудат, нищо не може, но можете да признаете, че техният брой привърженици е означен (със силни чаклони и т.н., включително великия shakhraїnzh), б.

Достоверно е да се знае, че сатанистките секти се намират в близост до атакуващите места на Русия: Астрахан, Билгород, Брянск и Брянска област, Биробиджан и деяки инши селища на JAO, Владивосток, Вологда и Вологодска област, Воронеж, Екатеринбург), Красноярски край, Московска област (Серпухов, Люберци, Дубна, Талдом, Ступино, Лобня, Балашиха, Реутов, Фрязино, Петушки, Електрогорск), Нерюнгри, Нижни Новгород, Санкт Петербург ("Черният дракон", "Църквата на Сатаната" и др.) и Ленинград регион, Ростов на Дон („Черният дракон“), Ставропол, Твер („Черният Янгол“), Тюмен („Мадра“), Хабаровск, Якутск, Ярославъл и Ярославска област („Църквата на Сатаната“).

Днес само в Москва има близо двадесет директно сатанистки секти, които включват, заслугата на Министерството на вътрешните работи на Русия, общо над 30 организирани групи сатанисти, които могат да бъдат близо 2000 членове.

Най-известните от тях са "Чорний Янгол", "Пивденний Хрест" ("Московската църква на Сатаната"), групата на Черната графиня, "Руската църква на Сатаната", "Черният дракон".

Крим на Руската федерация, сатанистките секти са още по-разпространени и активни в Република Беларус (Минск, Брестка област и др.), в Украйна и в балтийските държави.

По принцип групата на сатанистите е вдъхновена от принципа на суворската петстепенна йерархия. Най-висшият орган се радва. Често жените се избират по горните реки, дупето може да бъде "Черен Янгол" в Русия, осиновяванията са близо до 1974-1975 г. близо до Москва и Твер, де висша жрица - жена на 25-30 години. Очевидно върховната жрица на друга сатанистка секта живее близо до Брянск. (Сатанизмът е матриархален култ към лявата ръка. В някои сатанински ордени култът има дуалистичен характер, но кочанът на жената винаги е претоварен, парчета, за вируванните сатанисти жената е по-близо до дявола, мъжът е по-нисък) .

Можете също така да признаете, че една от най-големите групи, сред които сатанистите набират неофити, наркомани, които искат да влязат в сатанизма безлични хора от сегашните вероизповедания на обществото, различна възраст, семейство, за да поемат това просветление.

През останалите години у нас активността на тези криминогенни секти е засилена. Вонята прониква до големите първични ипотеки, shkíl, човек иска да дава интервюта на журналисти.

4. Доктрини на сатанински култове

„Баща ти е дявол,
и искате да победите похотта на баща си;
vín buv lyudinogubets víd cob аз не стоя в истината,
защото в новото няма истина;
ако говориш глупости, говори своето,
повече вин лъжец и баща лъжец" (Ів. 8, 44)

Сатанистките култове са най-дивата и криминогенна разновидност на деструктивните култове за вдъхновяване на листни въшки и други тоталитарни организации. Тук експанзията на адептите достига максималните и ясно видими дълбочини.

В много епохи на сатанизма има таемнишки характер, по-ниска зараза. Дори в новите, антирелигиозни и безбожни аспекти бяха претоварени, искайки да спасят деня, традиционният сатанизъм е по-свързан с черна магия и ритуали.

Традиционно сатанизмът се приема като преклонение пред злото, като религия, основана на принципи, които противоречат на християнството.

В центъра на традиционния сатанизъм има поклонение пред специален и мощен дявол. В сатанизма всичко е обърнато с главата надолу: дяволът на християнството става бог на сатанистите, християнският чесън прилича на вади, а вади е като кестен. Животът витае като непрекъсната борба между силите на светлината и тъмнината, освен това сатанистът се бие на бойното поле, пие, вярвайки, че ще победя. Авторите смятат, че такъв сатанизъм вече не е останалото, отломките на християнството и е възможно да се разбере по-малко от християнския светлоглед. Трябва да се отбележи, че култовете, почитащи силите на мрака, поставиха началото на предхристиянския период от историята.

Възпитаникът на Кеймбридж, окултист и автор на ниски "магически" книги Алистър Кроули (1875-1947), най-видният представител на "Ордена на рицарите тамплиери" (його мистично име в Ордена Було - "Бафомет"), " – не враг на човека, а Живот, Светлина и Любов”, който се наричаше звярът на Апокалипсиса и преподаваше богата ученост. Закрема от навчан А. Кроули вече е богато научен преди създаването на своята "Сциентологична църква" Л. Р. Хъбард. Алистър Кроули широко прослави практикуването на йога и будистки тантрически ритуали в Китай и Хималаите. Творенията на този английски мистик, който симпатизира на Хитлер, формират основата на богати сатанински култове, включително най-голямата организация - "Църквата на Сатаната".

В книгата "Tsí wonderous new cults", в choli, посветена на съвременния сатанизъм, Уилям Петерсен, анализирайки факта на възраждането на сатанизма в средата на 60-те години на миналия век, считайки, че филмът "Розмари детето" на де Ла Вей става катализаторът на този процес, ръководителят на самопровъзгласилата се "Църква на Сатаната" в Сан Франциско и авторът на "Сатанинската (черна) Библия", играещ ролята на дявола, нарича филма "най-доброто търговско начинание за сатанизма" по време на инквизицията", а Петерсън добави, че Ла Вей без съмнение е точно тук.

Свещената книга на сатанистите - "Черната Библия" - е написана от Ентон Шандор Ла Вейем, основател на "Църквата на Сатаната". Основният акцент на "Църквата на Сатаната" е да работи върху материализма и хедонизма (хедонизмът е пряко в етиката, която утвърждава удовлетворението като основен мотив и цел на човешкото поведение). За неговите последователи Сатана е по-скоро символ, по-малко реалност. По някаква причина вонята се издига от другите директно към сатанизма. В центъра на їhnyoї уважение - tilesní vtіhi и земни благословии. За своята „Църква на Сатаната“ и сатанизма Ла Вей беше развълнуван: „Храмът на чудотворната всепозволеност може моментално да се превърне в сърце за хората... Но основната купа е мета – изберете група хора с еднакви мисли и победоносно получете енергия за виклику на тъмните сили на природата, като да бъдеш наречен Сатана"; „Той беше възхваляван от хистистичната, груба религия. Тя се вкоренява във вярата, че човек е неумолимо хистистичен, по-агресивно създаден, чийто живот е дарвинистката борба за основа, де peremagaє най-силният, за да преодолее земята, за да се бори с нея. "

„Църквата на Сатаната“ насърчава всички видове сексуална активност, която харесва хората, независимо дали става въпрос за хетеросексуалност, хомосексуалност, изневяра или приятелска изневяра.

Следователно "Църквата на Сатаната" е материалистична и антихристиянска по характер. Философията на живота й е шега на nasolod, тя ще отнеме ползата от този, който влиза в света чрез дявола. Тя се придържа към вината за споделяне на тези девет разпоредби:

    всепозволеност;

    създателен разум;

    нищо не помрачава мъдростта;

    доброта само към тихите, които заслужават;

    отмъщение;

    vіdpovіdalnіst рядко vіdpovіdalnyh;

    създателната природа на човешкото същество;

    причиняване на всички така наречени грехове;

    най-добрият приятел на църквата на този, който постоянно побеждава в собствените си цели.

За философския "брунтуван" на собствените си погледи на сатанизма сред тях е и изповедта на Ф. Ницше. Съвременният сатанизъм пропагандира възраждането на "старата религия" на правителството. Разрушителното развитие на сатанистите расте от крайните форми на истицизма до ежедневния светоглед. Съвременните сатанисти се прекланят пред изображенията на змията в рая като носител на знанието и Луцифер като обител на огъня.

Основните идеи на сатанизма са изключително примитивни:

    Сатана е най-силният;

    сам бог кожа;

    животът е насилие;

    необходимо е да тренирате и да се поддадете на нисшите си инстинкти и влечения;

    необходимо е да се отделите от правомощията на законите на общността, или в противен случай искате да сте безразлични към тях;

    социалните структури трябва да бъдат разположени по средата;

    законна радост - търсене на врагове;

    земен живот - подготовка преди да се премести в ада, за да търкаля враговете си;

    всички pov'yazane с официалните религии могат да бъдат осквернени от възможността;

    главната порта е Православия.

Религиозните аспекти на сатанинските секти са още по-разнообразни, за да вдъхновят на границите на тяхната дивашка примитивност. Кой от тях уважава Бога със специалната сила на Всесвета, който стои над доброто и злото. Други пеят, че Бог все още е специален, но за живота на човек е виновен за умилостивяване на дявола, като владетел на Земята. Сатанистите твърдят, че всички религии са фалшиви, отломките от тях са богати, а вонята е измислена от хора, които са слаби до точката на мазохизъм. Сатанизмът nibito zapovnyu празен между религията и психиатрията (авторите тук явно преглеждат аналогиите от "Църквата на сциентологията"). Храмовете на Сатаната са виновни за buti за човешките свободи, svavіllya природата zvíra. В ритуалите сатанистите трябва да освободят своята ярост, жорстокост и отмъстителност, за да можем след това да обичаме тихо, който заслужава любов. Човек може да познае собствената си линия на любов само чрез познаването на омразата. Їm важно е vídchuttya zvilnennya víd провинциален комплекс. Але, всички опасения могат да бъдат без нибито, без насилие. "Dobrovіlnіst" често достигат до наркотици. Be-yakі форми на свободна сексуална kohanna на сатанизма се приемат като "нормално" задоволяване на индивидуалните нужди, естествени сили. Вонята проповядва суматохата на самодоволството, но без примус примус на "сексуалните свободи".

„Моралът“ на сатанистите се основава не само на забраненото, но и на цялостната загриженост за християнските житейски ценности. Повечето от основните православни обреди и молитви са направени от сатанисти в опции, protilezhnі за zmíst, но подобни по форма. Їхній девиз - дайте на другите тези, които са видели вонята от вас. За сектантите сатанизмът е наивището на човешкия живот, т.к консумират хора nibito uspered - консумират плътта. Nayvische holy satanista - yogo народния ден. След смъртта, след смъртта, сатанистите все още имат неразкрита нагласа за равното "всичко ще бъде наред". Deyakі секта vpevnenі, їm їm dіstanetsya вечно блаженство да измъчват враговете си и други форми на удовлетворение от тях. Смрадта vvazhayut, че идва нова сатанинска ера.

10 април 1994 г от предаването "Оазис", подготвено от ТПО "Видкрий свят", от студио "Ковчег" и излъчено от канала "Русские университеты", Кандауров нарече Христос "брат на сатаната". След това Кандауров сподели мислите си, че Луцифер е толкова любим на творението Божие, че Творецът не е паднал никъде, че доброто и злото - две се проявяват в един кочан светлина: Христос и сатанаил са се появили в едно цяло; в езотеричната символика Христос и Сатанаш са изобразени като двуглава смрад, която броди сами отдясно. Христос е учителят на човечеството, Сатанаш е изпитващият ... ".

5. Алистър Кроули – идеен фен на съвременния сатанизъм

Съвременните любители на окултната мъдрост, не се съмнявайте, че са прави с древната магия, с ритуалите на египетските жреци и халдейските магьосници, те често се смиляват, защото има много "очарователни рецепти и заклинания" 1947). Нинските сатанисти не обичат да рекламират факта, така че забравете името Кроули. И ако изглеждаше гримило. „Великият магьосник на 20-ти век“, както наричаха Кроули, прославил се не само с научни практики, но и със секс и магически оргии, които шокираха приятелите на йогата, с наркомании.

През 90-те години на миналия век Матерс, който заспа с Ордена на рубинения троян и Златния кръст, стана голям популярист. Вин се облече в екстравагантна мантия от златист брокат и сложи на главата си шапка с ушанки, сякаш за да носи тибетски песнопения. Заедно с тридесет "братя" тези петстотин учени в Мазер наемат място, наречено "Храмът на Изида-Урания". През 1898 г. Мазере отнема достъпа до книгата на свещената магия на магьосника Абра-Мелин, обучен през 1458 г. и е бил майстор на окултизма. В същото време Mathers' rozіvsya zstrіvsya z Crowley.

Кроули е роден в Уорикшир през 1875 г. Според една версия баща ми беше един от лидерите на Плимутското братство. В този панувал цари атмосфера на фанатична вяра в бъдещия антихрист, този шведски край на света. Психопатичната ситуация в сепарето остави незабравим отпечатък върху характера и дела на малкия Кроули. Според друга (по-голяма имовирна) версия, Кроули е роден в това потомство на "черния сатанист". Ако, малко преди смъртта, Кроули беше попитан защо се е нарекъл „Звярът от Апокалипсиса“, той каза, как майка йога го нарече така. Вон спокойно се удивляваше на тези, които като син духаха главите на гълъбите и овлажняваха кръвта им.

Кроули рано напусна бащиния си дом, като направи живота на скитник. Як и bagatyoh inshih, yogo привличайки Skhid, той отиде в Хималаите. Youmu не може да бъде вдъхновен в zavozatostí и мъжественост. През 1902-1905 г., в годините на vin zdijsniv kіlka skhozhzhen на deyakí z nayvischih girskih върхове. От Индия Кроули донесе питон. От този час нататък в кабината завинаги живееше величествено влечуго, което често се обаждаше пред фотографите.

Влизайки в Лондон в "Ордена на Рубинения Троян и Златния кръст", Кроули лесно достига нивото на посвещение към Матърс, след което продължава мистичните си изследвания в Кеймбридж. Да се ​​изпотим пак до Азия, да се откъснем от Матерс и да заспим реда на властта - "Argentum astrum" ("Сребна звезда"). През 1903 г. групата вина се оказа Роуз Кели, но тя дълго време не можеше да обвинява темпераментните експерименти на човек, който пръв на Запад разпространява позициите на хороскопа на kohannya и тантрическия секс. Люковете се счупиха, но за кратко пространството остана празно. В лицето на Лия Хирсиг Кроули познаваше едновременно и жрицата, и коханка-шакти. В книгите си "Книгата на закона", "Теория и практика на магията" тези други Кроули съединява древни ритуали на служене на дявола, шайтана и други демони от съвременните окултни практики. Възродих вековната практика за използване на наркотици в ритуалите на Чаклун, подчертавайки ролята на употребата на хашиш, опиум, запарка от мухоморка, пейот кактус и ацтекски гъби, всички от които Кроули е изпробвал върху себе си. Кроули създава сатанистки секти в Ню Йорк и Сингапур, Макао и Рим, Буенос Айрес и Монтевидео. След като се установява в Сицилия след първата свещена война, Кроули, заспивайки там "Абатство Телем", продължава магическата си работа, усъвършенства техниката на сексуалните магически ритуали, широко експериментира с наркотици. Новият има много наследници на този учен, сред които специално място заема медията на Вайълет Мери (1891-1946), под псевдонима "Бог не е дял". Кроули многократно я залучва да участва в "мистериите на Ісид и Адонис", сякаш назовавайки своята сексомагическа оргия. Нека научим йога за последен път, като станем Рон Хъбард.

През 1922 г. Роси Кроули става Велик магистър на „Ордена на скрития храм“ („Орденът на скритите тамплиери“), тясно свързан с немските окултни групи, към които са включени някои високопоставени служители на SS, Кроули е любезно поставен до национално негласно ниво. Prote blues не се отказа и сътресенията на Crowley щеше да лиши Италия. В часа на Другата светлинна война Кроули написва останалата част от значимото си произведение - "Книгата на Тот".

6. Черна Библия от Ла Вей

Една от най-обширните книги на сатанистите, която отразява основните концепции на тяхната дейност, е "Сатанинската Библия" (или "Черната Библия") от Enton Shandor La Vey, група американски черни магьосници, написана от него през 1968 г. . И беше публикуван в 125-хиляден тираж, сякаш означаваше формирането на "Църквата на Сатаната": "Ето мислите на Сатана и вонята на зрението на Сатана витае."

Книгата е евтина и лесно достъпна за читателите. Вон наистина помага да се отхвърли идеята за тези, които имат явно приет образ на сатанист като този тип, който мърмори като масон, е неточна. „Сатанинската Библия“ е последователна, рационална работа, тъй като описва системата на вярата, тъй като добавя към величествения интерес на последователите. Говорителите на сатанизма, включително La Vey, са склонни да бъдат по-настоятелни, да изразяват мислите си ясно и мъдро.

Сатана, vvazhaє LaVey, наречен bagatma от неговите последователи "Black Tatom", концентрацията на всички тъмни страни на човешката природа. "Сатана седи с нас на кожата и задачата е повече от това, да разкрием и разпознаем йога. Сатанинският кочан, навиците на хората, е главата и най-възможният. в нашия храм за помощта на различни магически заклинания “, потвърди Ла Вей. „Отвъдният живот не е известен, приемайки рая, - заявявайки вина, - трябва да побързате, за да се насладите на земните радости.“

Ла Вей проповядва необходимостта от създаване на такава църква, така че баджанът на тялото да може да се трансформира в обект на поклонение, шануване на това прославяне: „От тихия празник, като култа към телесния бажан, за да донесе на хората удовлетворение, от тихия празник, храм на славното снизхождение, храм на алчността, храм на чийто култ...“.

Книгата понижава статута на човек: "Сатана довежда човек в света на създанията и уважава такова създание, като другите ...", Християнството постепенно се формира.

В атаката се появява екстремният стадий на разрушителност и несигурност на „Черната Библия“ на Ла Вей.

    Омразата, гневът и измамата на хората, като я изтекоха през и през:
    „Блазе на тази, която хвърля враговете си, за вонята да смачка новия юнак - проклятия на този, който прави добро, който му се подиграва, защото ще бъде маловажен!“;
    „Трима проклети са тези слабаци, чиято невинност да ги ограби ниско и ниско, защото вонята вика огидите!“;
    "... проклети да са тези смирени праведници, защото вонята ще изгние с викове."

    Самата книга е вдъхновена като антипод на референтната Библия.
    И така, в друг авторът е казал, че „ако не почукаш на вратата, не се подчинявай, събори вратата сам“, а третият казва:
    „Обичайте враговете си и правете добро на тези, които ви мразят и ви правят пакост.” ако някой ви удари по бузата - дайте ви го като последовател; който ви удари - това страшно куче.

    Ла Вей, когато пише книгата си, се опитва да коригира и коригира някои от работата на своите наследници.
    Ла Вей пише: „Дълго време темата за сатанинската магия и философия се описваше само от журналисти с диви очи, които вървяха по пътя на дясната ръка... „Ще спася Ада... за да спася всички тези томове, преразположени със сива, стара дезинформация и нечестиви пророчества. За кого е написана сатанинската библия. Тук ще знаете истината...'.

    Книгата е написана в добре обмислен и фин стил, който в този час, важен и жесток за Русия, часът, в който можете да влезете в култа към хора, които са ядосани, озлобени, прекарали живота си ориентация или просто със силна психологически проблеми, които вече не изглеждат за психични заболявания, за такива, на пръв поглед, е написана тази книга, въпреки че всъщност е написана от разумни хора, тя е обхваната от цял ​​контингент от хора - потенциални адепти на сатанистки култове. Книгата не е запазена за онези, които след като я прочетат, веднага ще умрат в сатанистките ритуали, мета книги - пускат в душата и ума ума, който чете фалшиви зрънца.
    „Тези, които се бутат тук, можете, не чакайте, докато се насладите, ейл, мъртъв, вие пеете!“.

    „Черната Библия“ всъщност призовава привържениците на сатанинските култове към крива борба със света след култа:
    "Удар с удар за удар, смърт със смърт, насмешка с насмешка, образ с образ. - щедро плачи... Око за око, зъб за зъб. Отмъсти стократно! ..";
    "Хиба, по инстинкти, не е подобен на всички същества от хижи? Но как хората могат абсолютно да вземат едно към едно, да мамят ..., как могат да продължат разсъжденията си?".

    "Черна Библия", за да каже: "Сатаната ще гласува за мястото на заместника на представянето на вашите шокове", което връховучи тезата за необходимостта от повече отмъщение 4-100 пъти размера на вината, като се обадите на поклонника на дявола , всъщност С един поглед на косия поглед на дяволопоклонника на останалите, гледайки казаното по-горе, можете напълно да забие автора на този поглед, който не сте достоен.

"Черната Библия" априори знае всички грехове на последователите на Сатаната.

Ако адептът-дяволопоклонник не е извършил зло, те ще гласуват, че не носите вината, че са ви позволени всички грехове:

"Black bіbliya" mozhe tsіkaviti pіdlіtkіv іz ниски причини. Той насърчава неегоистичната независимост, включително анархия, бунт и радикална самодостатъчност в такъв момент от живота на старите хора, ако се формират позиции на добра власт. Vaughn propaguê zarechennya be-всякакви форми на власт, чи религиозни, чи suspіlnogo, чи batkіvskogo. Моралните кодекси, независимо дали са от всякакъв вид, са просто reshkodami, като шейна dolat. "Роби, каквото искаш, не можеш да използваш целия закон" - това е цитат от "Книгата на закона" на Алистър Кроули, правя го добре. Be-yaky іndivіd, yаkyi pіdpriyadkovuêtsya закони чи команди іz zvnіshnіh dzherel (заради winyatko, zrozumіlo, satani), ограбвайки така zavdyaki слабости. Парчетата на бунта срещу властта отекват в подлитковите роки (и всъщност могат да се използват за характеризиране на тези още по-важни роци), сатанистката идеология може да бъде много отстъпчива, особено за тези, които вече са изправени пред трудности, поязаними с авторитетни фигури. „Сатанинската Библия“ от Ла Вей също насърчава колебанията в инстинктите, особено тихо, които се движат от подозрителни морални кодекси. Тук има отмъщение към някакъв вид объркване "тук / веднага" естествен спонукан, особено агресивен и сексуален спонукан, с пълно присъствие на поваги към други миркуван. Удушаването в be-yakіy formі е погрешно; правилно zvilnennya бъде-такова bazhannya. Oskílki сексуални и агресивни spondukanny protyazh podlitkovyh rokіv е інtensivnym, лесно да се поддаде на това, което tsya философия може да привлече младите. Що се отнася до нейната логическа точка, философията е дадена да разпространява една дълга неразрешена игра на игра на себе си. Религиозната философия насърчава сатанизма всъщност тези, които могат да дадат "mrієyu pídlіtka": "Сатана прави глупак на zamіst obіrnostі"; "Сатана специализира всички така наречени грехове в такъв ранг, че вонята води до физическо, рационално и емоционално удовлетворение." Витончение читач миг би е лесно за тълкуване в по-широк контекст; млад тийнейджър не може да се появи на пода на сграда. Егоизъм, раздухване на силата на "Аз" за рахунките на другите с централната сила, ще преминем тук. За очевидността на факта, че младите се борят за самоназначаване, който и да помогне за създаването на важен процес на растеж на властта.

Примамката, която се разпространява в "Черната Библия" е още по-силна и дълбока. La Vey разпространява картина на реалността, в такова общество те са нарисувани като напреднала форма на зло създание, в такова слабо те са удушени от силните, а в такова се чувства като любов, че топлината е характерен признак на слабите. Tse bachennya е sumíshshu Darwinіzmu и пеещи форми на макиавелизма с елементите на ницшеанската "воля за власт". Tse bachennya uzgodzhuetsya s bagatma тенденции, широко приети днес в нашата култура, както и с други аспекти на научния материализъм. Това не означава, че suspílstvo е "сатанински" chi scho е "инструмент на дявола". Това просто означава, че сатанистката философия изглежда чудесно позната на нашите деца, а не химера, която е извънземна, както външни хора могат да клеветят. Силата е нишка, която преминава през цялата сатанистка религия - властта е свободна да бъде свободна от всякакви обезженя (включително морални кодекси), свободна е да бъде свободна от всяко обезженя чи спонтанно. Това е триумфът на суверенния „Аз”, който се осъществява по такъв начин, че „Азът” става център на целия свят. „Аз“, накратко, е Бог. „Човек, звяр е божество за сатанист“; "Кожата на човек е бог, сякаш е по-добре да се познаваш така." С други думи, сатанизмът очевидно не е просто ексцентрична религия без никакви условия.

„Черната Библия“ от Ентон Ла Вей, за да знаете положително послание от богати души към онези, които във великия свят са колективно подозрителни и че индивидуалното поведение изглежда като промени в регулирането, дори подобни на тези, които Ла Вей висував. И с такъв поглед Ла Вей ще бъде студено доволен. Всъщност ние открито заявяваме, че сатанизмът просто признава, че вече е там и че религията на нашето общество е реална (макар и неизвестна): в светлината на външния вид, ние разпространяваме тези, които вече са се превърнали в американския начин на живот дълго време преди време. Просто не всички мъже могат да наричат ​​речите със собствените си имена.

Друга книга, в която се корени сатанизмът, най-вече - на подлитковото вику, е "Некрономикон", написана от "Божия арабин", Абдул Алхазаред. Книгата, imovirno, за четене на читателите, като призоваване на демони.

7. Обреди на сатанистки секти, черна меза

Сатанизмът, като че ли е приятел на религията, има свои традиции и канони - включително в част от ритуалите, включително ритуала на човешките жертвоприношения.

Поклонението на Сатана, известно като сатанизъм, се проявява в различни форми. Черна магия, черна луна, deyakі вижте субкултурите на наркомани, криво жертвоприношение - всичко е толкова chi іnakshe pov'yazane іz satanіzm. Като едно от помощните средства за техните собствени ритуали на сатанизма са написани писанията на La Veym „Книгата на сатанистките ритуали“.

Зад каноните на Църквата на Сатаната, дали има ритуал, включително жертвоприношение, се намира в средата на така наречения "защитен кол", който всъщност представлява два вписани един в един кол, между които има символи, които са съставен от четири букви на иврит, както и символи, които посягат на древните египетски култове. и средната Кабала. Извикайте „защитния пръстен“, за да бъдете извикани от слугата за помощта на „магическото острие“ на земята или „увисете“ до големия морски перваз.

Основата на култа на сатанистите е жертвоприношението. Истинска саможертва за тях не е такова набиване, а смъртните мъки на живите същества. Изборът на жертва е прощаване. Tse дали някой мълчи, някой като ги е обвинил от сатанисти, според мен, погрешно сериозно увреждайки спокойствието им. Самият Тим ​​vin nibi даде dozvíl върху мъките му тази смърт. Zamіst tsієї жертви іnоdі mоzhe buti vikoristany нейното изображение: lyalka, снимка, малки, писмо или устно описание. Изображението е намалено, например, вградено в нова глава или цветя, описвайки просто процеса на намаляване. Началото на ритуала на жертвоприношението в сатанинския култ се обозначава с девет удара на преносимия звън, по време на ритуала, с хорово четене на присъствието на специални молитви, звучи гонг и жертвата е завършена с девет удара на преносимия звън звънене. Сатанизмът има ясни правила за възрастта на човешките жертвоприношения: в противен случай не можете да бъдете кръстени, в противен случай човек е достигнал пълнота.

Самото жертвоприношение се извършва на vívtarі, което е виновен за roztashovuvatisya бяло на западната стена, сякаш ритуалът да се проведе на мястото за поклонение или в западната част на отворения майданчик. На vіdmіnu vіd "на живо" wіvtаr за Chornoї Mes, ролята на гола grіє zhіnka, scho призовава да лъже, vіvtar за жертвоприношение е разбъркано от дървени греди в кутия не по-малко от 90 см. е позволено да се използва за тези цели и подобни за размерите на плоски каменни плочи. Як би не беше там, vіvtar е obov'yazkovym атрибут на администрацията на култа. Като знак за забиване има специално ритуално дъно, което представлява двустранно дърво с дръжка от бяла четка, върху което е издълбана специална молитва на латински.

Магията на сатанистите се състои от "официални церемонии за концентрация на адреналин и друга енергия, която е емоционално предизвикана, за трансформация в динамично предавана сила". Един от основните магически инструменти е насилието на проклиони. Ритуалите се провеждат в "кимната интелектуального раскрипачення". Їx zdíysnyuyut майстор, жрици, гледачи и други участници. Подобно на vіvtar се пее гола жена в задушаваща сексуална поза, държаща черни свещи в ръцете си, приготвена баган от мазнината на некръстените. На нейния живот се поставя чаша от разреза с кръвта на повії. Ритуални аксесоари: черно расо с ковпак за затваряне на осиба, черна и една бяла свещи, пръстен, меч, парче фалос, гонг, пергамент, бокал (категорично не златен цвят), обърнат християнски кръст, пентаграма (п'ятикутна зирка) - символ на Бафомет. Индивидите на сектантите затварят очите си за облекчението на техните по-ниски емоции: zhorstokostі, pomsti, khtivostі тънко. Сатанистите имат специална магическа азбука и език, които се наричат ​​енохиански.

Оста беше описана като сатанистки ритуал на посвещение от сатанистко момиче, преминало през йога. Смрадта беше виновна за пиене през нощта на цвинтар, прекрачване на кръста на мира на щанда на хората и отказ от вярата в Христос. Нека да видим самия ритуал, за часа на някое момиченце да пие кръвта на същество, за което шкирът беше жива стръв.

В една от публикациите на вестник "Мегаполис-Експрес" "черната меса" на сатанистите е описана по следния начин:

"... Ледената стая е осветена от три полусветлини на свещи. В средата има червена стомана, върху която е гола жена. Един от помощниците на свещеника (сатанински свещеник, - бел. ред.) подбира нагоре фалос (ритуална пластмаса, - бел. ред.) и strushuє yogo dvíchі срещу кожата от страна на светлината за благословена кабина. идвайки на пакост. В къщата мирише на пот, мазнина от изгорели свещи ... " .

Три бичови сърца, пробити с ножове, листа с неузнаваеми бележки, червени свещи на място - така проследете измамния ритуал на сатанистите, разкрит от италиански полицаи в гората край Милано.

Най-голяма съпротива срещу култа към Сатаната към християнството се проявява в обредите на съвременните дяволопоклонници. Най-враждебната от тях е черната маса, за часа, когато те богохулстват и осмият свещените символи на християнството, например кръста. Prodovzhuyutsya, както през Средновековието, и съботите, scho роуминг в планините (Broken близо до Nímechchinі, Blokula близо до Швеция, Lisa Gora bіla Lіntsya), близо до лисици и пустинни равнини.

"Черната меса" обикновено се отбява на сатанистките светци:

    Дни на зимно и лятно слънцестоене, есенно и пролетно слънцестоене;

    през нощта върху кожата.

Служете на черния ми свещеник, че жрицата. Един човек не служи, този, който "не получава обаждане от егрегора". Сатанизмът е матриархален култ към лявата ръка. В някои сатанистки ордени култът придобива дуалистичен характер, но кочанът на женската кочан винаги възкръсва, парчета, за вируванните сатанисти жената е по-близо до дявола, по-нисък мъж. Само жрицата vikonu посвещава обреди и чете "into" (специално ритуално заклинание за viklik satan).

Обадете се на черния месец от 0 до 4 години. Важно е, че няма zhorst правила за провеждане на масите и за „литургията“ няма правила за провеждане на службата на черната литургия. Службата в сериозните сатанистки групи се води на латиница. В същото време Енохианските ключове са победоносни.

Сатанистите са облечени за часа на своите ритуали в рокля от черен цвят, по думите им „цветът на жалбата за жертвите на християнството и цветът на нощта преди триумфа на розата и светлината, преди дните на Сатаната." Украсата на сатанистите е направена от sribl - "месечен метал", до това, че "златото не може да се носи преди пристигането на Сатана".

На самия кочан на черната бъркотия се четат "в" тривалия близо 40 пера, след което следва сатанинското възхваляване. Важно е да не се молите на Сатана: „Смърди горд и питай Сатана не се приема.

Другият етап е жертвата. На жертвата се определят гълъб, овен, заек или гълъб. Да вкара съществото с един удар, след което жертвата се издига до огъня. Кръвта на жертвата се излива в купа и се пие като "причастие", сатанистите се вбачават в този "магически съюз с егрегора на природата". След това, за да се постигне по-голяма степен на духа на привържениците, се извършва селекция от 2 ml кожна кръв от тях. Кръвта се разрежда и се пие както и "причастие". „Свещените пентаграми“ на сатанистите са „осветени“ с излишна кръв.

На следващия повод се провежда освещаване на неофитите, които се страхуват да четат поговорките на християнството. Завършвам целия сатанистки химн, който е същият като „Отче наш“ (в една от сатанистките групи в Москва вариантът на такъв химн се нарича „Domini satanas“).

Най-интригуващи са подлетите. Продължете и копирайте антигероите, налагайки типа поведение като норма. Неконтролируеми видеофилми на "черния пазар", чрез якове, с някаква рок музика, по богат начин, познаване на сатанизма, присъствието на сатанистки символи, което дава възможност за практически оклеветяване на сатанистите.

8. Характеристики на сатанинските култове

Една мечта за ума ражда чудо"
(Франсиско Гоя)

Поклонението на Сатана може да има дълбоки исторически корени. Тук историята на угорската графиня Елизабет Батори е забележителна, сякаш садистично знаеше за нейните слуги, взе криви бани, изяде жертвите си, човекът беше един от основните й страви. Части за нечестието на Елизабет Батори се разшириха все по-широко и по-широко и служителите вече не можеха да се чудят на нечестието на криз пръстите. Полицията влезе тайно в замъка, ако остави слугите си да кървят. Тя беше осъдена до степен на осъждане на дете в камера, подобна на крипта, де само един отговор, чрез някаква крива графиня, те обслужваха їжу. Тя почина във Вязница през 1614 г.

В Европа се очаква пикът на нашествието на сатанизма в средата на 17 век да убие високите църковни залози. Като жертва на черна бъркотия на сатанисти, стотици хора "залепнаха" богато. Това бяха подробни описания на огиите и двигателните сатанистки ритуали.

Сред богатите сатанински култове, последователите на редиците на другарите на шанубалниците на дявола, като такива (които в чист външен вид рядко се постигат), и шанувальниките на същия този дявол, като "бог" ( луцифериани). През 70-те години на миналия век, творенията на "Интернационала на Луцифер", който може поне да обедини сектите на сатанистите, да създаде реда на арийските лица, да види елита на "пазителите на мистерията".

По принцип "съюзите на сатанистите" са създадени при засади на suvoroi іerarchії, което включва пет стъпки (uchní, chaklunki, bisi і др.). Всички членове на съюза са подредени в името на това, което може да има право да признае мистични cherivniks на сатанисти, и изборът е направен да звучи богат и огромен лагер от кандидати за засаждане. Както преди сто години, отидох за професии - за fakhivtsiv от черна и бяла магия. Първите могат да бъдат главата на шкоди ворогов, другите - да имат късмет.

Специфичната дейност на сектите се установява под формата на законни съюзи и тайни елитни групи, като вербуват свои роднини в общността на рок концерти сред любителите на гостоприемството и съмнителните в моралните възгледи. Адептите на сатанистките секти се коренят в прост набор от ключови комбинации от пароли. Например фразата „пътят е пълен с жълто“ не казва нищо на непосветените. И оста на сатанистката веднъж интелект.

Сатанистът използва криви жертвоприношения и ритуално обезболяване на същества, а понякога и хора, активно използващи наркотични и психотропни речи, взаимодействащи с наркомафията.

Сатанистките секти издават масови издания на сатанинска литература, организират рок концерти, правят тениски, якета и обувки. продукти със собствени символи. Редица модерни рок групи възхваляваха сатанизма. Неформалният лидер на американската "Църква на Сатаната" беше популярният любовник Жан Мансфийлд.

Субкултурите на сатанинската младеж и аматьорските банди пеят песни на страхотна метъл музика. Музиката на такива рок групи като "Slayer" ("Killer"), "Celtic Frost" ("Celtic Frost"), "The Who", "KISS" и "Led Zeppelin" (тук можете да добавите Ozzy Osb our ne ) , може да се види през нейния открит захочення сатанистской ідеологии. Това е наистина религиозна музика, така че знаете, че сатанизмът е религия. Тук можете да се похвалите с имената на такива песни: Събота, крива събота, Зяпане на кръста, Числото на звир. Подобна музика може да бъде с много ниско качество, с поглед на мистицизъм, но нейният змист директно призовава към сатанизма, а атаката й е много по-голяма, по-ниската просто се издигна. Два от тях, например, очевидно са обвинени в този "тъмен метал". Перша - самоунищожение, приятел - ритуално каране в това разчленяване. Самоунищожението виси като житейски проблем, като пеещ вид ритуален религиозен акт на мъжественост и религиозни упражнения. Такива песни, като "Решение - самоунищожение", "Обов'язково самоунищожение", "Вкарай себе си, да живееш", "Покажи самоунищожение", предизвикват възхищението от такова "решение". В Щастливите щати бащите, тъй като видяха, че самоунищожението на сина им е заклещено в следите на музиката на важния метъл, се издигнаха отдясно на съда. Вкарването на това разчленяване на другите също виси като акт на катарзис. И отново оста на килка се наричаше: "Пролята кръв", "Разчленяване на Tilesne", "Vbivstvo - tse mine отдясно... I отдясно е добро" ... Групата на твърдия рок "Led Zeppelin " познаваше най-важното място в историята на рока като водещ ранг на завдяки на своя китарист Джими Пейдж (Jimmi Page), който, след като опита халюциногенни наркотици по целия свят, инокулира групата в очевиден сатанистки култ. Z tvorіv, yakí донесе популярност на тази група, повечето от тях са: "Neauep" ("Отидете до небето"), текстът на който включва chaklunsky заклинания и pіdsvіdomі voіdomlennya, и "Присъствие" ("Присъствие"), присвоено на сатанински сили.

Deyakі сатанински групи за извършване на набиране на неофити в училищата, във VNZ. Изглежда, че вербовчиците на един от сатанистките култове не се издърпват насилствено, „буквално дърпат за ръце“. Друг прозелитизъм не се разглежда.

11. Криминален и бузувирски характер на сатанистките и демонични култове

Лидерите на сатанистите многократно са характеризирани от пресата като епифания на садизъм и мазохизъм. Редовно в медиите се появяват съобщения за жестока злоба за участието на привърженици на различни сатанински култове.

По-долу е даден списък на някои такива злини, тъй като те станаха известни на по-голямата част и нуждите на масовата информация:

    жестоко пребит от Чарлз Менсън, кураторът на ковен (продуциран от 13 адепти) на "Църквата на Сатаната", през 1972 г. ролята на актрисата Шарън Тейт и приятели в дачата на филмовия режисьор Роман Полански, която всъщност унищожи рекламата на " Църквата на Сатаната“; полицията установява, че това зло е от ритуален характер, парчетата по стените са лишени от култа към малкото, короните на християнските кръстове и пентаграми са обърнати с главата надолу; въпреки американската огромна сила на удушването на Менсън, съдът на щата Калифорния помилва поклонника на дявола, като го облекчи до законна присъда в метростанция Уексвил близо до Сакраменто;

    vbivstvo дяволопоклонници в kvítní 1973 p. близо до Флорида, 17-река Рос Кокран, в часа на ритуала на жертвоприношението, тялото на жестоко пребит и мъртъв Кокран е открито близо до град Дейтън Бийч (Флорида, САЩ); zgіdno z vysnovkom polіtsіі, Ross Cochran става жертва на satanistіv;

    ритуално каране на годишнината от 1988 г. в Онтарио от 25-годишния сатанист Брентфорд на 12-годишната му сестра (прерязване на гърлото й);

    rozkrittya американската полиция през април 1989 г. за съдбата на Браунсвил (Тексас) сатанистка секта, която ограби човешки жертви;

    съдбата през 1989 г. в Претория (PAR) на пет млади момичета, привърженици на култа към Сатаната; африканската полиция, сякаш разследваща околностите на атентата, наскоро беше пуснала същата версия; заподозрени в клевета Герт ван Руен и йога приятелката Джой Хаархоф се самоубиха, след като полицията влезе по следите им; в хода на обшука, извършен в кабината, в мазето беше открита схованка, а костите на съществата бяха запазени в контейнери с киселина, останките на живи същества бяха разкрити и в градината в задния двор на будката ; както заяви представителят на полицията Реджи Маримуту, че този жител е сгънал речи, за тези думи детективите разпространиха няколко версии, защитаващи повечето от тях - сатанизъм (съобщено от ИТАР-ТАРС на 11 януари 1996 г.);

    ритуално повиване на 18 април 1993 г. на Светото Възкресение Христово в Оптина пустел (Калузко) на трима православни християни; spіymaniy ubivtsa - сатанист Микола Аверин - navіt не е вдъхновен от scoênogo; през 1988 г. с ритуални средства е пребито до смърт паство от духовници на Руската православна църква;

    редица ритуални карания, извършени от привърженици на "Ордена на дявола" близо до Хабаровск през 1990-1993 г.; останките на Було са намерени близо до блатата; след като взе всички победи на сатанист Прохоров, в къщата на такава милиция се разкри сатанистки храм;

    ритуално каране през 1994 г. в Пустел на православния поклонник Георги с тринадесет инжекции с дълга игла (останал удар на буквата в сърцето);

    ритуално каране на dekílkom от ученици в Черкеска на съучениците си: смрад уби момиче и изпи кръвта й като ритуална напитка;

    ритуалното шофиране на седемгодишно момче и ученик в първи клас в Гомел от привърженик на окултизма; когато zatrimanni, че като декларира, че е задвижен от мистични спонукани;

    zgvaltuvannya това ритуално шофиране от привърженика на сатанистката секта "Син лотос", 24-ия пазач на животновъдната ферма на Колгоспа "Прогрес" на село Новоязивск, Днепропетровска област, Ю. Кравченко, единадесетгодишно момче ; ръмжейки за унищожаването на съселяни, Кравченко сложи ръце върху себе си; при обиск в апартамента му се разбра, че е "сатанистки измамник" (така се подписах и самия Його);

    крива драма, която се разигра в нощта на 6 септември (свещената за всички сатанисти) 1995 г. съдба на един от кордонните постове в Памир, ако адепт на Сатаната е кордонен войник от Вологда, убил двама свои другари в службата и раняване на трети, стрелба с картечница Защо да си слагаш ръце. ; в бележника на войник-сатанист бяха разкрити много окултни символи, а неговите другари в службата отбелязаха повече от веднъж факти за сатанизма и се опитаха да откажат войниците от вярата им;

    ритуално каране на 16-та девойка от сатанисти в град Канск, Красноярски край през 1995 г.;

    през 1995 г. трима адепти на сатанистки култ бяха съдени през 1995 г. близо до градския район Ивано-Франковск (Украйна) за „оскверняване на гробове“;

    zvíryache ritual vbivstvu - жертвен sataní - предварително на Света Rízdva Пресвета Богородица през 1995 г. rocі на Viysk място Dyagilovі близо до Ryazan mіstsevoy "психически-cilyceu" Арина Забродина, отряд на офицер, неговият син-приятел на фризьора. тя обичаше специално жежею: тя удари момчето по тила си, след това го премести до банята, отряза главата му, кърви (фактът, че тялото е окървавено, беше показано от съдебна експертиза); Главата на Сина Забродина беше обърната в бяла кърпа и поставена в найлонова торбичка, съдиите се опитваха да стоят на балкона, държейки кръгъл предмет в ръцете си и да ограбват чудни духове, подобни на ритуалните; само vruchannya милиция vryatuvaval víd raspravli нейната дъщеря, толкова малка, колкото офанзивата;

    ритуално каране-жертвоприношение на момък до метро Брест при Жовтни 1995 г.;

    жертвоприношението на младо момиче от Санкт Петербург от сатанисти през 1996 г.;

    оскверняване от сатанисти на катедралата Свети Дух в Минск в нощта на 23 срещу 24 април 1996 г.: черна боя от мозаечни икони (Св. Троица, Св. Йоан Кръстител, словенските Кирил и Методий). физическата деградация на християните: "Аз съм Сатаната. Аз съм истината ...", "Годината дойде, тя изгря леко, сякаш носи смърт ...";един от участниците, чиято злоба беше окастрена;

    необяснимо навмисни спящи трупове (по една версия, ритуал) близо до морза на централната районна болница на метростанция Королева (колишен Калининград) на Московска област близо до нощта на 15 септември 1996 г.; злодеите разбиха вратите, обляха кожите на около 10 трупа, които се намират там, с горима родина и ги запалиха (подобен инцидент се случи в същия Морс през 1995 г.);

    ритуално вкарване от сатанист К. в близост до метростанция Фрязино, Московска област;

    zvíryache ритуално vbivvanie сатанисти 32-та жена през есента на 1995 г. рок в Санкт Петербург; както показа разследването, сатанистите (2 души и 2 жени) за тлеещ zmovoy пожертваха нещастна жертва на Сатана, след това я завлякоха близо до банята, разчлениха трупа (така, по думите им, vimagav обреда), след това в това по начин, по който се справиха с вонята двама от тях бяха убити от кучета, след което останките бяха опаковани в 4 чувала и хвърлени на малък кол на ул. Челябинск;

    вандалски акт, предизвикан от двама млади сатанисти в католическата църква в Шилути, място пред портите на Литва, в Деня за възпоменание на мъртвите, който в Литва се смята за един от най-важните дни в календара; воня, наречена 30 надгробни плочи и кръстове, осквернени десетки гробове, при претърсването на апартаментите им полицията разкри безлични метални фигурки на Исус Христос, гледащи от кръстовете и паметниците, сякаш се използват за изпълнение на сатанински обреди; в същото Шилути полицията залови голяма група млади хора, облечени изцяло в черно, сякаш се молеха за поклонение в храма, подсвирквайки нецензурни думи по адрес на Христос; те заявиха пред полицейските служители, че признават силата на дявола и следват къдриците на сатаната: било то кръст, издухан от тях по пътя, те са виновни за събаряния [53] ];

    затриманя близо до бреза 1996г в Минск сатанист, извършил ритуално вкарване; zatrimany, без да разказва грешките си и да знае, че цацата на съдбата се готви да tsgogo, шофиране в котки; ако броят на "поразените" същества достигне числото 666, сатанист "в името на моя господар"заразяване на човек; Министерството на външните работи на републиката знаеше, че има и друг вид ритуално шофиране;

    жертвоприношението на млад мъж от сатанисти, които избиха кръст под стените на Йерусалимския манастир през януари 1996 г.;

    близо до Ставропол през нощта на 10 септември 199b. на територията на областната болница е изгорен двуметров кръст, осветен от патриарха на Москва и цяла Русия Алексий II две години преди това;

    в Санкт Петербург, на мястото на църквата, което ще бъде за деца с увреждания, на 14 и 30 април 1996 г. дървеният кръст е нарязан на дреболии; малко по-рано е осквернен един от градските цвинтари;

    поредица от чудесни еднотипни и понякога едночасови самоубийства чрез увеличаване на над 30 млади хора (дяконите се познаваха) от пролетта на 1996 г. до съдбата на Тюмен и крайградското село Антипино на Тюмен; всички топки се увеличават върху един и същ тип кожени колани; поради редица фактори беше представена версия за принадлежността им към сатанистка секта;

    акт на вандализъм, нанесен от сатанисти на централния градски център на Виница в началото на 1-ви листопад на 1996 г. (на свещения "Хелоуин"), ако 40 надгробни плочи бяха взривени; само онези гробове бяха разпознати от врага, на които стояха кръстовете, на които кръстовете бяха счупени или обърнати и в такъв вид бяха забити в земята; през септември 1997 г. властите на вътрешните работи на Виница, заподозрени в злонамереност, бяха хванати от chotirioh uchniv професионални училища, тъй като те казаха, че са сатанисти и в този ранг те отбелязаха своята мръсотия като свещена; заплашвам да влоша до три години;

    паднал в православна църква близо до метростанция Zaslavl близо до Zhovtnі, 1996 г.;

    оскверняване на православна църква близо до казахстанското село Троицка (област Талдикурган) като раждането на 1996 г., вандали водят стрелеца за снимки върху надгробни плочи; 23 гроба са осквернени; още на следващия ден, след влизането на розшуците, осквернителите на гробовете бяха окачени.

    нападение от група млади хора, наричащи себе си сатанисти, в навечерието на празника Христов през 1997 г. срещу московската църква "Възнесение Господне" близо до крайградския град Електростал; вонята се втурна към храма, хвърли камъни по викна, заплаши свещениците с насилие, оскверни стените с неприлични писания; милицията, която пристигна във Виклик, не настигна нападателите - те се стекоха;

    инцидент от 7 септември 1997 г. с анонимно обаждане до черната част на ГУВС на Москва за подготовката на терористичен акт в Богоявленската катедрала в Москва, в този момент се провеждаше служба за уроци за съдбата на патриарха на Москва и цяла Русия Алексий др.; The Inuê версия, че vibukhoviy pristry все пак isnuvav, макар и не bіv pіrvanija чрез неудобство в дела vidpovіdalnyh за tse satanistіv.

Списъкът на демоничните сатанисти (далеч не скорошен) включва:

    ритуално вкарване на хора, включително деца, и самоунищожение;

    откраднати хора, включително деца;

    разпространение на непълнолетни;

    заплати;

    оскверняване на гробове и изкопаване на гробове;

    znuschannya над същества, например, zdirannya shkir от същества с жива стръв и ритуално шофиране на същества;

    оскверняване на храмове и други култови предмети на традиционни религии и вероизповедания;
    vzhivannya че rozpovsyudzhennya наркотици;

    сексуални оргии и примус към хомосексуалността.

След услугите на сатанисти, милиционерските органи знаеха в тези места нарастване, квалифицирано като саморазправа. Руската полиция излетя, така че точно като полицията на други земи, волята не звучи като сатанисти, но само в най-крещящите и домашни депресии.

САЩ. В САЩ само в щата Охайо нови 5 души даряват за сатанизма. Загал, за почит към Интерпол, близо до краините на Заход, са разкрити до 100 подобни случаи. Зад кордона имаше малко драсканици, на някои от тях директно декларираха, че се кланят на Сатаната. Полицията редовно познава записите за жертвени убийства на същества, както и човешки жертвоприношения.

Израел. За почитта на MVS към Израел, в тази страна вече има над две дузини сатанистки секти. Приблизително веднъж на ден сатанизмът цари нощни оргии в занедбаните сепарета, в пустите места на християнските цвинтари. Смърдят, за да получат наркотици, да участват в групов секс, да жертват същества. За сатанистите няма с какво да биете бащите си. Всъщност сред сатанистите започнаха да печелят обидния метод на доставка, те не отиват на „черната бъркотия“: наследникът на Сатаната да започне дете като привърженик на сектата tsієї, виновен за йога, и след това vіddaє да разкъса свещениците си на парчета. Размирен от тези факти, израелският парламент се зае изцяло със злонамерената дейност на последователите на Сатана и други мистични секти. Създадена е специална група към MVS в Израел, като начин за разследване на подобни випадии.

Кения. В Кения със специален указ на президента Даниел Арап Мои Урядов бяха създадени две съдби. Keníya, президентският президент на президента, може да намир, направи същата арогантност за таблото за набиране към сатанисткото култивиране, така че якът е diyansky rosemy, diyavolators на Vinlovtykhi в броя на spiteen. roztlinnі malіtnіh.

Освен това има сатанисти, които практикуват човешки жертвоприношения, пият човешка кръв, служат като "черни бъркотии", вземат наркотици и искат сред онези, които се придържат към култа към хомосексуалните закони.

Румъния. Дедалите често говорят за жертвите на култа към Луцифер в Румъния, където броят на поклонниците на дявола нараства експоненциално. Както се казва в материалите, подготвени от компетентните органи на Румъния, след като е погълнал румънската преса, сатанизмът кара младите хора да познават социалните норми и моралните ценности. Особено ме тревожат онези, които в последния час сатанизмът все повече навлиза в средата на възпитаваната младеж. Основният начин за насърчаване на сатанизма е именно рок музиката. За да се присъединя към сектата ми трябва молба-гуша. Адептите на Сатаната използват халюциногенни препарати и организират оргии, за часа на които се принасят в жертва на създанието. Сатанисткото течение на Румъния има 7 нива на посвещение, за които ви позволява да се присъедините към подобна организация във всяка страна, каквато е там. Говори се, че румънските сатанисти досега са достигнали 3-то ниво.

Монголия. Според ИТАР-ТАРС от 5 декември 1996 г. Хамбо Лама, ръководителят на монголските будисти, заявява „за много дивашки секти, сред които, вероятно, да принасят човешки жертви или, не забравяйте, да използват телата на умрелите в ритуали“, Монголия.

Египет. Според ИТАР ТАРС на 25 септември 1997 г. в Египет са арестувани над 80 членове на младежката сатанистка секта "Слуги на шейтана". Както стана известно, по-голямата част от сатанистите бяха хванати - студенти от 17 до 28 години и легнаха в елита на египетското общество. Сред тях са деца на мицва, журналисти, двама посланици, официални лица, бизнесмени, университетски преподаватели и да доведат принц от ръба на Персийския поток. По-рано беше казано, че в свещения месец на мюсюлманския пост Рамадан, прокуратурата на държавната сигурност на Азербайджан е започнала разследване на безпрецедентен доклад за "невира във Вишишни, обожествяване на дявола". Членовете на групировката, която също се нарича "Съюзът на смъртта", бяха обвинени в "наказване на Божиите религии, имплантиране на наркотици, сексуални оргии, разрушаване на гробове и подигравки с трупове". Voni, zokrema, са били ангажирани с „замъгляване на Корана и Библията, за да подсилят своите постулати, тъй като изглежда, например, че дяволът, изгонен от рая, е разпознал несправедливия натиск и сега идва синът на йога, който е управляван от светлината."

Министърът на вътрешните работи на Египет Хасан ал-Алфи, след като се извини на звънците и свирките за ареста "да легне на такива шамански семейства" и призна, че тази проява "не е виновна, че е на египетска земя".

Русия. В Москва има група слуги на Сатаната, маскирани например под „клуба на саморазправниците“. Членовете на клуба се разхождат като лекари, де лъжат наблизо самоубийци и proponuyut за заповедта на платното лесно и приемат смъртта в компанията на хора с подобно мислене.

По информация на експертите от Министерството на вътрешните работи на Руската федерация, сатанистите категорично нарушават наказателното и друго законодателство на Русия, преди да се подготвят да се противопоставят на правоохранителните органи. За тежките зли дела на сатанизма често се предлага да представляват психично болни хора. Сред сатанистите се практикува по заповед за прекратяване на живота чрез самоунищожение, дупето може да бъде ритуално самоунищожение на възпитаник на военното училище край Минск през 1996 г.

Сатанинските секти са опасно беззаконие в избора на инструменти за постигане на мистичните си цели, цинично мракобесие, нарушаване на традиционните вярвания, свързване с наркомафията и организирана злоба и контрол на тъмнината. И така, в Пустин на 16 бреза 1995 г., в 11.00 часа, екипът на милицията беше подрязан по-рано от вдовицата на осъдения Виктор Юрьович Козлов, роден в Саратов през 1966 г. В присъствието на нова светлина бяха открити газов пистолет, палав долен меч и меч с дължина 50 см с ножница, която се носи зад гърба, както и окултна литература и книги за подобни бойни изкуства. Въз основа на анализа на ритуалните побои от 1993 и 1994 г. в Пустин, може да се признае, че сатанистите искаха и през 1995 г. отбелязаха Великия ден за измамните злодеи.

Важно е най-важните, морално неосакатените хора да вярват, че сатанистките секти са реалността на нашето време. Факт е обаче, че е необходимо да се вземат предвид охраната на държавните органи и за нас правозащитните служби в случай на разкриване на уличаващи мотиви (особено за християните и тези, които са зависими), но за розшука на загиналите (не им пречи).

Броят на неизвестните хора със съдба на кожата расте. През първото тримесечие на 1993 г. са отчетени 31,7 хиляди жители, открити са 13,5 хиляди, като повече от половината от тях са живи. За почитта на MVS на Русия повечето от тях стават жертви на злото; една трета от родените да станат жени и момичета от 14 до 24 години (защо не отидете в „черната бъркотия“?); бити, опитвайки се да уловят следите на злото, разчленяват, изгарят, заговорничат трупове (защо не причините и следствието да се отклонят?).

На залеза сатанизмът вече се приема все по-сериозно от професионални групи, включително социални служби, психотерапевти, правоприлагащи органи и други държавни организации.

12. Дяволско обладаване

В този проблем има още един важен аспект, който не е важен, който трябва да се признае. В практиката на следните органи на Русия категорията дългове се заема за голямо кредитиране без видими мотиви, ако след тези думи знаете замъглеността на ума си в резултат на някаква вина и извършване на злини, в което силно се разкайваме и причините, поради които сам не можеш да разбереш. Тук можете да захраните zhorstokі злоба, победена от серийни маниаци-шофьори (Чикатило и др.), И да внушите zhorstokі злоба, която може да бъде оценена с поглед на човешката логика и психология.

Показателен разкритий серпни 1996 г. от правоприлагащите органи на московския vipadok. На ул. "Пидмосковни", близо до общинския апартамент, няколко приятели са гущерили сусиса си и са живели с трупа седем месеца, организирайки малък "мавзолей" в къщата си. Трупът беше положен по гръб и воняше, след което се успокоихме, мумифицирахме и спряхме да се турбулентно. В Новокузнецк на 24-ти листопад на 1996 г. са арестувани най-малко две дузини деца, според думите на посредника на прокурора на Кемеровска област Валентин Барков, най-малко две дузини деца. Достоверен е фактът, че те убиха с животни три 12-годишни момичета, две от които бяха разкрити от полицията като счупени и ранени, третото почина по-късно в болницата от побой и рани. На червено 1996г в реките на Аба бяха разкрити дрехите на две момичета, които по-рано бяха намерили пътя си до Новокузнецк, и злобата беше прехвърлена на Спесивцев. „Значи аз съм лудожер“, потвърди А. Спесивцев на първото питие.

Всепозволеност в религиозната сфера, ширещ се окултизъм, безконтролна реклама и разрастване на различни видове окултни и псевдоздравословни практики, което, за съжаление, днешната реалност, е още по-вероятно да има все повече хора, които са психически въвлечени в настоящия момент. практики и ритуали. И така, на бреза от 1997 г. москвич, който промени външния си вид в психиатричен диспансер, се хвърли върху майка си и сестра си, заля ги с ацетон и ги изгори. Нещастникът се втурна из стаята, задуши полусветлини и набързо напусна жилището. Майката с дъщеря си, след като бяха загасени от горелките, бяха откарани окончателно в интензивно отделение с диагноза 80% опици на повърхността на тялото. Проте не ги излъга, след определен час нарушителите умряха, без да дойдат при вас. Zatrymany милиция vbivtsya на първото питие, казвайки, че след като е карал в, парчета "майка и сестра пиха в новата енергия и ядоха mіzkami."

Неотдавна криминалната хроника се превърна в chergovy vpadok на безчовечност. След като учи в курсовете по психика, Т. започва да "практикува". Сред нейните клиенти брат и сестра се натъкнаха. Сякаш, обсъждайки проблемите на живота си, вонята vyrishili, че във всички случаи виното на майката е nibito chaklunka. Пристигайки в къщата на Баткив, Шалена три пъти властва над "дяволската злоба". Събота три дни в седмицата. Абсурдно беше да бъдат извикани "лечителите": или от тялото на майката дяволът се изкачи, тогава в нейното зърно започна растежът на съкровището, както вонята се запали с огън. 68-годишна жена, без да си дава признаци, е починала поради множество фрактури, рана от болков шок. Ale vbivtsі не се интересуваше от какво. След като боядисаха стените на къщата с кабалистични знаци, вонята беше проверена при възкресението на мъртвите.

На рахунка на "Чорнобилския терминатор" - Анатолий Онуприенко, - над 50 жертви. Vdirayyuchis глухи нищо в покрайнините на селските колиби, стреляйки от прага на картечницата на техните възрастни чували, след това довършвайки децата с нож или лопата, отнемайки простите домакински вещи, обръчи и стотинки, вдигайки къщи и подписване. Вин се разкрива като чернобилски терминатор. С дивата си мисия Онуприенко видя десетки украински села. С усукана жорстокост на вина, 53 души, като следствие, счупиха рекорда на известния маниак Чикатило. Лвовското село Братковичи прекара повече хора с него през ранните часове на Първата световна война. Онуприенко е арестуван през 1996 г. По време на следствието в наказателното управлениенови липсващи детайли.

Хрониката на деня на Онуприенко, който е просяк на хора не един по един, а на цели семейства, изглежда така за полицая. На 5 юли 1995 г. Онуприенко открадна винт ТОЗ-34Е от жител на Народичи Кушнир и направи модел от него. На 14-ти Zhovtny Onuprienko закара началника на сервиза на сервиза за поддръжка близо до квартал Малински, който yogo golovbuh. В ních на 25 zhovtnya, в същия квартал, стрелбата на семейството на Zaichenko е мъж, отряд, дете на троица. Да удушат тримесечното им бебе, да го удушат и да го разпорят с нож. 30 декември и 17 септември 1996 г. Онуприенко видя село Братковичи, де вириза и засне родината на Пилат и Кричковски - общо девет години. През нощта, срещу 20 яростни вина, убивайки Дубчаков от морско свинче в родината на Олевски. От 26 до 27 яростно разстреляни в Малин със същите бондарчуци, жертвите бяха двама големи и две малки, които спяха. На 14 Березня, близо до областния център Овруч, от циєя гвинея е вкарана циалка. На 22 бреза, близо до град Бузк Онуприенко, той откри родината на Новосадив. Tse основният в милиционерските грехове на "терминатора", престъплението на самотни нападения, които са оковани от него по пътищата, - Онуприенко не лиши живота на всеки, който беше моментално разпознат и видян, navit vipadkovyh zustrіchnyh. Колко хора са виновни, че знаят истината, самият Онупренко не знае как да каже. Вин се появява просто не в паметта на причинената му смърт, отклонявайки се от хронологията на vvibivs: "Един повече, един по-малко - нито аз, нито Бог можем да си спомним". В края на питието Онуприенко заяви, че ще покрием хитрите мотиви на вината на mav и че има други религиозни цели. "Вкарвам хора, за да опозная себе си. Людина е играчка. Нека всички знаят за децата ми", каза Онуприенко пред репортери.

В началото на 1997 г. в Москва има скъперническа злоба, чийто страшен резултат - трима са бити като звер, един е тежко ранен и 13-годишно момиче е ранено. С това изоставянето успя да разтегне кривото клане за 4 дни: първите жертви се появиха на 22-ри ден, а драмата приключи на 26-и. Privertaє уважение, scho vbivtsya характеризира по-рано като човек с малко психично здраве.

През 1994 г. група в Харбин беше поразена от лудожер, който уби всички хора и уби по-малко от двама, включително мощния отряд.

28 септември 1997 г багинка кабина N11 Butirskoy ulitsa е намерена на върха на изхода maidanchik 8 върху трупа на малко момиченце. За povídomlennyam s OVS общински район "Savelovskiy", малък, osobistіst kakoї е инсталиран, s търси приблизително преди две години. Според експертите смъртта й се доближава до три пъти повече. По лицето на детето имало следи от побой. Установено е, че малка була е била вкарана на друго място, те са я хвърлили на Бутирская я два или три дни след смъртта. Spivrobitnik на прокуратурата на Москва в неофициален rozmov, заявявайки не-самотността на изблиците на смъртта на мъртвите бебета и децата от детската градина на гробовете, в цистерната на мемориалите, тънко, освен това, изблиците на очевидно ритуални потъпкват се убийствата на малките. Задникът на ритуалното шофиране може да се използва за шофиране в наследника на "Сахаджа йога" на втората й дъщеря, родена през 1995 г. близо до района на Бердск, Новосибирск.

Във всички тези настроения може да се говори за истинска вселена от дяволски сили в човека, един вид "неинформационен сатанизъм", който се влива в психиката на човека.

„Трето око“, „Енергийни вампири“, „Трансцендентен шахраидом“, „Паралелни светове“, „Обединен космически отряд на Шамбала“, „Вибраторно знание“, „Тибетска йерархия на светлината“, „Енергиен Кули“, „Енергийно заредени мистични амулети “, „свързване с трансземната цивилизация чрез контрол над Орион“ - всичко, което активно се насажда сред руснаците, за да доведе богатите до намаляване на изграждането на критично мислене и rozrіdzhuê, чак до пълното приемане, системата за морално и етично поточно предаване , изглеждащ като проблем, с религиозен вид, значително по-лесно се помрачават душите на богатите души на богатите хора, ревящият захист.

Fahіvtsі отдавна са нащрек: пазарът на книги и телевизионните предавания, които, затрупани, потокът от нискокачествени глупости разпространи разпространението на психични епидемии. Оста защо толкова често се превръщаше в зло на мистична основа. Сатанистите карат свещеници, стрелят по храмове, стрелят по икони. Същият този сатанист Аверин, който уби трима чентове в Оптина пустел, знаеше разреза на Библията, ниското унищожаване на християнските символи. На събранията на Гребенивската църква на сатанизма куче беше приковано на кръста и чаклунски знаци бяха навити с кръв.

13. Тенденции в по-нататъшното развитие на сатанизма в Русия (прогноза)

Анализирайте сутностите на сатанизма и дейността на сатанистките в Русия разрешителни групи експерти дати следващата прогноза за тенденциите на бъдещото развитие на сатанизма в Русия в тези случаи, ако властта не зрозумие, на финала, цялата сериозност и крайната небезопасност на тази група, която не е реално явление в Русия и не започва комплексно профилактични и силни заходив. Показателно е, че информацията, която е дадена по-долу, за съжаление не може да бъде официално потвърдена, сякаш е в документален вид, е посочена за по-ясно разбиране от читателите на картината на разширяването на дейността на сатанинските групи в Русия и знанието на всички нас.

Също така, тенденциите за по-нататъшно развитие на сатанизма в Русия:

    Обединяване на различни сатанистки групи (река 3) в Русия в една организация или дори малка група от такива под контрола на малка група "черни сатанисти" (река 4). Съюзът ще мине практически без междуособици и договорки между батальони от сатанистки секти, възможно е да се използват повече от няколко от най-сговорчивите и несправедливо амбициозни. Сдружението ще премине на няколко етапа и може да приключи още след 5-8 години. Ще има влошаване на структурата и увеличаване на броя на сатанистките групи. Засега всичко върви към това, че най-големият претендент за "поста" на обединяването на сатанизма в Русия е конгломератът от "Пивденный хрест", "Нави", т.е. младежкото движение на фашистката щибу. Освен това главата на този бъдещ сатанистки „октопод“ ще бъде някой от „черните сатанисти“ (река 4), който е единственият в сатанистката среда в средата на света, който е по-малко вероятно да бъде заобиколен от кръг на osib, дори ако е възможно да спечелите финансова мощ. Цялата структура е otrimuvatime финанси в светлината на политическия кил Rosії (поради някаква неточна почит, така че вече може да е така и в същото време).

    Instatuvannya deyakyh сатанистки групи (или pіdrozdіlіv єdinoї verоятна satаnіstskoїї struktury) като организирани злонамерени групи, scho vodіyut висок авторитет в глобалната система от престъпни групи в Русия. С кого, курсът е да се бори в следните сфери на злонамерена дейност: наркобизнес и търговия със стоки, обвързване за склоняване, рекет, отвличане. До функционирането на системата за незаконен трафик на наркотици и оттеглянето са свързани сатанистки групи от САЩ, Западна Европа, Балтийските държави и Украйна. Увеличен е залогът върху действията на сатанистите, установен чрез контрола върху низшите нерелигиозни злонамерени групировки и екзекуцията "под техните флагове" на редица авторитети в злия свят.

    Провеждане на активна работа с популяризиране от сатанистите на техните агенти от правоприлагащите органи и основните структури на суверенната власт, налагането на информация на върховните суверенни служители и улавянето им в техните лави.

    Връзката на активни партии с чужди сатанистки секти, включително с чужди тайни служби, които са под контрол.

    Осъществява комплекс от подходи за легализирането на сатанизма в Русия: активно се опитва да получи държавна регистрация на речеви сатанистки организации и други организации (вестници, списания).

    Подкрепата от големите сатанистки организации на някои окултни течения и секти, а вероятно и на някои секти с псевдохристиянска директност в системата, изпълнявана от сатанисти, идват да променят манталитета на руския народ в миналото на Православието.

    Опитайте легализирането на сатанинските учения като права линия на напрегнатия окултен порив „Ню Ейдж“ чрез развитието на различни „учения“ за „космическите порядки“, за тези, че Сатана не е просто едно от божествата, а не враг на човешко същество.

    Влошаването на ритуалите на съвременните сатанистки групи, увеличаването на броя на човешките жертвоприношения, превръщането на ритуалите от „просто един вид дрезгав грис“ в яростни и жестоки актове на насилие срещу хора, които са признати за жертви на Сатаната.

    Сборник на израстването на някои сатанистки групи от политически групи с фашистка ориентация.

НАГОЛЕНА МОВ ДЯВОЛАК ИКОНОГРАФСКИ МОТИВ

Одисея. Човешката история. 2003 г. М., 2003, стр. 332-367.

Висящата мова извиква на съвременния човек може би само една асоциация: децата ми "тръпнат"; tsei жест - детински або, сякаш езикът виси пораснал, детински, лош, което стилизира детето "дърпане" 1 . Защита на европейската иконография XI-XVII век. Vidkriva в експертния филм Nabagato farm I am aimni call inshm innsho Smyslov spiVvіdnost: Visuna Mova, Yaka Viyavlyat тук е залепен атрибут, характеризирам жеста на Демона, не исках да бъда в препратката на семантичното Nevye-направих няма много хора в тази област, де пануе зло и такива його спътници, като страх, грях, измама. Анализът на възможната чувствителност на филма за голота ни обърква в кожата на тези три (и, очевидно, далеч не единични) хипостази на злото.

Мотивът на голия филм не е vinnyatkovym nadbannym evropeyskoy ikonografii: vіn zustrichaєtsya в мистицизма на етруските и індийцив, иn pіvnіchno-americanі індианци 2 ; устно описание на този жест е дадено в Стария завет, в книгата на пророк Исая 3 . В известен смисъл може да се говори за връзка между мотива и демоничните персонажи от постхристиянските пантеони. Така че, по пътя, зоната Gorgoni с Visuunuto movoye подводница statio на богинята, броеницата на етикетите, беше взривена от жертвите на їu: в петите на vipads, мотивът на живота на visuni" по този начин е дадено на християнския дявол - крадците бутя, "човекоубийци на кочана" (Йоан 8, 44).

Но в християнската иконография мотивът за висящия филм на изпъстряне с образа на дявола е доста систематичен и мотивиран (което можем да се опитаме да покажем по-долу), „голото кино“ се превръща в символ, можем да го включим към концептуално-подобна система на християнската демонология.

333
Необходимо е да се влезе в склада на характерните атрибути на демона приблизително от 11-12 век. и бягство в това си качество чак до залеза на „когато демонологията“ през 17 век. 4 По-късно призивът към мотива със сферата на демоничното е ясно отслабен: не можем да оголим езика пред набор от такива стандартни знаци на дявола, като рога, съкровище, въртене дима тънко; от сферата на адското, мотивът ясно се премества в сферата на инфантилното, превръщайки се в знак за детско "детско" поведение 5 Въпреки това, те не познават цялата сфера на демоничните прояви и образи. И така, дяволът и подобните на него демонични герои често са изобразявани с гола кожа в руското муле от XVIII - началото на XX век. 6 Дяволските маски с висяща мовой (трансформация на готически химери?) са изострени в архитектурния декор на руските садиби от 18 век. 7 Далечно предположение за средната демонична символика на висящия филм, очевидно, в присъствието на малките на Пушкин (1829) в албума на Ел.Н. Ушаков, за какъв бис да дразня моя поет в черна качулка 8 , че редове за В.А. Жуковски в сатирата на А.Ф. Войков "Божи дом" (1814-1817):

Axis Zhukovsky, на плащаницата dovgy
Скутан, милички с кръст,
Крака изкривени безобразно,
Дяволът ме дразни
... 9

Визуалните образи и текстовите описания на закачения филм се оценяват от културата на средната класа с теологичното замъгляване на символиката на филма като част от човешкото тяло. В тези статии ще се опитаме да комбинираме визуалния компонент с текстовия и да кръстим броя на значенията, свързани с голия език.

Мотив виник в демонологичните текстове на християнските автори много преди да се формира специфичната иконография на дявола; вече Св. Августин, в описанието на дявола, стига до този мотив: „Разпространете убийства навсякъде, създайте мишоловки, хоствайте богато усукани и хитро преместете своето: изтрийте всичко, извиквайки името на Спасителя, изхвърлете от сърцата си " 10 .

Viraz "разбиране на mova" (lingua dolosa), както в псалмите на Давид често се застосовува до портите "и като св. Августин, превръщайки го в характеристика на дявола, подовата настилка се превръща в страхотно място на демонология за един час, което за час действа като метаномично обозначение на дявола Така вдясно в анонимен трактат XII статия „Диалог за борбата на Божията любов и Лукавогомови“ 12 : тук има алегорични герои - Бог kokhannya и хитър mova (Lingua dolosa) - водят супер книга за онези, които varto ограбват болезнената работа на праведните в името на sumnivnoi надежда за блаженство. „Lista mova“, zokrema, да говорим за „глупостта“ (stultitia) на християнските подвизи: не практикувайте уменията, все едно „vryatyuyutsya към живота онези, които са предназначени за живот, и тези, които са признати с наказание, познай кари" 13 . Кой е такъв "Likava Mova", авторът не обяснява, vvahayuchi, може би, че това е очевидно; все пак, кажете на "Cunning Movie" за тези, като vin "добавяне на Адам чрез Ева" 14 , все пак, призовават розите на възможния сумнив: пред читателя, очевидно, самият дявол.

Би било възможно да се допусне, че езикът е включен в царството на дяволския основен ранг чрез своята греховност. Няма съмнение, че езикът всъщност е бил замислен като част от тялото, особено благодатна за грях (за езика по-долу). Греховността на филма като такъв обаче не е толкова очевидна, както се вижда от пръв поглед. Формулата „греховният ми език” (зад Пушкиновата Висла в „Пророкът”) е сто християнски проявления на истинския лагер на десницата, отломките на църковния отец непрекъснато се повтарят, че езикът сам по себе си не е грях. „По-малко от винена душа е да ограби винен език“, уважавам Св. Августин 15 . Тогава има абсолютно безумна и позорна ситуация в друга: езикът не е безопасен; vin, както никой друг член на тялото, ще изисква контрол на потока. „Няма такъв член в тялото ми, от който толкова се страхувах, като да се движа“, - това vyslovlyuvannya на един от отците на пустинята точно изразява същността на ситуацията, която се е развила 16 .

Образността, обвързана с жеста на висящия език, със значимия свят, е подредена към идеите за страха и греха – идеи, сякаш по най-черния си ранг е обвързана със сферата на демоничното.

Да започнем с идеите за страха. Като събуди страха ми и този страх беше вдъхновен от настроението на старозаветните книги. Porivnyannya movi zí zbroєyu - с бич: "Ударът на бича разбива белезите, а ударът на езика разбива четките" (Сир. 28, 20); с меч: „... езикът е враждебен меч” (Пс. 56, 5); Цезарий Арелатски (VI век), призовавайки монасите невинно да се борят срещу пороците на правителството, произнасяйки „сложете мечовете в пои“, за да не нараните единия или другия в тази същност 17 . Паладий в "Lavsaїtsі" (419-420), оприличавайки острите хвърляния, които Антоний Велики дивачи до точката на нечестие, "моето бичуване" 18 .

Мотивът за "голи" и ранени, като меч, е movi buv в описанията на Страстите Христови. Виникла беше идеята за "основните рани" на Христос, както външни, така и вътрешни: първите са ви нанесени с истински обиди, останалите - мълчаливо, които го хулеха и се подиграваха. Както пише Бернард от Клервоски, който с особена дълбочина разбира „проблема за „вътрешната рана“ на Божия грях, Христос, „до богохулството на евреите е смирен, до раните, които носи, битките в средата е движение, призивът е цветя" 19 .

„Не се колебайте да кажете, че майка ми е по-жорстка, по-нисък списък, че след като е пробила ребрата на Господа, - след като е превзела Бернар от Клервос Паратиан в една от проповедите. - Aje и виното също са пробили тялото на Христос ... primus йога освободи духа“; мова "шкидливиша" от бодливи тръни, които са ужилили чолото на Христос, и пролетни цветя, които са пробождали йогите цветя. Отдадох заслугата на Бърнард за свръхестествеността между звука на невинността на езика и тази ужасна несигурност, сякаш на ново място: Пенисът е малък, не се пазете от протегата, зловещ " 20 . В английското учение на Бърнард, Гилбърт Холандски, страхът от мен, като смъртоносна ивица, разпространява самия Христос: „Повече страх от Христос ... стискайки mov, понижавайки бодливите тръни“ 21 .

В този контекст сетивният мотив, който се появява в образите на Страстта, става по-ясен: враговете на Христос висят от моята страна на Розата. Мова се появява тук в същия ред с мечове и списъци на ревящи войници, а голият йога не означава "лечение", а задачата да нанесе на Христос най-страшната рана - смъртна рана, "вътрешна". Може да се признае, че в образите на демони с висящи думи, идеята за mova се разглежда като ивица, която е нанесена върху "вътрешната рана" на Христос: aje, очевидно до средните прояви, звънене и Христовата прослойка са кръстени от дявола, а богохулниците - ученици 22 . Демоните, като техните учни, не "дразнят" моите, но ме заплашват и нараняват.

Когато преминем от мотива на страха (и мотива на страха, свързан с него, като „голи ивици“) към мотива на греха, тогава можем да видим тук богато нагънати образи: телесни „области на греховност“, които се виждат от Християнската антропология, се занимават с визуална магия vzaєmodіyu, , И се движат, които по силата на богатата си функционалност могат да бъдат свързани с различни грехове (корелацията между marnosliv'yam и zherlivistyu е доста очевидна), тази роля играе важна роля.

"Володар, като над разпуснатите роби на душата, над езика, шията и алчните", - заради Мартин от Брага (VI век) 23 . Mova, cherevo, "hіt" - lingua, venter, libido - три сфери на греха, сякаш правят цялата греховност в човешкото тяло по рода си. Serednyovіchna vyava установена mizh tsimi

337
сфери на постоянен "образен взаимен обмен"; Образуването мотивира знаците на Оси Грих - главата на ранга надолу, с метаима, за да демонстрира Глибок Тотожни, TROOKh Grihovskiye сфери - тотожизъм, и низу, яковото яке на маршмелоу (така че смяната е недостатъчно, за да покаже, че "греховният език" не е нищо по-красив от "члена на скрап".

"Graz z movoyu", тъй като водеше средния път, imovirno, bula беше призована да коригира неяснотата, на авторитетния movі като телесен член, за да отдели mov grіhovna и праведния mov от визуалния план. Езикът на праведния и езикът на демона са едни и същи, но след мисията, мицията скочи и визуалното е равно на знанието сред тях на vіdmіnіst.

Наистина, от трите имена на регионите на греховността, самият „филмов район“ се вижда със своя собствена специална двусмисленост 24 , тъй като може да се установи като неприятна трудност, сякаш ще изисква корекция. Тази двусмисленост на езика може да се види например от трактата „Алегории към цялото Свето писмо“, приписван на Храбан Маврус, в който авторът вижда обидното алегорично значение на думата lingua в Библията: , 2), тогава . Грех моето време със Светия Дух - моят spivrobitnik. Мова е гласът на Христос, както в псалмите: „Припаднах с езика си към гърлото си“ (Пс. 22, 16), т.е. гласът ми се заключва в присъствието на младежта. Mova - zheretichne vchennya, както в книгата на Йов: "Veriovkoy zv'yazhesh language yogo" 25 (Йов. 40, 20), тобто. за помощта на Светото писание, вие наричате еретично вчення. Мова е душата, както в псалма: "Всички дни на неправда вижте думите си" (Пс. 52, 4), tobto. завинаги душата ти вижда неправда... 26 египетското море" (Ис. 11, 15), така че тъмната сила на света" 27 . Mova (показателно, че Храбан казва за "материални" movі, а не за mov като mov) може да означава protilezhnosti: i грях на Бога, i "еретическо vchennya". Mova може да бъде метонимия на дявола (lingua dolosa), а виното ейл може да бъде метонимично обозначаващо светия апостол, както в "Златната легенда", de St. Вартоломей от титли "от устата на Бог, моя огнена, която издигна цялата мъдрост" 28 .

Mova е tilesna област, звездите могат да излязат и грях, и святост, но отсега нататък, останете trapleyaetsya повече - и по-равномерно на пода, святостта по склоновете на святостта е по-скоро като грях. Якшко мова - тогава останалата част от бронята, която е бовът "в средата" на нараняванията на Христос,

338
Христос избърза. Мотивът на филма е като "останалата стража на Христос", фрагментирана в "Златната легенда" на Якоб Ворагински. Всички членове на Христовото тяло бяха много по-враждебни: „главата, пред която ангелските духове се свеняха, пробождайки лисицата от бодливи тръни“, плюенето оскверни лицето, „очи, които са по-ярки от слънцето, смърт покрита, уха, които прозвучаха до съня на ангелите, чули образуват безбожния „Устата на бюв змушения пият оцет и йовч, краката и ръцете бяха приковани на кръста, тялото разпозна бичуването, ребрата пробиха списъка. С една дума, "нищо не остана в новия кримски филм, ридай да се молиш за грешниците и да повериш своя матир турботучен" 29 . В "Златната легенда" този мотив се използва и на светиите, като наследяване на Христос, те често отиват на филма като останалата част от zbro. Млад християнин „от часовете на Деций и Валериан“ е вързан в леглото и воден при нова блудница, за да може тя да „го свирне да го освободи“ и да спаси душата му; обаче младият мъж при наближаващото разпадане "прехапа езика си със зъби и изплю йога под прикритието на блудница", а сам "преодоля болката на мира" 30 . Св. Кристина смъмри езика и, като вземеш езика си в ръка, го хвърли под прикритието на съд 31 .

При това обстоятелство Светият Дух се яви на самите апостолите във вид на движение 32 , Якоб Ворагински пее специална сензация: „Мова е член, като огън, който гори с огън, важно е да го управлявате, но ако се грижите добре за него, това е по-добре от Корисни. по-голям мир, по-ниски членове, изискващи благодатта на Светият Дух" 33 . Двойствеността на езика може да се види тук визуално: човешкият език е подобен на езика на полусветлината, но огненият език може да бъде част от адския огън и в светлината на тези огън-огнен език, в някои zіyshov върху апостолите на Светия Дух. Яков Ворогински плюе тук на косите за посланието на апостол Яков: „I mova is fire, all light ( ὁ κόσμος , Как да разбираме Вулгата като universitas) лъжи ... осквернявайки цялото тяло и запалвайки живота, като самият той е запален от ада "(Як. 3, 6). : "Мови огън" може да бъде свят, сякаш не е ада, но Светия Дух.

Мислите на художника от средната класа бяха защитени от аналогията на двама души, магматичен и телесен. В изображенията на демони мотивът на филма често се дава така, сякаш е в долната част на корема: филмът, който виси от пасището, „повтаря“ косата, за да измие дибите и да се обади като филма на адската половина - луна; демонът носи адски огън на главата си, а "греховният език", падаща исорта, е по-малко от огън на езиков огън.

339
Вторият вариант на предприемането на мотива: в изображенията на мъченията на грешниците в котли, изгладени от полумесеци, те самите показват езика. Майната му, смърди като луд, хули Господа 34 , за да служи тук, от една страна, като метафора за "неистински", грешен mov, фалшив логос (за веригата на речта по-долу), а от друга страна, да влезе в един вид полифонична поименна игра с mov на полухода на Вадски. Визуалният мотив на филма избухва едновременно в два плана, които се призовават един към друг: „Греховният език” на хората, езикът на злото и повереният му като огън – езикът на адския огън, езикът на наказанието.

Неяснотата, доминиращият mov и mov като такъв, унижени шукати като ясен характерен признак на "подвижен грешен". Vídslonennya movі стана такъв знак. Тук няма значение да се излага на показ крещящият принцип на демоничната фигуративност, която пародира свещеното, което е придружено от възприемане на материалното, телесното, низкото. Дяволът, по думите на Тертулиан, „работи с истината“ 35 И е възможно да създадете въплътено копие на Божествения ред, но да работите с помощта на материалния, нисък свят, достъпен за вас, „княза“ на някакво време (Йоан 12, 31). Резултатите са тези, "което Бог, създателите, наричайки чисто, врагът, заразявайки, ограбва нечисто" (Петро Златослов) 36 . Тази демонологична идея се вижда само на еднаква фигуративност от някой, който духовните функции в иконографията на дявола hіba hіba sho се материализират, стават грубо-видими и те веднага "слизат". Съвременен сътрудник на образите на средната класа, Жан Вирт, говорейки за паралелизъм в развитието на сакрални и демонични мотиви, означава, че „образите на злото“, имитиращи сакралното в смислен свят, в същото време, как да „вземем духовно от сферата на поглъщането и сексуалността, унищожавайки телесното от основата и основата ... Сякаш нещата, създадени за подобие на Бога, звучат като образи от затворена уста, ако смърдите да говорите, тогава маските на дяволите, гримаса, широко отворете пасището. , угар в позицията на пащи върху почвата, преди законовия акт на дефекация" 37 .

341
Езикът обаче е гол - символ не само на старите и деградирали думи. Речта на демона на йога слуги и "имитатори" - грешници, обсебени и демономани - фигурира и в трите божествени области на грешното 38 : като метафора за фалос, като част от пасището, каква уста и като знак на светеца (това е като атрибут и знак на неправилен език, фалшив логос).

Демонологичният трактат на Жан Боден „За демономанията” показва как темата за „неистинския език” (който без съмнение е езикът на обладаните – демономаните) установява образна взаимовръзка между трите сфери на греховното, преплитащи се в тази поименна проверка. и мотивът на обесването. Боден описва обсебения приближаващ ритуал: „Ако злият дух говори (жената е вътрешно обладана. -А.М.) ще говорим понякога в стомаха, а устата на жената е затворена, понякога с езика, ние висим от устата до колена, понякога - боклук части " 37 .

Говорене "с увиснала уста", говорене с коремна буза, говорене с гениталии - три метафори на едно и също нещо: неточно говорене, глупости. Висящият език тук е поставен наравно с "долните" сфери на греховността;

Образността на демоничната сфера свидетелства за тясното преплитане на мотива за гол филм с мотивите на две други, "нисши" области на греховността. Vysunuta mov maє в тези области е един вид фигуративен корелатив: в сексуалната сфера вината се поставят върху фалоса; в сферата на поглъщането на вино те се тълкуват като част от розово пасище, ​​което води до утробата. Але и perebuvayuchi "в собствената си зона на властта" - в сферата на измамата, голият език влиза във взаимодействие с образите на "обикновената греховност": обвинете мотива "говорене на гърба", "мова", който е практически същият като фалшива реч. Дадохме допълнителни доклади и за трите области.

1. Районът на рицарството. Vysunuta mova dorivnyu kfalosu 40 ; на визуално ниво е възможно едно от лицата на дявола (което, както изглежда, богато лице) да е отмъстено на корема или в областта на слабините, а визуалният език да се появява на мястото на фалоса, като заместител и аналог. Изобразяването, по подобен начин, говоренето на дявола се свежда до работата на държавните органи и по същия начин е викрито като лъжа, "звездата е нанивет" с помощта на визуални методи.

2. Зона на матката.Висящият език е свързан с мотива за лакомия и vzagalí поглъщане, grub. Мотивът за поглъщането на дявола без съмнение има символичен смисъл: дяволът е поглъщащ душите и телата на грешниците; ). Да изядеш грешник означава да доведеш грешниците до тялото на дявола, както е същото като да доведеш праведния до тялото на Христос. Грешниците са членове на тялото на дявола, точно както праведните са членове на тялото на Христос 41 . Тази аналогия обаче се разпада в една точка: образът на самите праведници и грешници, които са доведени до мъртвото тяло. Ако праведният човек достига тялото на Църквата като че ли чрез мистичен нематериален ранг, тогава допускането на грешника в тялото на дявола се тълкува като груб материален процес: дяволът поглъща грешника, без посредник да го вземе от неговия величествено тяло (сърце). Не е изненадващо: дори дяволът, бидейки „князът на този свят“, строителният параход на unio mystica на Бога и праведните в материални средства, които вече не са му достъпни.

И тук, в образите на дяволското unio profana - поглъщането на грешника - отново се придържаме към мотива за висящия филм. Скулптурната група на катедралата в Шовин (X1-XII век) изобразява поглъщането на грешник сякаш е чудо, като, безумно, означава дявола. Mi Bachimo две vídkritі "pashchi" - дяволът и грешникът - и само една висяща мова: Цемов на самия грешник. Образът обаче може да бъде разбран и в противен случай главата на грешник, която може ясно да показва "движещата се" форма, позволява подразчитане, може да се чете като "език на дявола" и в такова състояние , можем да имаме две глави, две пасища - и два филма. Скулпторът си представя самия момент на гнева на грешника с дявола, момента, в който главният грешник буквално става мой дявол. Подобен прочит се потвърждава от метафората „грешникът е езикът на дявола“. Mi zustrіchaєmo я в "Златната легенда", ако Св. Винсент нарича своя мъчител Дасиан „моят дявол“: „О, по дяволите мой дявол, не се страхувам от твоите мъки...“ 42 .

Мова е мястото, отдаденост на злото на дявола и грешника; сякаш дяволският mov, тогава mi bachimo, като грешник, буквално се трансформира в tsyu mov; като грешник, тогава ни показват като дявол, грабвайки йога, изказвайки мнение за всички грешници. Друг вариант, обратно към началото на визуалното изравняване, е да се отнеме словесното вдъхновение от Св. Августин: „Вие [деца на света, деца на света] сте нападнати от проблемите на средата на тишината ... чиято майка е в ръката на дявола“ 43 .

Френска миниатюрна живопис XV в. е оживена група от вариации на темата на филма и отворената паска. Грешниците са наказани тук, защото вонята е виновна за глина на огидна и пиене: демоните с висящи езици третират грешниците с жаби и гущери, като измиване на устата на грешниците при вида на някои "квазими", които пораждат правилния език. Централната група е кулминацията на многообразно изпълнения мотив на mov: дяволът и грешникът преплитат mov в неприлична последователност; клюката на техния мов символизира, пее, техният е същият в греха, появата на едно "дяволско тяло".

Парчетата от образа на „дяволската дървесина“ извикаха да представят момента на превръщането на грешника от „Божия образ“ в част от плътта на дявола, която е особено мощна в променливостта. От пасбището на дявола можете да измиете не езика, а тялото на грешника, сякаш в дадено състояние, което е еквивалентно на езика, но все пак нарушава следващата фаза на процеса: тялото на грешника има все още не е изпреварил статута на моя дявол.

Гришник и мова в дяволското пасбище са еднакво значими и отгледани по-малко в часа: мова е грешник, станал тяло на дявола; грешник, какво да се измие от паша, - по пътя към последния етап. При откриването на скулптурата на Шовиня е открита уникална техника, която ви позволява да разгневите двата етапа.

Отже, висящата мова може да се свърже с метафората на поглъщане-вземане: грешникът, който е погълнат, изкачвайки се от утробата на дявола, става част от пасището, което е zhere (разбра се, че целият ад често е изобразяван като пасище). Мова, че дяволът виси, - това е часът и грешникът, който виси от дяволската утроба.

3. Vlasne move area - местна зона.Висящ mov - знак за говорене, mov, освен това, mov неверни, фалшиви лога. Редица изображения, на които осъждам езика, ясно фиксираха йога в момента на говорене. Ефектът от "въображаемото говорене" на допълнителни жестове, който придружава собствения език.

Самите думи, които са направени от дявола, могат да бъдат дешифрирани. -Ис. 14, 13) 44 .

Текстовият паралел на мотива за "изобразеното говорене" - говоренето като отражение на mov - познаваме в "Златната легенда", в житието на Св. Доминика. На светеца, дявола и Доминик го развеждате из манастира, обяснявайки с неудобство, на някакво спокойствие давате чентове в онзи друг град. „Nareshti, присаждане на yogo към zagalnoy kіmnati и енергизиране на yogo, като vin успокояване на братята тук. И тогава дяволът, като завъртя езика си около устата си, и видя чуден неузнаваем звук. Светец като пия йога, кои вина могат да бъдат на ръба. Аз вино
казвайки: „Това място е изцяло мое, защото ако хората изберат да говорят, аз ги успокоявам, така че вонята да говори без хармония и да уважава думите без никаква горчивина ..." " 45 .

В такъв ранг за час можем да тълкуваме голия език на дявола като знак за говорене. За да можете във външния свят да разберете прекрасния говорим език, вземете под внимание факта, че по други начини, абсолютно "праведни", несвързани с демоничната сфера на героите, мечтаещи за образа на земния свят не възпяват , само Христос: не само Невъзможно е да си представим изключителен праведен човек в момента, в който говоря с шумна уста и увисвам.

Дяволът е пародист във всичко, подражател на Бога; krim іnshgo, animuіê i Божественото слово, но ако истинският логос е духовен и невидим, тогава фалшивите лого на дявола, като и інши його пародия-podrobki, груб материал. Контрастът между неистинския и истинския мой език като материален псевдологос и невидимото „Слово” се разрушава чрез въвеждането на друг парадоксален мотив, свързан с моя език: за правилния език езикът не е необходим като телесен член. Григорий Велики в mova, но продължи да говори по-рано, "за защита на истината". Към мисълта на Григорий, в която няма нищо чудно: като, както се казва в Евангелието, „На кочана беше Словото“ и „Всичко започна от Новото“, тогава „чудно, като Словото, сякаш създаде език, може ли да генерира думите на мълчалив език?“ 46 На „Златната легенда” на Св. Кристина (в цитирания епизод на епизода), Св. Легер 47 , Св. Лонгину 48 vodrubuyut movi, но смърди продължават да казват: Leger "проповядва и увещава", както преди, Лонгин проведе диалог с демони и катом, който е виновен за йога stratity.

Демонстрацията на филма означава подкрепа на материализацията на думата в речта на дявола - това е пародия на правилния логос, тогава думата Божествено няма да изисква думата като материално тяло 49 .

Цитирането на правилна и подробна дума включва своя собствена сфера, друг важен мотив за нас: звук, вокална красота / несходство. Независимо от тези, че дяволът е прекрасен ретор, който от целия свят е превзет с магия, той е въведен в чиста, звучна пълнота на Словото - пълно със звук, дъх, "пневма". Кор. 12, 2). Демонът изглежда има "дрезгав глас" 50 - в глас, който няма глава - дъх-дъх; в този час гласът на Христос е като гласа на Гилбърт Холандски, "бавен", подобен на музика, както самият Христос е подобен на музикален инструмент: "всички струни на йога са опънати и звучни" 51 .

Вокална непоследователност, мощно насърчаване на дявола, с най-голяма яснота, предадено в неприличен мотив, който понякога обвинява връзката с моето обесване, понякога - независимо видимо: може да се нарече мотив за гърба, какво да звучи или да каже. Задната страна на демоните често вибрира звуков жест, описания, зокрема, В Данте: „И тази [една от бис] лулите беше изобразена от задната страна“ (Ad. 21, 139; превод от М. Л. Лозински). Този мотив е характерен за мистериите, в известно презрение и победоносност дяволът придружава звука на дъха си от сцената: „Сега си проправям път в ада, по-малко да се поддам на непростимата торта. От страха от огъня , отново силно пея" 52 .

Чи не е първата поява на мотива „да се говори на гърба“, познат ни от Григорий Турски (VI в.) в „Житията на Баткив“: в килията на св. Kaluppan е командван от величествената змия; светецът, подозирайки, че е дявол, се обръща към змията с нечестива промоция на победоносен екзорсист. Movchki, след като чу думите на светеца, змия pishov, но с него "виждайки долната част на тъпия звук и изпълвайки килията с такъв поглед, че никой друг не може да bulo yogo, crim like a devil" 53 .

Снизходителният звук, който се вижда от задната част на дявола, е като биквинтесенция на всички йога реклами, знак за тяхната празнота, онова „нищо“, до такава воня. От вида на дяволското тяло, чийто звуков жест привлича устата и задната част: устата на дявола, какво да каже, мълчаливо се измества на задната страна, стои назад, какво да каже.

Епизод от житието на Св. Доминика в „Златната легенда“ посочва връзката между мотива за ревящ гръб и мотива за гол мотив: в момента, в който Доминик гонеше дявола от групата, еретикът „от самата среда, скъперник кит , с размерите на страхотно куче, с величествени горящи очи и широка извивка, .. Новият има къса опашка, задерти изгаря, така че можете да видите задника си във всичките му различия ... 54 .

Поименното извикване на голото движение на голото дупе се вижда на гравюрата на А. Дюрер (1493 г.) към „Книгата на лицето“ на Ж. де ла Тур Ландри, гравюрата има следното име: „За един благородник дама, като жена застана пред огледало и се чепури, а в огледалото танцува дупе" 55 . Мотивът за гол ход е даден тук в случай на многоразично водене на битка: отворена уста и оголване
езикът на дявола е дублиран в йога и отзад с гола опашка (като биещ език), но в задната част на черния си той се вижда в огледалото като заместител на лицето на красотата. Възможно е акустичният компонент на сценичната сцена - "словото" на дявола, свиреп към красотата, изиграна от него, - за вас няма значение: можете да го оставите колкото е възможно повече, че на това гравюра говорът на дявола е изобразен, изместен в областта на телесното дъно.

Гола мова и оголване, това, което вижда сморидното магаре - атрибутите на дявола, които говорят за материализация, понижаване, осакатяване в празно и "нищо" на словото, ако пародира в сферата на демоничното, "разкрива" котките достъпен за дявола.

По-често се казваше в ранга на началника за голия език, като за атрибута на телесността на дявола, както за възпяването на силата на тялото му. Гола мова разказва за тези творения, сякаш познава в демоните "нормалната" сила на тялото: естествената позиция на мова е средната компания; обесване, "blukayucha" mova - tse разрушаване на структурата на Божественото тяло. „Светът на всички речи е в спокоен ред (tranquilitas ordinis)“, пише Св. Августин; дяволът "не стои в истината" (Йоан 8, 44), но това означава, че той е виновен и "не почива в спокоен ред" 56 . Самото тяло на дявола не е "подредено в ред" като подредения ред в човешкото тяло: неговите крайници са отблъснати от неспокойната и безредна Русия, те не се бият. Ненасилствено многобройни индивиди на дявола често са изобразени на хребетите на колин и ликви, тобто. върху неспокойното, нестабилно тяло на тялото.

Езикът на дявола унищожава и телесните редови, живи "не по ред". Абат Сисой, един от героите в "Каузите на старейшините" (IV-V век), пита храната: "Как можем да врятиваме душата си, колко често езикът ни виси на вратата?" 57 Вътрешността на компанията е езикът на езика, устата е отворът на вратата; mova, която гафира отвъд границите на тази кабинка, имитира себе си. на дявола, който се е лишил от "живота си" (позовавайки се на посланията на апостол Юди, 1, 6) и наставления за неспокойна замъглена поза на "спокоен ред".

352
Vysunuta mova като знак за разрушения tílostroy є атрибутдявол, ейл жестза строго значение думата його може да се нарече само една, ако включим його не само в системата на структурата на тялото на дявола, но и в системата на поведението на дявола - ако можем да покажем, че дяволът, мотае се, изпълнява поведенческия модел.

Нека се опитаме сега да се обърнем към проблема за голия език като жест, за който случайно се обръщаме към тихи депресии, ако можем да си представим, че дяволът и правилно жестикулира към моя език.

Действията на предпазливост в този аспект вече бяха внушителни: zokrema, във връзката с мотива на страха, беше казано за онези, които дяволът и йога слугите не ме "дразнят" (като такива деца), а "хвърлят" - м . Ale chi vycherpuєtsya tsim razmezhuvannyam хранене spіvvіdshlennâ голи movi дявол с жест на "досадно" на сенси?

Казват ни, че дяволският език на речта е съзвучен с актуалния жест на закачка чрез темата „игра-измама“, тъй като тя е винятково актуална за демонологията. Дразнене на дете - okremy vipadok на игрово поведение; ейл и дяволът, висящ mov, "graє", искайки в много специфично раннохристиянско значение на думата.

Връщайки се към главата на изображението за кладата - към цитата от книгата на пророк Ісаї, дето в латинския текст на Vulgati за "синьото омагьосване" се казва обидно: Super quem lusistes, super quem dilatastis os et ejecistis liquam(57, 4). Dieslovo ludere, spіvvіdnesene тук с жест на visovuvannya movi, носейки в собствените си сгънати значения: "да се подиграваш" и "да дразниш", но в същото време - "grati" и "mame". Нека коментираме следващия стих на Исай с обиден ритуал за дешифриране на сцената, описана от пророка: "сини чародеи" - алегория на евреите-богохулници, които остриха розата на Христос, над вонята "подиграни, изплюти в лицето и го удари по брадата, устата му висеше, като ти се струваше: „Ти си самарянинът Ибес в теб“ (Іv. 8, 48), и аз подновявам: „Vіn vіganaê bіsіv не иначе, като със силата на Велзевул , князът на Бисив" (Мат. 12, 24) " 58 . В бъдеще мястото може да стане ясно и като описание на "нечестивото" поведение на самите демони, за това как да станем свидетели на образа на слизането на Христос в ада, на който бис е не само висящ език, но и "разширяваща се компания", точно доказателство от текста на пророка.

354
Богохулниците не само се „присмиват“ на Христос, но по-скоро се „подиграват“ на Його, плюейки Йома маскиран и пляскайки брадата му. В текстовете на църковните отци думите ludere, illudere (и различното просветление в тях), описващи поведението на демоните на тези служители, често имат по-сгънат смисъл, където моментът на "gris" влиза в специфичен смислов термин . Би било по-правилно да се говори тук за специалната "гри-измама", парчетата на демона гра обикновено означават измама, - и в същото време тази измама не се изчерпва от разбирачите на лъжи, лъжи. Да „измамваш“ така, да измамваш като глупости тук, в сферата на демоничното, има още един особен игрови момент: демонът създава илюзорна ситуация (illusio – по-лошо е като фиктивен illudere), в която човек се пропилява. , излъчва се от пътя на правдата; това илюзорно „псевдотворение“ и се превръща в по-игрив компонент в демоничната gr-измама. В "Историята на Ченцив" (блок 400) Макарий Александрийски, дошъл в църквата, бърборейки, "малки лекомислени етиопски момчета тичат около църквата тук-там"; "забавление" с ченци, що да седи там, "играейки с различни образи и образи". Изображение (жени, било то просто звънене), като "демоните направиха nibi силно", пиеха песнопения в душите и извикаха своите видове молитва 59 . Думите grie - ludere и illudere - се повтарят в този текст с неясна неопределеност, означаваща не просто измама, а измама-илюзия, която предава игриво творение (добре, пародия на Божественото творение) песен на очевидна реалност, като a rozvol_kaє "".

В анонимното житие на Св. Лупицина (бл. 520) като чернокож, завладял базиликата Св. Мартина в Тур, след като е почувствала рана, е дива към новото от един от енергийниците (обсебен): "Вин с право е един от нашите ченци ... Как си, о, Датив, наш другар?" Разместващият се монах разбира, че Його „играе на дявола“ (inlusum se a diabolo) и побърза да се покае 60 . Тук словесното "rozigruvaty" е точният еквивалент на латинското illudere: adzhe chentsya, добре изглеждащ, никой не мами, буквално "играе игра" с него; dzherelo yogo perelyaku - доказателство за факта, че дяволът, след като е получил yogo до сивото си, е избрал неговата играчка.

Правилното поведение е различно - групата qiu не се губи. Роднини, като веднъж дошли да видят Св. Антоний в йога самот, изпъкнал от ужасен гуркот и гласове, които се лееха от йога скит; Антоний, след като ги насърчи да се прекръстят и да не се обръщат към звуците на уважение: „Дайте им [на демоните] да се бият сами“ b1 .

355
Илюзиите, създадени от демони, могат да бъдат още по-химерични и очевидно невинни. В житието на Св. Демоните на Пахомия успокояват светеца при предстоящите „изяви“: „можете да бъдете бачити, като воня, като се съберете веднага пред него [Pahomіêm], завързахте дървено листо с величествени хълмове и обложите його с голяма молитва, на две редици, pіdbadyoryuchi един един .. . nibi срутен камък "; мета на това проявление - "отпуснете се, както можете, нека душата ви се смее" 62 .

Касиан видя специални класове демони, метаподобни на тях - viklikati smikh: ts демони ("хората ги наричат ​​фавни, Faunos"), "доволни от нищо повече от смях и измама, прагматично vtomiti, по-ниска гадост ..." 63 .

Изграждането на "растеж" - което не е безопасно и разрушително, не би било демонична гра - доближава демона до детето. Характерно е, че в раннохристиянските текстове демоните често изглеждат като деца, но изглеждат като деца 64 . Тук няма нищо чудно, сякаш да се лъжем, че августовското богословие дори не гледаше на детето като на квинтесенцията на невинността, а напротив, уважаваше, че децата „наследиха дявола“ чрез упадъка на първото. -дневен грях. 65 .

Бях далеч, за да знам текста, за когото гатанката "гри" на демона беше придружена от описание на неговия гол език; Как един такъв текст може да се разглежда като нещо повече от текст на кочан на традицията - цитирайки повече от книгата на пророка Ісаї, в която мотивът за "гри-глузу" и голи мови е ефективно поставен начело. За всичко, което беше казано за „групата“ от демони, дайте ни деакове, за да покажем групата с тези детски и игриви моменти, като в жест на голота (жест, както в други, вече описани по-горе контексти). Голият език на демона може да е показателен за илюзорно-игровия характер на създадената от него ситуация, може да е знак за демонично "гри", насочено към създаване на илюзия, като пародиране на реалността и истината, предизвиквайки хората в тях и ги води към смърт. Голият език - визуален еквивалент на демонична илюдере, знак, че демонът е "сив", - ейл сивото все още не е като дете, но в специален, "гризни" и злокачествен смисъл.

Деяки изображения позволяват да се тълкува голият език на самия дявол по този начин - като знак за зловеща грис-измама. На миниатюрата от трактата "Ars moriendi", която изобразява мира на умиращите с "напразна слава", демоните (двама от тях излагат филма) предлагат корони, че умират. Цялата тази ситуация е увенчана, добре, Хибна; Пред нас е типичен illusio, създаден от демони в резултат на їhnyoї gri, quasi ludendo, а висящата mova е знак за tsієї gri-измама.

На илюстрациятаот видението на „Божия град” на Св. Августин (края на 16 век) демони, галопиращи около довкола на светеца, държащи книга в ръцете си; един от тях изложи език. Чи не пародират чи оточуючи на светия бис, ония думи от VIII книга на "Сповиди", де Бог с глас "като момче и момиче" наказват Св. Августин, вземете книгата и прочетете от нея: „Елате, прочетете; елате, прочетете“ и Св. Августин не може да познае дали детето в „дали изглеждаше като grie“ би било мощно да изпее такива думи? Демоните и истините "повдигат" книгите, които proponuchi їs sv. Августин, толи, навпаки, вдаючи, какво да отнеме. Имовирно, демоните при такъв обред се опитват да превърнат Св. Августин z yogo zoseredzhenoy зает; възможно е, смрад да се смееш на йога и в знак на собственото си "гри" да оголиш езика.

358
На немска гравюра от 15 век, която изобразява псевдовъзкресението на Антихриста, езикът виси като сатанинска птица, което несъмнено пародира Светия Дух, който не слиза върху Антихриста. Гола мова - знак за цялата тази измамна гри (ludus за преминаване в illusio), сякаш човешкият дявол и онзи слуга, знак за илюзорността на проявената тук "глупост".

Принципът на gri-измама, ludus -illusio, който регулира настройката на дявола към човека, взема сила и директно от портата: за да не бъде измамен, човекът е виновен за самия дявол - измамата-groy . Ясно знаем формулата за реципрочния оборот на измамата в „Историята на Чентс“, де един от монасите казва на някои богаташи: „Тези, които следват Бога, мамят света (играят със света – illudunt mundo), ale mi shkoduêmo owas navpaki, light to fool (you light graê)" 67 .

С когото постоянните "две измами" спечелиха, очевидно, те са изоставени от Бог и праведен човек: със сънна маса има разпоредби за тези, които са дяволът, който аз самият съм щастлив Ошукан на целия свят, наистина се заблуждавам дълго време.

Ние сме виновни, че ни заблуждават пред Бог Грехът, тъй като цялото поведение на Христос в тази борба със Сатана се разглежда от бащите на църквата като измамна тактика в далечината, като pia fraus - "благочестива измама", зад вислова на Амвросий Медиолански: дяволът успокоява Христос в празнотата с началния чин, за да го разпознае напевно. Господ смърди хора, но Христос не разкрива своята божественост пред дявола до самия край 68 и zmushuê yogo да нанесе безнадежден човек, тъй като дяволът няма права. Самият Тим, дяволът, унищожава Божествената справедливост и угажда на правата на хората. Изглежда, че дяволът се е измамил: "В какъв ранг може [дяволът] да бъде оцелял и глупав човек, като че ли се е измамил?" - Питайте Св. Августин 69 .

Светец, наследявайки Христос, ти мамиш, „измамваш“ дявола: „Този, който се проявява като Бог, но сега безумства ἐ παίζετο ) pіdlіtkom", - Опанас говори за първите младежки победи на св. Антоний 70 .

Повече от това: обвинявайте идеята, че дяволът е за това и "оковите" от Бога, за да можем да "играем" с него. Дяволът "po'yazaniya Господа, като гърбаво куче, ридае ми игра с него", - изглежда Св. Антъни 71 , Маучи на ръба на спор от книгата на Йов: „Ще се страхуваш ли от него [Левиатан] като птица и ще извикаш ли його за своите момичета?“ (Йов. 40, 24).

Дяволът е като Левиатан, който стана резултат от Божествената гри-измама, "покрит от планинар". За tse Leviathan, назначения за gri, go, on the think of St. Августин, а в 104-ти псалм: ред 26, който синодалния превод звучи така: „Левиатан, когото си създал грати в тъмнината (при морето. – А.М.)“, Вулгата гласи: „ Draco hic quem finxisti ad illudendum ei", какво можете да разберете като: "Дракон, каквото си създал, да си играеш с него (измамни йога)". мястото ти е признато ... Тронът ти се дава велик, защото не знаеш какво трон на ангели, звездите на виното са паднали; това, което те прави прославен, за себе си - проклятие " 72 . Величието и силата на "дракона" - левиатан, широтата на йогийското царство - проявяват се; yomu себе си tsya yogo земен иpostasis - унижение yurma. Такава илюзия, създадена някога от самия Бог.

Друга метафора за „поразения“ на дявола, неговото неволно в резултат на скръб, подобно на това, че дяволът е предал Бог, е известна от стиха на книгата на Йов: „Как можеш да се биеш с Левиатан с дървата и да търсиш език на йога с молец?" (Йов. 40, 20). Тук сме в застой с мотива за движението на дявола: дяволът-левиатан е висунулазик, а за циу на його и сейз.

Образът на дявола Левиатан, подправен за мова, се превръща в алегория, която съдържа цялата история на гри-измамата, водена от Бог и дявола. Визуализацията на тази алегория е позната на миниатюрата от „Въздушната градина” на абатиса Герради (XII в.), а последната роза от прояснението – при богатите отци.

361
църква, зокрема близо до Хонорий Августодунски: „Под морето, бродете на брега на този век ... Дяволът обикаля около новия, като Левиатан, поглъщайки безлични души. Бог от небето хвърля капан в морето, ако той поставя греха си в този свят, на злия Левиатан Лисицата хачка - Рождението на Христос... Вистря хачка - божествената природа на Христос, стръвта на човешката природа. 73 ; Приет от миризмата на тялото, Левиатан иска да купи Христос, но в откритата купчина сълзи отваря пасището му.

Езикът на дявола, ако не си го заплашил с черепи, ако не си го разголил като чувал, пак си разкъсан от „блясъка” на Божествената „гачка”. С всички претенции на його да стане меч - разучой зброєю, езикът на дявола в резултат не е повече от долната плът - Тим, над когото дяволът и правилно управлява. Езикът на Грей, ако победи като зла ивица, въпреки това самият той е изпълнен с безразличие: не е случайно в образите на адските мъки на мъките, че езикът на грешниците често се появява 74 .

Следователно откритият език на дявола не е страшен за праведните. Паулин Нолански говори за слугите на дявола, „които се облягат на силата си и се хвалят с безличните си богатства“ (Пс. 48:7): 75 .

Как така Господ "разкрива" върху подобието на безбожната голота? Жестът на оголения ход е взаимен жест и Богът на сградата ще оголи хода - с помощта на хода на Бог, с десния меч; разобличени, виното и истината са на място. За силата на този "меч", който излиза от Божествената уста, да говорим за откровението на Иван при вида на човек, "подобен на Човешкия Син", от устата на който "излезе меч и двете страни ..." (Обявление 1.16) .

Ние вече бачили, scho mova - двойно оценен, vin може да обозначава дявола и апостола; Сега трябва да знаем, че не само дяволът, но и Бог може да клевети моя език. Обаче езикът на Бога е гол – най-страшният от всички висящи езици – той вече не е език, а повече, по-нисш език. Повна сакрализация на филма - гол филм! -Zbígaêtsya с yogo povnym преход към различно качество, различен външен вид. Главата на Божията реч е свещена, но вече е престанала да бъде моя, а е станала нещо друго и самата тя е меч, и то меч неудържим. От изявлението за тези, че истинското Слово е виновно за доказването на друг материален орган на mov, оправдавайки мекия и слаб mov, обвинявайки мотива за замяна на "естествения" mov с препратка, повтарям mov: баща Equity, героят на "Диалозите" на Григорий Велики, обясни проповедника, който им вика, че съм красив млад мъж (изключително, ангел) през нощта, вкарвайки те в моя медицински инструмент, ланцет, - от този час, татко "не мога да говоря за Бог, обади се на якби, ако искаш" 76 .

362
Мова е като материален орган, който има до степен промяна на различни духовни и материални функции, достигайки собствената си истина, безгрешност и непоносима сила само в този момент, ако престанете да бъдете себе си. Ale, zvichayno добре, наистина като трансформацията на m'yakoy movi на shchos іnshe, твърда и не грозна, - само средна метафора на його вътрешно прочистване; mova - "меч", mova - "ланцет" - пластичен символ на тази дива на трансформацията, сякаш знае езика, ако, изоставен от себе си, изоставен от част от човешкото тяло, вината от смъртта на мъртвите стават звездите на порятунка.

1 Най-известната снимка на Алберт Айнщайн с моята висяща мина се възприема по този начин: старото „дете“ се държи като дете, в духа, описан от E.R. Curtius toposu "puer-senex" (разр.:Курциус Е.Р. La litterature europeenne et l e Moyen age latin / Trad. par J. Brejou.P., 1956. P.122-125).
2 шамански маски и бразкалци тлинкитив, които се съхраняват в колекцията на Kunstkammer, променят мотива на висящия филм.
3 „Але, приближи се тук, синя магьосница, сега любовник на блудница! За кого знаеш? Срещу кого разширяваш компанията си, излизаш? Іс.57, 3-5) Dyakuyu O.L. Dovgiy, който ми показа да мястото, което беше фундаментално важно за мен.
4 Значително е появата на този мотив в руската иконография: на иконата "Зишло в ада" (школата на Дионисий, ухото на XVI век, Руският музей) сатана, удушаване от архангел, visovuє mov.
5 Например, L.M. Толстой: „Наташа, червена, дъвчеща, babchit в молитва, raptom zupinilas на своя бог, спусна и неволно увисна езика си, заплашвайки се“ (Война и мир. Том 2, част 3. Гл. XIII).
6 Дяволът виси на лика „Идва наказанието на ландграфуса на греха на Лудвиг“ и на торбите на други (разр.: Руска живопис на лубок от XVIII век - спадиксът на XX век от селекцията на държавата Исторически музей / Заповед. E.I. Іткина. 19. Z 83 passim). Баба Яга е изобразена на гол език (разр.: Лубок: Руски народни картини от 17-18 век, М., 1968. С. 22-23) и Смъртта (на лубок за Аника-война).
7 Syadibny budinok (другата половина на 1720-те) в Glinka maetka (Лосино-Петровски близо до Москва); изображения на демони с гол език украсяват замъка с каменни прозорци първи отгоре. Sadiba lay Y.V. Брус, сътрудник на Петър 1.

363
8 Жуйкова Р.Г. Портрет на малкия Пушкин. Санкт Петербург, 1996. З. „Унижение и образ“ на Достоевски (1861): „... едно от най-сочните за мен беше да донеса малца ... ласка, подбадорити като вечно младия Шилер и пот ... възторжено вдигане на маска пред него от изтъркан вид, направи гримаса, Покажи ти езика ... "(Гл. 3. Цел. X). Принцът може да поръча, без съмнение, демоничен ориз: господство над материалното (с когото сенсите в буквално "принцът на света на това") и znevaga към цялото духовно в същото време чудотворно имитират "силно pochutya", майсторството на ритора при обикновения цинизъм - клевета за богатите библейски и средни дефиниции на дявола (глупост - мендакс, сповищувач - интерполатор, призрачен враг - калидус хостис, лъжлив земен володар - доминатор terrae fallacissimus и др.). В този контекст разпознаването на Вълковски от неизбирателното bazhanni "покажи на някой у дома как да говори" се приема като вариант на демоничния "разкрит филм".
9 Войков А.Ф. Будинокс на Бога // Арзамас. Зб.: На 2 кн. М., 1994. Книга. 2.C. 171.
10 Августин, Sermo CCXVI // Patrologiae cursus completus. сер. лат. Vol. 38.
полк. 1080. (Дали: PL).
11 Например: „Ти обичаш всякакви безвредни промоции, mova pіdstupna“ (dilexisti omnia verba praecipitationis, linguam dolosam) (Пс. 51.6); „Господи, изискай душата ми от устата на лъжеца, от езика на лукавия” (Пс. 119:2).
12 Диалог на конфликта Amoris Dei ma Linguae dolosae // PL. Vol. 213. Col. 851-864.
13 Пак там. полк. 860.
14 Пак там. полк. 856.
15 Августин. Sermo CLXXX//PL. Vol. 3.8. полк. 973.
16 Питър Кантор (XII век) приписва йога на Абби Серапион: Петрус Кантор. Verbum abbreviatum. Шапка с козирка. LXIV. De vitio linguae//PL. Vol. 205.полк. 195.
17 „Linguae gladios recondamus ... ut non ... invicem non inferamus injurias“ (Caesarius Are! atensis. Homilia VII // PL. Vol. 67. Col. 1059).
18 „...Magnus Antonius incipit lingua flagellare mutilatum...“ (Palladios. Historialausiaca. Cap. XXVI. De Eulogio Alexandrino // PL. Vol. 73. Col. 1125).
19 Bernardus Abhas Clarae-Vallensis. In die sancto Paschae sermo//PL. Vol. 183.полк. 275.
20 Bernardus abbas Clarae-Vallensis. Разнообразни проповеди. Sermo XVII (De triplici custodia: manus, linguae et cordis). Част. 5//PL. Vol. 183.полк. 585.
21 Gillebertus de Hoilandia. Проповеди в кантикуин Саломони. Sermo XX//PL.Vol. 184.полк. 107.
22 Приписвайки на Хаймон, епископ на Халберщад, са описани коментари преди стиховете на Исая (Ис. 57, 3-5), описана е „деликатността на филма“, цялата сцена често се тълкува алегорично, като „прототип“ на бъдещите прелести. scho hang mova "за богохулство" (ad blasphemandum) над Божия грях; вонята на „децата на дявола“, но „не за природата, а чрез наследство“ (Coinmentariorum in Isaiam libri tres. Lib. II. Cap. LVII // PL. Vol. 116. Col. 1012-1013).

23 Мартин Думиенсис. Libellus de Moribus. Пт. I // PL. Vol. 72.полк. 29.
24 Вентър и либидото също биха могли да знаят истината в познат контекст и под прикритието на зората. И така, в просиметъра на Бернар Силвестрис (средата на XII век) „De universitate mundi“ знаем, че размахването на човешките гениталии е уникално за средната класа: смрадите се борят за смърт, вдъхновяват природата, превръщат се в хаос (анализ на създаване на див.: Curtius.). Venter zvílnyaєtsya vіd usyakої греховност, ако има около cherevі на Божията майка. Но все пак приложете нещо изолирано (първото - исторически, като уникално напомняне за хуманизма от XII век, другото ситуативно - в контекста на уникална и неповторена дива на непорочното зачатие) и не може да служи като антитеза на горящото сърце и гениталиите; Какво става с езика, його двусмислието има предвид неизбежната съдба на грешниците и праведните реклами: езикът е по-крещящ и мълчалив и други.
25 Библейски цитати са дадени в превода от латинския текст на Hraban Moor, но не са включени в руския синодален превод.
26 Тук "моето" се нарича потопа на морето.
27 Рабан Мавър. Алегории в universam sacram scripturam // PL. Vol. 112.полк. 985.
28 Жак дьо Воа-Ажин. La legende doree/trad. де Ж.-Б. Роза. П., 1967. кн. 2. R. 133. Якоб Ворагински преразказва тук проповедта на Теодор Студит в превода на Анастасий Библиотеката (разд.: PL. Vol. 129. Col. 735).
29 Жак дьо Воражин. оп. цит. Vol. 1. С. 260: „Страсти Господни“. Това mirkuvannya е дадено от Яков Ворагински като цитат от Св. Бернар от Клервоски, алемен, като vtim, и френският преводач на "Златната легенда", не може да бъде идентифициран.
30 Пак там. Р. 121: „Свети Павел, Отшелникът“.
31 Пак там. Р. 471: „Света Христина“.
32 „Явих се на тях, които се разделиха като огън, и почивах един по един върху кожата им“ (Деян. 2, 3).
33 Жак дьо Воражин. оп. цит. Vol. 1. С. 376: „Светият Дух“.
34 Aje грешниците в ада са in status termini - "в остатъчния лагер": вонята вече не е готова да отиде в ада, но те могат само да бъдат по-твърдо утвърдени в своята греховност (див.: Махов А.Е. Градината на демоните - Hortus daemonum: Речник на адското митологично Възраждане на Средньович. М., 1998. С. 16).
35 Тертулиан. Adversus Praxeam // PL. Vol. 2.полк. 154.
36 Петрус Хрисолог. Sermo XCV1//PL. Vol. 52 Col. 470-471.
37 Wirth J. L "image medievale. Naissance et developmentpements (VI-XV siecle). P., 1989. P.341. ,

38 Области, сублимация на които познаваме в сферата на сакралното. „В центъра на средната сакрална, - пише Жан Вирт, - ми zishtovhuêmosya от поредица от символични аналогии между години, секс и промо. Сакралният акт - tse nasampered zv'yazok, sho zavdnyuê zavdyany думи” (Wirth J. Op. цит. стр. 340).
39 Tobto гениталии. Bodin J. De la demonomanie des sociers. P., 1587 (repr. La Roche-sur-Yonne, 1979). Лив. 2. гл. 111 (Des invocations изразява desmalin esprits). стр. 83.
40 Голяма мова и голи "соромни места" са изобразени върху образа на главния адепт на дявола Иуди: в диптиха на тема Страст - долната част на палтото с вътрешностите, които се наричат ​​имена.
41 „Онези, които са хвърлени от тялото на Църквата, подобно на тялото на Христос, като чужденци и чужденци на Божието тяло, са предадени на властта на дявола“ (Иларий, episcopus Pictaviensis. Tractatus in CXVIII psalmum / / PL. Том 9. Кол. 607). силата на дявола придружава йога тялото: "Вин и всички грешници - едно тяло" (Gregorius Magnus. Moralia... lib. XIII. Cap.XXXIV // PL. Vol. 75. Col. 1034). Вариант на тази метафора: Христос дяволът е „главата“ на телата, а самите тела са конгломерат от праведните и грешниците (Gregorius Magnus. Moralia ... Lib. IV. Cap. XI // PL. Vol. 75. Кол. 647) .
42 Жак дьо Воражин. оп. цит. Vol. 1. С. 145: „Свети Винсент“.
43 Августин. Enarratio в Psalmum. CXLIII. § 18 // Sancti Aurelii Augustini enarrationes in psalmos CI-CL (Corpus Christianorum. Ser. lat. Vol. 40). Избирателна активност, 1990 г. полк. 2085.
44 Същата рецепция на mi bachimo върху руските популярни щампи на кочана от 20 век. На баста "Притчата на св. Антиохия за клеветата" (художник С. Каликина) от устата на говорещите герои излизат от устата, където думите са написани от тях; но по-рядко се среща името и езика на Сатаната едновременно (разр.: Руска живопис лубок от 18 век - ухото на 20 век от колекциите на Държавния исторически музей. С. 120).
45 Жак дьо Воражин. оп. цит. Vol. 2. С. 57-58 ("Св. Доминик").
46 Григорий Магнус. Dialogorum lib. III. Шапка с козирка. XXXl//PL. Vol. 77 Col. 293.
47 Жак дьо Воражин. оп. цит. Vol. 2. С. 252: „Свети Леже“.
48 Пак там. Vol. 1. Р. 234: „Свети Лонгин“.
49 Фразеологията на съвременния руски език, всъщност, за да разкаже за това: материалната природа на езика, нейните връзки с тялото ми като член на тялото, да се кръстя в тихи падки, ако е необходимо да разпозная неверния език: празни приказки - означава "изговори думите ми", "помириши думите ми",
50 Този мотив се появява още в "Promovy batkiv": един от демоните тук казва "Azrega wose". Verba sepulchnim "aspera voce". Verba seniorum (Vitae patrum. Lib. VI). клевета. 1. 15// PL.Vol. 73.полк. 996. Данте Плутос - "с дрезгав глас" (Ad. 7. 2). Още през XVI век. при демонолога Йохан Вейер демоните изглеждат като rauce voce (божествен обет: Makhov A.Є. Указ. Op. P. 198).
51 Gillebertus de Hoilandia. Проповеди в canticum Salomonis. Sermo XLII. 4//PL.Vol. 184. Кол. 222.
52 „Падането на Луцифер” от цикъла Ludus Coventriae; цит. от: Ръсел Дж. Б. Луцифер. Дяволът през Средновековието. Итака; Л., 1984. С. 252.

366
53 Григорий Туронски. Vitae patrum. Шапка с козирка. XI: De sancto Caluppane reclauso//pl. Vol. 71.полк. 1059–1060.
54 Жак дьо Воражин. оп. цит. Vol. 2. С. 55 „Свети Доминик“.
55 гол. XXI: „Относно дамата, якът оцвети една четвърт от деня за разкрасяване.“ Текстът, в който нищо не се казва за увисналия език, говори по-обидно: „Ако веднъж се погледнеше в огледалото, тя се завъртя пред врага ... сякаш показваше собствения си задник, толкова снизходителен, толкова алчен , че е луда, тя е била обладана от демон“ (La TourLandry J, de. Le Livre du chevalier. P., 1854. P. 70).
56 Августин. De Civitate Dei. либ. 19. Капачка. XIII//PL. Vol. 41 Col. 640-641.
57 Verba seniorum (De vitis patrum lib. VII). Шапка с козирка. XXXII, 2//PL. Vol. 73.полк. 1051.
58 Хироним. Commentariorum in Isaiam libri octo et. декември либ. XVI. Cap.LVII//PL. Vol. 24.полк. 549.
59 Латинската версия на гръцката селекция, традиционно приписвана на Руфин Тираний: Rufinus Tyrannius. Historia monachorum. Cap.XXIX//PL. Vol.21.Col.454.
60 Vita S. Lupicini // Vie des peres du Jura (Sources chretiennes. Vol. 142)/Ed. Ф. Марлин. П., 1968. С. 334.
61 Атанасий. Вита С. Антоний. Шапка с козирка. XIII // Patrologiae cursus completus. Seriesgraeca. Vol. 26 Col. 863. (по-нататък: PG).
62 Vitae patrum: Vita sancti Pachomii // PL. Vol. 73.полк. 239-240.
63 Касиан. Сравнявания. Coll. VII. Шапка с козирка. XXXII//PL. Vol. 49 Col. 713.
64 Демон, приличащ на черно дете, niger scilicet puer (Athanasius. Vita S. Antonii. Cap. VI // PG. Vol. 26. Col. 830-831); е в вид на дванадесет момче (Паладий. Historia Lausiaca. Cap. XVIII: Vita abbatis Nathanaeli // PL. Vol. 73. Col. 1108); in habitu adolescentis (Vitae patrum: Vita S. Abrahae eremitae // PL. Vol. 73. Col. 290).
65 „Obnoxii diabolo parvuli“. Проспер Аквитаник. Pro Augustino отговаря adcapitula objectionum vincentianarum. Шапка с козирка. IV//PL. Vol. 51 Col. 180.
66 Августин. Confesiones. VIII, XII. 29.
67 Руфин Тираний. оп. цит. Шапка с козирка. XXIX//PL. Vol. 21.полк. 455.
68 И така, следвайки логиката на Амвросий Медиолански, Христос „скиташе” в пустинята (Мат. 4, 2), което Моисей и Ила не си позволиха да разкрие човешката слабост, която дезориентира дявола: „Гладът Господен е набожен. Expositio Evangelii secundum Lucam (Lib. IV. Cap. 16 // PL. Vol. 15. Col. 1617). Божественост, очевидно до стиха на апостола: „Якби знаеше, те не биха пели славата на Господ“ (1 Кор. 2, 8) (Leo Magnus. Sermo LXIX. Cap.IV // PL. Vol. 54). Col. 378 ).
69 Августин. Contra adversarium legis et prophelarum // PL. Vol. 42 Col. 6.15.
70 Атанасий. Вита С. Антоний//PG. Vol. 26 Col. 847, 849, 850.
71 Пак там. полк. 879.
72 Августлин. Enarratio в Psalmum CI1I. § 7, 9 // Sancti Aurelii Augustini enarrationes in psalmos CI-CL (Coipus Christianorum. Series latina. Vol. 40). Turnhout, 1990. P. 1526, 1529.


367
73 Honorius Augustodunensis. Speculum ecclesiae: De paschali die//PL. Vol. 172.полк. 937. Подобно mirkuvannya за дявола-Левиатан и дяволите на божеството, след като падна в някакъв вид вино: Григорий Магнус. Морал... либ. XXXIII. Шапка с козирка. IX//PL. Vol. 76 Col. 682-683; Isidorus, episcopus Hispalensis.Sententiarum lib. I кап. XIV. 14//PL. Vol. 83 полк. 567-568.
74 Още в житието на Св. Макарий Римски от „Vitae patrum“: ченци, шо пили в жегата, тичат тук като „отряд с разпуснати коси, цялото тяло беше обвито с величествен и пронизителен дракон; сякаш само тя се опитваше да отвори устата си, за да говори, драконът отрицателно прокара главата си їy в устата и я захапа за езика "(Vitae patrum: Vita sancti Macarii
ромски. Шапка с козирка. IX//PL. Vol. 73.полк. 418-419).
75 Паулин Нолан. еп. XXXVIII//PL. Vol. 61 Col. 360.
76 Григорий Магнус. Dialogorum lib. I кап. IV // PL. Vol. 77 Col. 169. Този новозаветен среден мотив „заменете езика си“ оцелява до 19 век. и потънала в Пушкиновия "Пророк", де символиката на движението отново, изживяна с нова сила като напрегната, демонично-божествена: "свята и хитра" мова, дадена на хората във вид на народ, заменена от "ужилване на мъдрата змия", звездата на Пушкин вдясно Бог знае "Дієслово"; Пушкин обаче нито за миг не знаеше, че е "змия", "най-мъдрият от всички животни, които скитат по земята" (Но. 3, 1), със самото жило на жилото, унищожавайки човешкия род! В същия час самият теолог от средната класа в тази точка може би би бил по-добре разбран от Пушкин: редът е нещо повече от просто "casovu" смърт, ако повторя начина, съпругата на використа poryatunok, mirkuê Irenei в трактатът "Против ересите" (III. 22.4); освен това, sensi смърт znevazhaê смърт на події Rosp'yattya). „Ужилването“, с което е нанесен народът, вече лъже.

Сатанизмът е едно явление, но е разбираемо как се обозначава клонче от различни културни и религиозни феномени. Добър аналог на разбирането на това явление може да бъде протестантството. Сред принципите в природата няма протестанти: хората, които смятат себе си до епохата на християнството, ще бъдат лутерани, или баптисти, или петдесятници и т.н.

Можем да кажем поне пет термина, които се използват, когато се опитваме да дадем име на сатанизма. За вината на самата концепция за "сатанизъм", tse: антихристиянство, поклонение на дявола (или поклонение на дявола), wicca, магия и насаждане на нео-езичество в клевета. Тук между разбиранията, както можем да опишем, има „истински“ сатанизъм.

поклонение на дявола

Терминът „дяволопоклонничество” означава поклонението на Сатана по начина, по който образът на фиксацията в християнството е пред средния. Последователите на такова преклонение пред силите на злото не означават "сатанизъм" за разбиращите. Поклонението на дявола е една от християнските инверсии за моята чувствителност. В една ценностна система има място за антиценности - това, което в християнската цивилизация наричаме грехове, в съвременната етика - грешки, помилвания, а в съвременната небесна психология - "страшно и тъмно" е непознато. За всяка от тези системи е възможна инверсия, ако антиценностите заемат пространството на ценностите.


// 383px-Michael_Pacher_004

Хората се учудват на дуалистичната картина на света и ограбват мустаците, защото не искат да бъдат „добри“ и поради редица причини - естетически, биографични, психологически и така нататък - добавят света на очакванията. Но анти-ценности, можете да вземете само светлината на света, вонята на творението и в този план дяволопоклонник, дори и да не сте християнин, с християнска система на мислене. Можете да разпознаете низките християнски догми, но в същото време вонята на йогите ще смърди. Например, можете да вземете предвид, че дяволът ще победи злото и можем да говорим за привързаността на зороастризма към по-простата версия. Но е важно да се разбере, че логиката на дяволопоклонничеството е логиката на християнския светоглед, wyvern navivorit.

Какво е сатанизмът като дяволското поклонение на религията? Така че това е обратното християнство.

Wiccanism

Уика е независима традиция, която може неправилно да се нарича с термина "сатанизъм" и често се отклонява от нео-езичеството. Нейният основател, Джералд Гарднър, реформира европейските ведически и магически традиции, обвързва ги с ковените, преформулирайки ги в комплекс за стандартизация и протестира срещу религиозната политика. Ако свещеникът и жрицата на Уика се обърнат към бога и богинята, на вонята е позволено да използва основата на магията като контрол над природните сили. Wicca - tse nasampered религия и тази на приятел - магически практики.

Wikkani могат да се покланят на различни богове, тъй като те наблягат на силите на природата, като жизнеността на хората и функциите на света. Але, с този wikkani, опитайте се да спасите хармонията и да не се покланяте на тъмните сили.

Антихристиянство

Кистяк на антихристиянството се прави от хора, които изглеждат така, че християнството не може да направи нищо добро. Християнските ценности ги управляват. Виждайки Бога, как да опиша християнската традиция, няма как. Но антихристиянството не е цената на атеизма, а самият опит да се посочи негативната роля на християнството в историята на съвременния свят и чрез движението на християнския светлоглед и света на християнските ценности.

Образът на Сатаната / дявола, който се превръща в антихристиянския дух на християнските ценности, всъщност не е свързан с християнските вярвания. Понякога хора, победили в разчупването на традицията на езика, наричат ​​специалитетите си с християнските термини „дявол” и „сатана”. Tse може да са тъмни богове, тъмни сили, духове. Например, за света на поредицата "Омагьосани" тази ситуация не е изненадваща и нелогична: за някой друг има ангели, има демони и няма Бог, защото за някой друг светът не се нуждае от вино.


// 390px-William_Blake_003

Във времена на антихристиянство не става въпрос за обръщане на християнството. Усещането за това движение се усеща от пропагандаторите на идеалите за абсолютна свобода, включително етиката. Просто казано, можем да кажем, че самото антихристиянство поражда онези, които днес можем да наречем сатанизъм. Но в сатанизма към идеалите на антихристиянството се добавя изявление за дяволството на магията. Искайки да кажа, че всички сатанисти са магьосници, това е невъзможно, антихристиянските сатанисти могат да се занимават с магически практики нова епоха, обичат да вярват в магия, но те самите може никога да не я практикуват) и се издигат тук върху гигантска рецесия на херметичния кочан, а след това върху окултната европейска традиция.

Църквата на Сатани

По-горе е описан Антон Шандор ЛаВей, основател на Църквата на Сатаната, който се е опитал да комерсиализира сатанизма и е разработил йога за вече съществуващата по това време религиозна традиция - Уика.

Lavey се поддаде на потенциала на сатанизма като религия и създаде своя собствена "комерсиална" версия. Nasampered, mov go about Църквата на Сатаната- Църквата на Сатаната с основен център близо до Сан Франциско, която през 2016 г. ще навърши 50 години. Много в това, което очевидно е артистичен проект. Така че в къщата на децата на културата са членове на църквата, например, спивак Мерилин Менсън.

След одобрението на Църквата на Сатаната, броят на сатанинските организации започва да расте. Ale наистина isnuyuchi vіdomі сатанични организации - tse organizations або търговски, или артистични, или nap_vіvіminalnі, kakou buv Храма на Сет Майкъл Акино, и, значително, богати на това, което е атеистично. Голям брой атеисти с добро чувство за хумор, с идеята да хвърлят вик към световно приетите идеали, организират сатанински храмове и влизат в полемика на пазара на религиозен дискурс - ние сме пред Съединените щати.

Сатанинската Библия и текстове от Алистър Кроули

Текстовата традиция на сатанизма е фиксирана до двата полюса. Първият е текстовете на Алистър Кроули. Можете да кажете, че публикацията на Кроули е във формат „магьосник, окултист, аз съм чувствителен сатанист“. Невъзможно е да се каже, че Кроули, ние сме сатанисти, не е възможно: би било просто неточно. С него и сатанистката Кроули не е в смисъла на "поклонник на дявола", а в собственото си право на идеала за абсолютна свобода, който за Кроули се изразява под формата не само на Сатана, но и на тъмен демоничен кочан. Демонологията на Кроули и сам вин - це окрема е страхотна тема, доколкото е далеч от бягство със сатанизма и съвременната култура.

Другият полюс са текстовете на Антон Шандор ЛаВей. Nasampered tse "Сатанинската Библия", както богато hto несправедливо наречена "черна", но в LaVey е th inshі inshі inshі текстове, по-малко vіdomі. "Сатанинската Библия" на ЛаВей е особен, възможен, поетичен поглед към света, който проповядва ценността на абсолютната свобода в целия антихристиянски, макар и не твърде грубо транскрибиран ценности на християнския свят. Имат заповеди, разкази – всичко, което може да има в текста, което проследява сакралното. Hocha, oskolki LaVey zamyslyuvav църква като частен търговски, артистичен проект, специално пеене на "Сатанинската Библия" от сатанистите не звучи.

Разбира се, има голям брой окултни текстове, които често действат като подплата: от „Практическата магия“ на Папус до „Вченя и ритуалът на великата магия“ от Елифас Леви. Tse величествен комплекс от литература. И съвременната литература - различни сътрудници на черна и бяла магия, включително руски език.

Не може да се каже, че целият литературен комплекс от хора, определящи себе си като сатанисти, говори сериозно.

Символи на сатанизма

Един от най-известните знаци, свързани със сатанизма, е обърната пентаграма с вписана в нея козя муцуна - „козата на Мендес“, символ, който прилича на образа на Бафомет в робота на Елифас Леви и днес е един от официалните символи на Църквата на Сатаната. Козелът е един от древните символи на освобождаване от грехове. Например, древната еврейска култура има традиционен сюжет, ако греховете на хората бяха пренесени на нос и вината бяха пуснати в пустинята.


// църквата на сатаната

Сам по себе си пентаграмата е класически магически символ, за който няма нищо религиозно. Също така, сатанизмът активно използва различни магически и окултни филми, като се започне от енохианските филми и се стигне до системи, като rozroblya Crowley.


// Енохианска азбука

Но как сатанизмът стана популярен с религиозни значения? За това искам да благодаря на християнските организации и автори. Независимо дали става въпрос за религиозна традиция, ако пеете, как да победите терминологията в противоположния смисъл, започнете да оглушавате опонентите си в ерес, тази секта, зрештою, религия. Самите християнски църкви, тази християнска общност сред полемиките, дадоха на сатанинските групи религиозна змист.

И хората, като например, изглеждат: „Мой сатанизъм, затова сме атеисти и зверове към образа на абсолютно свободни в очите на специалността, която за нас е образът на Сатана. Очевидно смятаме, че няма нито Бог, нито Сатана. По самоидентификация, вонята на сатанизъм и вонята на религиозни хора. Dali doslidnik може да попита, чи смрад се занимава с магически практики. Ако не, тогава, nayimovirníshe, пред нас е атеизъм, ако това е просто шок за съвестта. Създайте специална сатанинска организация за такова щибу например Сатанински храм.

Можете ли да обвините сатанизма в исляма?

В исляма това е по-важно от твърдението за Сатана, по-ниско в християнството. По някакъв начин зачитаме факта, че християнството, ислямът и юдаизмът са авраамически религии, и изразходваме безлични сили. Един от основните факти за самия статус на Сатана. В християнството, както си спомням, Сатаната е це занепалий янгол. Spirne хранене, chi maє vín свободна воля, ale tse imovіrno. Чи заимства vin като пространство от божествения план? Vidpovidno към догматиката - така, но на нивото на народното християнско свидомо, очевидно, не. Самата популярност на филмите за християнската версия на света - от Армагедон, от Сатаната, се вижда от популярното християнско свидетелство. Поличба, например, чудодейно, майже е народен културен образ. В догматичен план Сатана не е в състояние да се бори с Бог.

В исляма ситуацията е различна. Иблис - името на Сатаната. Прилича на гръцки διάβολος. Є-тият скандален термин "шайтан". Ale shaytani в исляма - tse скоро, по дяволите, beisi. Іblis не е ангел и níkoli не bv. Вината се отнасят към специална категория живи същества, живеещи като джин, създаден от огън. Чрез своята природа на вина той може да има свободна воля. По този начин повечето от проблемите, които се приписват на християнството, с разбирането на концепцията за падането на ангел и падението на човек, просто не се обвиняват в исляма. В исляма няма падение на човек, като исторически події, който иска да бъде грях в хората, но в различен смисъл. Живея с ангели в исляма, няма да горим.

Бартън Б.Тайният живот на сатанист. Авторизирана биография на Антон Лавей. Екатеринбург: 2006 г

Бут М.Животът на един магьосник: биография на Алистър Кроули. Екатеринбург: 2006 г

Панин З.Ежедневно чаклунство. Уика е същото място в духовната култура на XX - началото на XXI век. М: 2014 г