Черна литургия. XXI черна меса. Как става това

Черните меси погрешно се свързват с вещици и магьосничество, въпреки че те играят важна роля в историята на магьосничеството. През Средновековието и в разгара на лова на вещици те са били обвинявани, че участват в тези церемонии. Съмнително е дали има такива, но само няколко вещици са участвали някога в тези церемонии. Черната литургия беше по-скоро церемония, която привличаше по-богатите и по-образовани дисиденти към вярванията на Църквата. Черната меса няма връзка със съвременното магьосничество, защото повечето неоезически вещици не вярват в дявола и го боготворят.

Черна маса

Черната меса е церемония, която е пародия на католическата църковна литургия, Черната меса е различна по това, че се изпълнява изцяло или на части, в обратен ред. Изключение от църковната литургия, оплюване на икони, изгаряне на кръст, библии, секс на "светия" престол. Урината, вероятно, в различни времена е била заместител на светена вода или вино. Вместо просфира бяха парчета черна ряпа. Черните свещи в черните литургии заместват белите. Свещеникът на Черната литургия е облечен в плащеница, обикновено черна или с цвят на кръв, върху която са бродирани обърнати кръстове, глава на козел (което означава Бафомет) и магически символи.

През 1594 г. Тереза ​​де Розамунд признава, че е извършила черна литургия. Вместо кръст използвала черна ряпа, а вместо светена вода – козя урина.

Магическото значение на Черната литургия се основава на вярата, че Светата литургия включва чудото на прераждането, тоест магическата или мистична промяна на хляба и виното в Тялото и Кръвта на Исус Христос. Ако свещеникът може да повлияе на това чудо в светата литургия, тогава свещеникът или магьосникът също могат, като провеждат подобен ритуал, да повлияят на такива прераждания, но само за зли намерения. Католическата църква осъди свещеник, който се опита да отслужи Света литургия за зли цели, като например да прокълне човек до смърт, още през 7 век.

Черната литургия е била много разпространена през 14 век във Франция. Това е време, когато църквата е преследвала еретици и вещици.По-специално тамплиерите също са обвинени в провеждане на черни литургии, както и други ордени, които са провеждали богохулни ритуали, в които са осъждали Христос, покланяли се на идоли, направени от препарирани животни с човешки глави , плюеше и тъпчеше кръст и се кланяше на дявола под формата на черна котка. Чрез обвинения и преследване много поръчки минаха в нелегалност, но дали всички обвинения бяха верни, все още е загадка за мнозина.

Арестът на френския барон Жил дьо Ре, обвинен в провеждане на черни литургии в мазето на замъка си, за да придобие богатство и власт. Обвинението твърди, че те са отвлекли, измъчвали и убили повече от 140 деца като жертви. Той е екзекутиран през 1440 г.

Свещеникът Gentien le Clerc през 1614-1615 г. признава, че е провеждал "дяволска меса", в която е участвал и е водил диви сексуални оргии. През 1647 г. монахините от Лувие твърдят, че са били омагьосани от свещеник и принудени да участват голи в черната литургия, трябвало да осквернят кръста и да правят секс направо в църквата на трона.

Пикът на популярността на Черната меса достига през 17-ти век по време на управлението на Луи XIV, който е обвинен, че е мек към вещиците и магьосниците. Това е време, когато черните меси са изключително популярни сред благородниците, за които това е екзотика. Освен това по това време църковните оръдия стават все по-твърди. Но благородството все още практикуваше черни литургии и се отдаваше на радостите от живота, които смятаха за секс.
Черната литургия също беше форма на протест.

Тогава стана модерно да се провеждат черни литургии в техните тъмни мазета. Водещият организатор на такива събития беше Катрин Дешай, известна като "La Voisin", за която се твърдеше, че е вещица.

Имаше един известен случай. Любимка на Луи XIV, маркиза дьо Монтеспан. Монтеспан използва услугите на La Voisin, за да организира черна литургия, защото смята, че кралят се интересува от друга жена.

При избухването на скандала по заповед на краля са арестувани 246 души. Сред тях бяха едни от най-висшите благородници на Франция. Изправени са на съд и измъчвани. Повечето от благородниците получиха затвор или заточение в селото. Тридесет и шест обикновени хора бяха екзекутирани, включително Ла Воазен, който беше изгорен жив през 1680 г.

Когато разглеждаме историята на черната литургия, е лесно да разберем защо мнозина се съмняват, че голям брой вещици са участвали в тях. Черната литургия като цяло беше по-скоро протест на църковници срещу Църквата. Вещиците, като група, вече бяха с Църквата по това време. Много от тях отчаяно се опитваха да спасят живота си.
Всичко това обаче беше очевидно за ловците на вещици и инквизиторите. За тях Черната литургия беше още една причина да тръгнат след вещиците. В допълнение, признанията са измъчвани от вещица, което включва истории за извършване на неприлични ритуали в ковени, като оскверняване на кръст, докато дяволът служи като свещеник.
През 19 век Черната литургия започва да намалява. Ритуалът на Черната литургия беше малко повече от сексуално бягство с много алкохол. През 1947 г. Черната меса е извършена на гроба на Алистър Кроули, който приживе се е смятал за Антихрист. Когато Църквата на Сатаната е основана през 1966 г., ритуалът Черна литургия не е включен в нейните ритуали, тъй като основателят Антон Шандор Лавей смята, че Черната меса е остаряла.

Въпреки това, други групи сатанински течения продължават да поддържат своите версии на черната литургия, които включват ритуала на девиантен полов акт и оргии, некрофилия, жертвоприношения, включително човешки, пиене на кръвта на жертвите.
Някои източници сочат, че за "причастие" се използва жаба, жаба или просто парче сурово месо, но повечето автори са сигурни, че са използвани осветени нафори, получени по време на католическа литургия и изопачени от някакъв дяволски ритуал. Жертвата, включително човешката жертва, е доста често срещан мотив.
Смята се, че в края на черната литургия има оргия, която по-късно започва да се тълкува като сексуална.

Образът на черната литургия е романтизиран в декадентската литература и популяризиран в съвременните жълти и християнски печатни медии. Някои съвременни групи на поклонници на дявола провеждат черни литургии, но не като религиозен ритуал, а по-скоро, за да шокират публиката и да забавляват участниците.

Олег и Валентина Световиди са мистици, специалисти по езотерика и окултизъм, автори на 15 книги.

Тук можете да получите съвет относно вашия проблем, да намерите полезна информация и да закупите нашите книги.

На нашия сайт ще получите качествена информация и професионална помощ!

Черна магия

Черна литургия и последствията от нея

Последици от участие в черна литургия

черни месиСвързани с магия и магьосничество, те са изиграли значителна роля в историята на магьосничеството. Те се изпълняват в момента.

Черната меса е била особено разпространена през Средновековието във Франция. Това беше времето на инквизицията, когато църквата преследваше вещиците. Черните меси добиват най-голяма популярност през 17-ти и 18-ти век сред богато благородство. Това може да се прочете в романите на Маркиз дьо Сад. Запазени са много факти, че в черните литургии са участвали и духовници.

Например, литературата описва факта, че френският барон Жил дьо Ре е провеждал черни литургии в мазето на замъка си, за да придобие богатство и власт. Твърди се, че той е отвлякъл и принесъл в жертва повече от 140 деца. Тамплиерите също бяха обвинени в провеждане на черни литургии.

Има много слухове и измислици за този таен магически ритуал. Същността на черната месасе състои в това, че група хора се събират тайно, извършва се магическа церемония, правят се жертвоприношения. Всъщност това беше групов обред жертвена магия. Тези хора, често благородни и образовани хора, не се събираха за забавление и сексуални оргии. Въпреки че някой може и в името на това. Целта на черната литургия била реализирането на конкретно желание на някой от тайната група.

Тези, които разбират същността на магията, знаят, че с помощта на магически ритуал човек далеч не винаги може да реализира желанието си и да постигне решение на проблема. Но груповата енергия плюс жертвата увеличава тези шансове.

Религиозните църковни обреди на различните религии по същество са еднакви. Използва се само енергия с различно качество.

Пишем тази статия, за да обясним Какви са последствията от участието в черна литургия?. Защото всеки иска да реализира желанията си - всеки иска пари, власт, секс, здраве, слава, слава. Някои хора мечтаят за отмъщение. Но почти никой не мисли, че ще трябва да плати за това.

Ето откъс от писмото:

„Изглежда, че случайно попаднах на вашия сайт, но аз не вярвам в случайността, всичко на Земята е естествено ... Аз съм на 25 години, роден съм в зодия Скорпион и вероятно това говори много , Ще започна от момента, в който животът ми се промени.

Дядо ми умира на рождения ми ден. Някъде в дълбините на душата ми се прокрадна обида в него, че на този Ден си отиде от нашия свят. Но след погребението животът ми се промени към по-лошо: поставиха ми грешна диагноза и трябваше да се подложа на много изследвания за фиктивна туберкулоза. Често се поддавах на пристъпи на отчаяние и дълбока депресия.

Баща ми си имаше любовница и живееше с нея през уикендите, майка ми не издържаше и се напиваше много, правеше скандали, така че често не исках да се връщам у дома.

По някакъв начин, седейки в една стая, си зададох въпроса: "защо съществува доброто?" Това беше сигнал, че нещо определено не е наред с мен. Освен това, веднага щом се обърнах към Бог и започнах да чета молитви, започна да идва при мен в сънищата ми различни страшни същества,явно спрях да им давам това, което получаваха преди.

И реших да отида при вещицата. Когато ме погледна, тя веднага попита: „Защо дойдох толкова късно? Отговорих, че смятам, че мога да се справя сам. Но развих недоверие към нея и след като я изчерпах, отидох при моя приятел (бивш свещеник). Помолих за помощ, а той каза: Няма да те водя на църква, но ще те заведа при ясновидец.

Стигнахме до ясновидкатаи тя реши, че дядо ми не е отишъл никъде, но все още е там и че трябва да бъде изпратен в следващото въплъщение възможно най-скоро. Така и направихме, насън почувствах, че той си е тръгнал, но каналът с финия свят остана. И изведнъж неочакван въпрос от моя лечител: „Вампирите идват ли при вас в сънищата ви?“

Бях изненадан: откъде знае, наистина ги сънувах няколко дни подред. И тогава тя заявява, че са заложили на мен Печат на "Кралицата на нощта"и се занимавах с изгонването от мен на тези, които неразрешено се свързаха с мен.

След като повече или по-малко се възстанових от всичко това, започнахме да работим върху съзнанието ми. И това ми каза ясновидката Аз съм един от падналите ангели на земята, възможно ли е?!

Ходих при нея шест месеца, след което животът ми започна да се подобрява, кръгът ми от приятели стана 100 пъти по-голям, намерих истински приятели, интересна работа, не завърших обучението си с отличие, но учих почти изключително с отлични оценки .

Но в същото време осъзнах, че започна да усеща енергията на другите хора, вижте някои от миналите си въплъщения(което много ме уплаши, защото видях смъртта) и дори понякога предвиждам бъдещето.

Нямам връзки с мъже, също не искам да имам деца. Видях в едно от превъплъщенията как педофил ме убива, на възраст дете. Не беше сън, все едно пускаха филм и го коментираха. Събудих се в ужас, сякаш цялото страдание на света се стовари върху мен и тази болка не ме напусна. Изплаках толкова много сълзи тази нощ и не можах да спра. Но това може да е причината за нежеланието ми да имам деца и мъж до себе си.

Моля, помогнете ми да разреша тези проблеми. Знам, че всичките ми проблеми са в миналите ми прераждания.Ще се радвам, ако ми помогнете да си простя за миналото и да започна нова глава в настоящия си живот.

Тази вечер разбрах, че животът ми е ценен за мнозина около мен, но не и за мен самия. Църквата, ясновидците не ми помогнаха... защото не полагам никакви усилия... Не ценя живота си, душата си. Живея само за семейството си, защото се чувствам длъжен към тях, когато съм наоколо, те са щастливи. Но в дълбините на душата си ме завладява мисълта, че не съществувам никъде, в нито едно мое прераждане. Да, сигурно съм изгубил вярата си и не само... сигурно съм изгубил Душата си отдавна.

Нашият коментар:

За да разберем причината за това, което се случва с това момиче, разгледахме миналите й прераждания.Отговорът на кармичните въпроси винаги трябва да се търси в минали прераждания.

Преди няколко преражданиятя е живяла в средновековна Европа. Тя имаше способности, добро духовно развитие, което имаше от две предишни прераждания. Когато беше на 18-20 години, родителите й бяха разорени от благородник, богат човек. Заграбиха земята и дома им. И решила да му отмъсти, защото според закона това било невъзможно. Тя се молеше, молеше Бог да накаже злодея, но нищо не се случи.

Тогава тя се обърна към черната магиязапочна да търси възможности. И така, отначало от любопитство, тя се качи черна масакъдето на пълнолуние са се извършвали ритуални жертвоприношения. В сравнително прости случаи са били принасяни в жертва животни, но веднъж е било принасяно в жертва бебе. И проблемът с човека, участвал в черната литургия и за когото е принесена жертвата, беше решен. Чувстваше се неудобно от всичко това. Но в душата ми се промъкна мисълта, че точно такъв ритуал на жертвоприношение може да помогне за наказването на злодея, който съсипа семейството им.

И тя го направи. Самата тя трябваше да вземе жертвен нож и да принесе в жертва бебе, убивайки го. В душата й имаше силна борба. И в момента на принасянето на жертва на дявола настъпи вътрешно опустошение, сякаш човек се самоуби.

Това състояние не е просто временна загуба на съзнание, това е състояние, при което човек изглежда физически жив, но вече е мъртъв в душата си.

Този ритуал приключи. В рамките на месец мъжът, който фалира семейството им, почина. Но животът вече нямаше смисъл, въпреки че животът продължаваше. Тя продължи да участва в черни литургии, живееше като в сън.И вече е направила много ужасни неща, използвайки черна магия, които никога не би посмяла да направи преди.

Това предателство на вярата, предателство на своята душадоведе до факта, че в следващо въплъщение тя стана жертва на педофил. И сега живее, без да има желание да живее. И това е на 25 години. Но в същото време нейната съвест е в много по-добро състояние от повечето хора. Просто замръзнала душа.

Трябва да платите за всичко. И за да стопли душата си, тя сега трябва да живее за някого, за хората, на които може да помогне, и, разбира се, да се моли.

Как точно да се молим и какво точно да правим- за това трябва да работите върху себе си по индивидуално разработена програма. И ако човек се опита да направи всичко правилно, тогава той ще има шанс да отработи миналото си и да промени живота си.

Олег и Валентина Световид

Новата ни книга "Енергията на фамилиите"

Книгата "Енергията на името"

Олег и Валентина Световид

Нашият имейл адрес: [имейл защитен]

Към момента на писане и публикуване на всяка от нашите статии нищо подобно не е свободно достъпно в интернет. Всеки наш информационен продукт е наша интелектуална собственост и е защитен от закона на Руската федерация.

Всяко копиране на нашите материали и публикуването им в интернет или в други медии без посочване на името ни е нарушение на авторските права и се наказва от закона на Руската федерация.

При препечатване на всякакви материали на сайта, връзка към авторите и сайта - Олег и Валентина Световид - задължително.

Черна магия. Черна литургия и последствията от нея

внимание!

В интернет се появиха сайтове и блогове, които не са наши официални сайтове, но използват нашето име. Бъди внимателен. Измамниците използват нашето име, нашите имейл адреси за своите пощенски списъци, информация от нашите книги и нашите уебсайтове. Използвайки нашето име, те въвличат хора в различни магически форуми и мамят (дават съвети и препоръки, които могат да навредят, или примамват пари за магически ритуали, правене на амулети и преподаване на магия).

На нашите сайтове не предоставяме връзки към магически форуми или сайтове на магически лечители. Ние не участваме в никакви форуми. Не даваме консултации по телефона, нямаме време за това.

Забележка!Не се занимаваме с лечителство и магия, не произвеждаме и не продаваме талисмани и амулети. Изобщо не се занимаваме с магически и лечителски практики, не сме предлагали и не предлагаме подобни услуги.

Единственото направление на нашата работа са кореспондентски консултации в писмена форма, обучение чрез езотеричен клуб и писане на книги.

Понякога хората ни пишат, че в някои сайтове са видели информация, че уж сме измамили някого - взели са пари за лечебни сесии или правене на амулети. Официално заявяваме, че това е клевета, а не истина. През целия си живот никога не сме измамили никого. На страниците на нашия сайт, в материалите на клуба, винаги пишем, че трябва да бъдете честен и достоен човек. За нас честното име не е празна фраза.

Хората, които пишат клевети за нас, се ръководят от най-долни мотиви - завист, алчност, имат черни души. Дойде време, когато клеветата се плаща добре. Сега мнозина са готови да продадат родината си за три копейки и е още по-лесно да се занимават с клевета на достойни хора. Хората, които пишат клевети, не разбират, че сериозно влошават кармата си, влошават съдбата си и съдбата на своите близки. С такива хора е безсмислено да се говори за съвест, за вяра в Бога. Те не вярват в Бог, защото вярващият никога няма да сключи сделка със съвестта си, никога няма да се занимава с измама, клевета и измама.

Има много измамници, псевдомагьосници, шарлатани, завистници, хора без съвест и чест, жадни за пари. Полицията и другите регулаторни агенции все още не са в състояние да се справят с нарастващия приток на лудост „Измама за печалба“.

Така че, моля, бъдете внимателни!

С уважение, Олег и Валентина Световид

Нашите официални уебсайтове са:

Любовна магия и нейните последствия - www.privorotway.ru

Също така нашите блогове:


Част I. Сатанински ритуали и практики


21 Сатанинска точка

1. Не почитайте съжалението или слабостта, защото те са мръсотия, която разболява силните.

2. Винаги тествайте силата си, защото в това се крие успехът.

3. Търсете щастието в победата, но никога в мира.

4. Насладете се на кратка почивка, а не на дълга.

5. Ела като жътвар, защото така ще сееш.

6. Никога не обичай нещо толкова много, че да не можеш да го гледаш как умира.

7. Градете не върху пясък, а върху скала и не градете за вчера или днес, а завинаги

8. Винаги се стремете към повече, защото завоеванието никога няма да бъде постигнато.

9. Умри, но не се подчини.

10. Не правете произведения на изкуството, а мечове на смъртта, защото това е най-великото изкуство.

11. Научете се да превъзмогвате себе си, за да можете да преодолеете всичко.

12. Кръвта на живите е най-добрият тор за семената на новото.

13. Този, който стои на върха на най-високата пирамида от черепи, вижда най-далеч.

14. Не отхвърляйте любовта, но се отнасяйте към нея като към измамник и винаги бъдете справедливи.

15. Всичко, което е велико, е изградено върху скръб.

16. Стремете се не само напред, но и нагоре към величие във висшето.

17. създава. смазващ който, вятър, силен свеж като>

18. Нека любовта към живота бъде вашата цел, но нека величието бъде вашата най-висша цел.

19. Нищо не е красиво освен мъж: но най-красивата от всички е жената.

20. Отхвърлете всички илюзии и лъжи, тъй като те са пречка за силните.

21. Това, което не убива, те прави по-силен.

I. Какво е сатанизъм?

По същество сатанизмът е начин на живот - практическа философия на живота. Същността на този път е вярата, че като личности можем всичко, можем да постигнем много повече в живота си, отколкото си представяме. Повечето хора пропиляват възможностите, които животът може да предостави чрез магия.

Сатанинската магия е просто използването на магически сили или енергии за подобряване на живота на индивида според неговите желания. Това използване може да бъде два вида - 1) "външно" и 2) "вътрешно". Външната магия е по същество магьосничество: промяна на външни събития, обстоятелства или хора в съответствие с желанията на магьосника. Вътрешната магия е промяна на съзнанието на индивидуалния магьосник с помощта на някои магически методи, което по същество е търсене на инициирани по-високи нива на магически постижения, следвайки пътя на адепството.

Церемониалните и херметични ритуали принадлежат към външната магия. To the inside - sevenfold sinister[!Engl. думата sinister се превежда като "зловещ, лош", но може да означава и "ляв, ляв (LHP)" - прибл. прев.!] начин. Церемониалните ритуали са ритуали, включващи повече от двама участници. Ритуалът се извършва в Храм или открито място, осветено като Храм. Церемониалните ритуали използват установени текстове, към които се придържат участниците, както и носенето на ритуална роба, използването на предмети с магическо или окултно значение. Херметичните ритуали обикновено се извършват от индивида, работещ сам или с асистент/придружител. Тази книга се занимава със сатанинската церемониална магия. Сатанинската херметика и вътрешната магия се разглеждат в книгата NAOS - Практическо ръководство за зловеща херметична магия.

Сатанизмът, в началото си, е свързан с осъзнаване (или освобождаване) на нашата тъмна или сенчеста природа и когато това стане, се предприема сатанинска магия. Сатанистите вярват, че вече сме богове: но повечето хора не успяват да разберат това и продължават да се преклоняват пред другите или пред „бога“. Сатанистът е горд, силен и непоколебим и е отвратен от религията на бога-мъченик, основана от Назарянина, Йешуа. Назарянинът (последовател на Йешуа) се страхува от смъртта и е обременен от вина и завист. Религията на Йешуа е преобърнала всички природни ценности, забавяйки хода на нашето съзнателно развитие. Сатанизмът, от друга страна, е естественият израз на еволюционната или прометеева вяра в нас и неговата магия е средството да ни направи богове на Земята, за да разберем потенциала, скрит във всички нас.

Сатанинските церемонии са средство за наслада от удоволствията на живота: те предлагат чувственост, удоволствието от изпълнението на желанията, предоставяйки материални и лични награди и радостите на Тъмнината. Но те са само началото, етап към нещо повече. Една от целите на Сатанинския храм е да ръководи тези посветени, които се интересуват от трудния и опасен път, който е седмократният път. Който не желае да следва този път към адептство по-нататък, трябва просто да се наслади на многото удоволствия, които Принцът на мрака предлага на тези посветени, които желаят да следват неговата философия на живота.

В традиционния сатанизъм ролята на жените е високо ценена. Сатанизмът на своето най-високо ниво се интересува от развитието на индивида: ролите са необходима част от саморазвитието. Изигран, отхвърлен и след това надминат. Структурата на традиционните храмове и ритуалите, извършвани от членовете на тези храмове, отразяват тази оценка и разбиране. Например, възможно е и наистина е желателно Господарката на Земята да създаде и организира свой собствен Храм, освен ако тя самата не пожелае друго, точно както е възможно и желателно да се отслужи Черната литургия с помощта на гол свещеник на олтара, докато жрицата извършва услуги. Тази инверсия е приет принцип на черната магия.

Сатанинските ритуали се провеждат във вътрешния храм или в уединено външно пространство през тъмните часове. Вътрешните храмове обикновено имат фиксиран олтар, изработен от камък или дърво и този олтар трябва да бъде поставен на изток. Тя трябва да бъде покрита с плат от качествен материал, черен. Той е изтъкан с обърната пентаграма, седмочислен символ или личния символ на Учителя/Господарката или Храма, ако има такъв. На олтара се поставят свещници от сребро или злато, по един в двата края. Черните свещи обикновено са най-често използваните, въпреки че някои ритуали изискват използването на други цветове.

Други свещници трябва да бъдат поставени около храма, тъй като единствената светлина, използвана в храма по време на ритуали и по друго време, трябва да бъде от свещи. Черната книга трябва да бъде поставена в дъбовия амвон на олтара. Самият олтар трябва да е достатъчно голям, за да побере човек.

Вътрешният храм трябва да бъде украсен в черно или пурпурно (или комбинация от двете), подът да бъде гол или покрит с обикновени килими, или боядисан в черно или пурпурно. Когато храмът не се използва, той трябва да бъде тъмен и топъл и там трябва често да се кади с лешников тамян. Кварцова сфера или голям кристал трябва да се съхраняват в храма върху или близо до олтара: ако е близо до олтара, той се поддържа от дъбов амвон.

Над или зад олтара, според сатанинската традиция, трябва да има изображение или скулптура на Бафомет. Бафомет се смята от сатанистите за яростна богиня и е изобразяван като красива жена с голи гърди. В лявата си ръка тя държи отсечената глава на мъж. В другата ръка има горяща факла. Отсечената глава, която капе кръв върху бялата й роба, е разположена така, че частично да скрие усмихнатото й лице. Бафомет се разглежда като модел на Дамата на Земята и Невестата на Луцифер.

В храма няма друго обзавеждане. Малко храмови инструменти трябва да бъдат направени или поръчани от майстор или господарка. Ако това не е възможно, те трябва да бъдат избрани внимателно от тях. Необходими инструменти: Няколко големи сребърни потира, кадилница, кварцов тетраедър, голяма сребърна купа и жертвен нож, който трябва да има дървена дръжка. Тези инструменти могат да се държат на олтара, ако е достатъчно голям, или увити в черен плат и съхранявани в дъбов сандък.

Никой няма право да влиза в храма, освен ако не е облечен в ритуална роба и бос. Халатът е изцяло черен с качулка, въпреки че някои ритуали изискват използването на различен цвят. Ако е възможно, вестибюлът трябва да се използва от членовете, за да обличат ритуалните си одежди. Ако се използва открито място, тогава зоната трябва да бъде маркирана с кръг от седем камъка, Господар или Господарка. Външният олтар обикновено е тялото на един от участниците - гол или облечен в зависимост от ритуала и преобладаващите условия. Получателят на тази чест е върху черен капак на олтара с обърнат пентаграм. Размерът на този плат е не по-малък от 7x3 фута. Свещите трябва да се поставят във фенери, които се отварят само от едната страна, като тази страна е покрита със стъкло, което често е боядисано в червено. Състезателите трябва да познават добре района, тъй като не трябва да използват никаква изкуствена светлина, включително свещи, по пътя си към избрания район. Никой не трябва да пали огньове по време на който и да е ритуал. Поради тази причина често се избира нощта на пълнолуние.

Както вътрешните храмове, така и външните зони, избрани за ритуали, трябва да бъдат осветени според ритуала за освещаване на храма. Когато се изпълнява какъвто и да е сатанински магически ритуал, не трябва да се правят опити за изпращане на магическите сили/енергии, които остават след ритуала, те трябва да останат, тъй като освещават района или храма в допълнение към силите на тъмнината.

Подготовка за ритуалите

Майсторът или Господарката трябва да изберат един член - "Брат или сестра на олтара". Неговото задължение е да гарантира, че храмът е подготвен - например запалване на свещи, напълване на чаши с вино, запалване на тамян преди ритуала.

Отговорност на Господаря и Господарката е да подготвят членовете за ритуала. Обикновено те се събират в одежди в храма или в преддверието, определено за подготвителна зона, поне половин час преди началото на ритуала. През това време те трябва да пазят мълчание, концентрирайки се върху образа на Бафомет или друг символ (като обърната пентаграма), както е определено от Учителя или Господарката.

Един или повече членове трябва да бъдат избрани да пеят химните. Други членове могат да бъдат избрани като музиканти. Предпочитаните инструменти са фавор (или ръчен барабан) или флейта.

III. Церемониални ритуали

Церемониалните ритуали, дадени тук, се правят главно по две причини: за генериране на магическа енергия и за насочване на тази енергия към магическа цел или желание в полза на участниците. Участниците получават различни ползи от успешно изпълнен ритуал на черна магия: плътски, материални и духовни.

За да бъде успешен, церемониалният ритуал трябва да бъде драматичен и емоционален. Тоест трябва да се създаде и поддържа правилната среда. Целта е да се ангажират емоциите на участниците и всички елементи на ритуала (напр. халати, свещи) са средствата, които помагат за това. Единственият най-важен елемент обаче е силата на гласа при пеене, рецитиране или вибриране (вижте главата "Зловещо пеене").

Когато провеждате церемониален ритуал, трябва да използвате установени текстове и песнопения (като The Satanic Lord's Prayer, Diabolus) като средство за постепенно вкарване в емоционално контролирана лудост. Безполезно е просто да се казват правилните думи - те трябва да бъдат изречени или изпяти със сатанинско желание. Влятата емоция трябва да се поддържа до края на ритуала. Това не означава просто да играете, а всъщност означава да свикнете с ролята, която приемате (могъщ магьосник или вещица). И това чувство трябва да се предаде на присъстващите: глас, поглед, жестове и т.н. Церемониалната магия е и винаги е била изкуство и е необходима практика, за да се овладее това изкуство.

Въпреки това, вие (и човекът, който работи като господар/господарка или свещеник/жрица) винаги трябва да контролирате емоциите си. Това също така означава, че всеки ритуал трябва да бъде предприет без страх или съмнение (дори подсъзнателен страх или съмнение) - тоест в истинския дух на сатанинската гордост и умение: с радост.

В повечето церемониални ритуали една от задачите на конгрегацията е да се откажат в полза на своята похот и лудост, но вие, като церемониален господар/господарка, не трябва да правите това, тъй като трябва да контролирате и насочвате всички енергии, които са донесени от ритуала и произведени от лудостта. Трябва да внесете емоция в храма, да подхранвате развитието му в стадото, да ги накарате да достигнат ритуална лудост и кулминация. И тогава енергията трябва да бъде насочена към определена магическа цел или разсеяна от вас в Храма/околностите и оставена да се разпространи според природата си и за славата на Принца на мрака.

За да насочите енергията, трябва да изберете конкретно желание или цел (собствена или в полза на някой от членовете) преди ритуала. Тази цел (например да навреди на определен индивид) трябва да бъде в проста фраза и проста визуализация според принципите на херметичната магия. Визуализацията трябва да представя успешния резултат от желанието, но ако това е трудно, концентрирайте се само върху фразата. Тази фраза трябва да бъде кратка и преди ритуала, написана от вас на лист пергамент. Можете да използвате „таен шрифт“ по свое собствено изобретение или някой от обичайните магически. След това изгаряте този пергамент в кулминацията на ритуала: в момента, в който почувствате, че е необходимо. За да направите това, напълнете сребърен бокал с алкохол, поставете там пергамент в началото на ритуала и след това го запалете с помощта на една от свещите по време на ритуала. Докато гори, извикайте/пейте/вибрирайте избраната от вас фраза, визуализирайки желанието си. След това се радвайте на триумфа на вашето желание. Следвайте това през целия ритуал до края.

За да разсеете енергията, представете си я (например като нишки) около Храма и постепенно пълзяща отвъд него. Можете също така (например в ритуал на посвещение) да насочите енергия към присъстващ индивид (използвайки символ и песнопение).

IV. Черна маса

Въведение

Черната литургия е церемониален ритуал с тройна цел. Първо, това е положителна инверсия на масата на църквата Назарян и в този смисъл това е ритуал на черна магия (вижте "Ръководство за черна магия"). Второто е средството за лично освобождаване от веригите на назаренската догма и по този начин богохулството: ритуал, който освобождава подсъзнателните чувства. Трето, това е магически ритуал сам по себе си, тоест правилното изпълнение произвежда магическа енергия, която свещеникът може да насочва.

Черната меса е изтълкувана погрешно. Това не е просто инверсия на назарянския символизъм и думи. Когато се отслужва литургия на назарянина (което се случва всеки ден, много пъти, по целия свят), някои енергии или вибрации, съвместими с духа на назарянина (етос), се произвеждат или не, в зависимост от обстоятелствата и присъстващите лица. Това означава, че при определени обстоятелства Назаренската литургия може да бъде ритуал на „бяла магия“: енергиите, които понякога се произвеждат, се произвеждат, защото много съмишленици са събрани заедно в ритуална обстановка. Няма външен фактор в производството на енергии (напр. "бог").

Истинската черна литургия се "настройва" към тези енергии и след това ги променя по зловещ начин. Това се случва по време на частта "освещаване" на Черната литургия. Черната меса също генерира свои собствени форми на зловеща енергия.

Да гледаме на Черната литургия просто като на подигравка означава да не разбираме нейната магия. Освен това Черната литургия не изисква от онези, които празнуват или участват в нея, да вярват или приемат назарянското богословие: това просто означава, че участниците приемат, че всеки, който присъства на назарянските литургии, вярва поне в някаква степен на назарянското богословие. Черната меса използва енергията, генерирана от тези вероизповедания, срещу техните собствени последователи, като изкривява тази енергия и понякога я пренасочва. Това е истинска черна магия.

Членове

Свещеник на олтара - гол на олтара

Жрица - в бяла роба

Дамата на Земята - в алена роба

Майстор - в пурпурна роба

Паството - в черни одежди

Ситуация

Обикновено вътрешен храм. Ако е навън, тогава пещера е идеална, може да се използва и горска поляна. Местоположението на открито се използва за подобряване на изживяването. Черната литургия съществува в няколко версии. Версията, дадена по-долу, е най-често използваната днес. Друга версия използва почти същия текст, но се ръководи от свещеник и гола жрица е на олтара.

Подготовка на храма

Прекадява се тамян от леска (по възможност смесен с цибетка). Няколко чаши, пълни със силно вино. Черни свещи. Няколко дискоса (по възможност сребърни) с осветени пити; изпечен в нощта преди литургията от жрицата и благословен (т.е. посветен на принца на мрака, вижте пеенето) от дамата на земята. Питите се състоят от мед, изворна вода, морска сол, пшенично брашно, яйца и животинска мазнина. Един дискос се отделя за хостиите, които се получават от църквата Назарян, но ако това не е възможно, тогава те се правят от Жрицата.

маса

Жрицата започва литургията с две пляскания с ръце. Господарката на Земята се обръща към стадото си, като прави знака на обърната пентаграма с лявата си ръка, казвайки:

Ще сляза до олтарите в ада.

Жрицата отговаря:

На Сатана, дарител на живот (дарител).

Отче наш, който е на небесата

Да се ​​свети името ти на небето,

Как е на земята

Дай ни този ден на нашия екстаз

И ни предаде на Злото и Изкушението

Защото ние сме вашето царство за еони и еони.

Май Сатана, всемогъщият принц на мрака

И господарят на земята

Удовлетворете нашите желания

Принцето на мрака, чуй ни!

Вярвам само в един Принц, Сатаната, който управлява цялата Земя.

И в един Закон, който триумфира над всички

Вярвам в един храм -

Нашият храм на Сатаната

И в една дума, която триумфира над всичко:

Думата на екстаза. И вярвам в закона на Еона

Което е жертвата и разрешението на кръвта

За което не проливах сълзи

Докато възхвалявам моя принц, носителя на огъня

И очаквам с нетърпение неговото управление

И похотта му!

Дамата целува Учителя, след което се обръща към събранието, казвайки:

Нека Сатаната бъде с вас

Veni, omnipotens aeternae diabolus!

На думите на Принца на мрака възхвалявам

Тя целува свещеника на олтара по устните.

Принце мой, носейки просветление, поздравявам те, който ни караш да се борим и да търсим забраненото.

Майсторът повтаря песента „Вени…“

Блажени силните, защото те ще наследят земята.

Тя целува гърдите на свещеника.

Блажени гордите, защото те ще поразят боговете!

Тя целува петела на свещеника.

Нека смирените и кротки умрат в скръбта си!

Тя целува Учителя, който предава целувката на Жрицата; Жрицата целува всеки член на стадото. След това предава дискотеките с гостите на Дамата. Дамата държи дискоса над свещеника на олтара, казвайки:

Хвала за теб от силните, мой принц и любими.

Чрез нашето зло ние имаме тази мръсотия;

С нашата смелост и сила това ще бъде нашата радост в този живот.

Здравей Сатана, принц на живота!

Дамата поставя дискоса върху тялото на свещеника на олтара, като спокойно казва:

Suscipe, Satanas, munus quad tibi offerimus memoriam Recolentes vindex.

И той започва да мастурбира свещеника, като тихо казва "Sanctisimi Corporis Satanas". По това време събранието пляска с ръце и вика в подкрепа, а Учителят и Дамата пеят „Вени ...“. Жрицата оставя спермата да падне върху гостите, след което подава патената на дамата, която, като я държи пред събранието, казва:

Нека даровете на Сатаната са винаги с вас!

Каквито са те с вас.

Дамата връща дискоса в тялото на свещеника, взема една от чашите, като казва:

Слава на теб, принце мой от непокорните

Чрез нашата арогантност и гордост

Имаме тази напитка, нека стане

За нас еликсирът на живота.

Тя поръсва с вино свещеника и събранието, след което връща чашата на олтара, казвайки на събранието:

С гордост в сърцето си възхвалявам онези, които забиха гвоздеите и забиха копието в тялото на Исус, Претенциста. Нека последователите му да изгният в своето отклонение и мръсотия!

Господарят се обръща към стадото с думите:

Отричате ли Исус, големият лъжец, и всичките му дела?

Ние се отричаме от Исус Назарянина, големия лъжец, и всичките му дела.

Подкрепяте ли Сатана?

Да, потвърждаваме Сатана!

Майсторът започва да вибрира „Agios o Satanas“, в това време Дамата взема патената с гостите и се обръща към стадото, казвайки:

Аз съм радостта и похотта на живота, които хората винаги са търсили, дойдох да ви покажа тялото и кръвта си.

Тя дава патената на жрицата и след това сваля мантията си, казвайки:

Помните ли кои сме се събрали тук, нищо не е красиво освен мъжа, но най-красивата е жената.

Жрицата връща патената на Дамата, след което взема чашите и свещените пити за стадото. След това събранието пие и яде. Когато всички свършат, Госпожата държи дискотеките с гостите и казва:

Вижте, това е мръсотията на земята, която смирените ще ядат!

Паството се смее. Дамата им хвърля хостели, стадото ги тъпче. По това време Учителят продължава да вибрира "Agios Satanas". Жената пляска с ръце 3 пъти и казва:

Танцувай, заповядвам ти!

Събранието започва да танцува обратно на часовниковата стрелка, крещейки „Сатана! Сатана!" Жрицата ги хваща един по един, целува всеки един, съблича му расото, след което се връщат на хорото. Дамата застава в центъра на танцуващите и, вдигайки ръце, казва:

Нека църквите на измамника Исус се разпаднат на прах

Нека цялата измет, която се кланя на гниеща риба, страда в скръб и отричане!

Ние ги тъпчем и плюем върху греховете им!

Нека има екстаз и мрак, нека има хаос и смях.

Нека има саможертва и борба, но преди всичко

Нека се радваме на даровете на живота!

Тя дава знак на Жрицата, която спира един танцьор по неин избор. Тогава стадото се разделя на двойки и започва оргия. Господарката помага на свещеника да слезе от олтара и той се присъединява към празника, ако желае.

Ако господарят и господарката желаят, тогава енергиите на ритуала се насочват от тях към конкретно намерение.


ЗАБЕЛЕЖКИ:

По време на „освещаването” на домакините Учителят може спокойно да каже следното (пеенето „Вени…” се изпълнява от Дамата):

Muem suprac mine tse cob.

След това взема чашата, като казва:

Murotaccep menoissimer ni rutednuffe sitlum orp iuq iedif muiretsym itnematset inretea ivon iem siniugnas xilac mine tse cih.

Това е този потир, който след това Дамата взема, за да поръси свещеника върху олтара.

Думите, дадени по-горе, са отпечатани на малка картичка и поставени на олтара преди началото на литургията. Майсторът го използва, когато изговаря думите.

Както при всички церемониални ритуали, най-добре е всички участници да знаят наизуст съдържанието на литургията и думите, които трябва да бъдат изречени. Тогава ритуалът е по-ефективен и позволява на участниците да бъдат по-спокойни и да влязат в духа на ритуала.

V. Рождена церемония

Ситуация

Вътрешен храм или външна зона, използвана за ритуали.

Членове

Майсторът е черна роба с тъмночервен пояс.

Господарката е черна роба с тъмночервен пояс.

Жрицата е бяла роба с черен пояс.

Свещеникът е бяла мантия с черен пояс.

Паството (ако има) - в черни одежди.

обучение

Черни свещи и кварцов кристал на олтара. Бутилка мускусно масло (за момче) или масло от цибетка (за момиче). Кади се тис (за момче) или черна топола (за момиче).

Преди церемонията родителите на детето определят 2-ма членове на храма за пазители на новороденото. Те също трябва да приготвят малък сребърен медальон с обърнат седмоъгълник (или символ на храм). По време на церемонията тя се окачва на врата на новороденото на кожена каишка. Когато детето порасне достатъчно, може да го носи постоянно. Тържеството след церемонията трябва да бъде подготвено. Новороденото се носи на церемонията свободно увито в черна кърпа.

Церемония

Майсторът посочва началото на ритуала със 7 удара на камбаната. След това родителите предават новороденото на жрицата, ако детето е момче, или на свещеника, ако детето е момиче. След това Учителят казва:

Събрахме се тук, за да приветстваме едно новородено в нашия клан, което е предназначено да сподели нашите дарове с нас.

Господарката: Agios o Satanas!

Стадо: Agios o Satanas!

Дамата се обръща към олтара, протяга ръце и тихо, но гласно казва:

Veni, omnipotens aeterne Diabolus!

След това тя се обръща отново към участниците и казва:

Agios o Baphonet!

Agios o Baphonet!

Забележка: ако стадото отсъства, тогава Жрицата и другите отговарят.

Майсторът докосва главата на новороденото, като казва:

Нека даровете на Сатана завинаги бъдат с вас, както са с нас. Pone, diabolus, custodiam. С този закон запечатвам духа.

Дамата му подава бутилка и той намазва челото си с масло под формата на обърната пентаграма или символ на храма, като казва:

Ad Satanas quileatificat juventutem meam.

След това се обръща към родителите си и казва:

Как трябва да се казва тя/той?

Родителите посочват името на храма, което са избрали за новороденото:

Нарекохме го/я...

След това Учителят казва:

Дано е така. Викам те... сред нас.

След това докосва челото на новороденото, визуализирайки обърната пентаграма или символа на Храма. Когато той прави това, Господарката казва:

Pone, diabolus, custodiam!

Тогава Учителят се обръща към събранието и казва:

Махнете настойниците на това дете.

Те пристъпват напред и Учителят се обръща към тях:

Вие, избраните, наемате ли се да пазите и бдите над това новородено и да го научите, когато му дойде времето, за да... познае нашите пътища?

Настойниците са отговорни за:

Длъжни сме.

След това господарят се обръща към стадото и казва:

Вижте ги! Чуйте ги! Познайте ги!

Господарката му подава флакон и той помазва челото на всеки от тях със знака на обърнатата пентаграма или символа на Храма. След това той се обръща към събранието, казвайки:

Така че се прави според нашите пътища. Да започнем празника!

Участниците напускат храма, за да участват в празник, организиран от членове на храма в чест на родителите на новороденото, и те могат да подготвят подаръци за новороденото и родителите.

VI. смъртен ритуал

Членове

Свещеник - черно расо

Жрица - голо тяло на олтара

Господарка - в тъмночервена роба, сексуално очарователна.

Паството е в черни одежди, опасани с тъмночервени връзки.

Подготовка на храма

Черни свещи на олтара, малка сребърна храмова камбана. Марс тамян (мускус). До олтара се поставя малък дървен ковчег (подходящ за изработването на восъчната фигура), драпиран в черно, с шепа пръст от гробището, поставена вътре.

Преди началото на ритуала Господарката прави фигурка в ъгъла на храма само в присъствието на Жрицата (Поставете няколко бели свещи във вряща вода, след известно време восъкът образува тънък филм на повърхността. Фигурката е ръчна направен от този восък, той трябва да бъде направен възможно най-правдоподобен Може би).

Жрицата е гола на олтара. Господарката поставя фигурката в утробата на Жрицата. Тя намазва фигурката с мускусно масло.

Аз, която те създадох и приех рожденото, сега те наричам N.N (казва пълното име на жертвата).

След това Господарката и Жрицата визуализират образа на жертвата във фигурката, след което, ако желаят, могат да я облекат.

След това изображението се поставя в утробата на Жрицата, Господарката бие камбаната 13 пъти, показвайки началото на ритуала. Свещеникът въвежда паството в храма.

Ритуал

Ще сляза до олтарите в Ада

На Сатана, дарителя на живота.

След това свещеникът целува жрицата по устните, обръща се към събранието и прави знака на обърнатата пентаграма, казвайки:

Отче наш, който си на небесата...

Стадото се присъединява към него в сатанинския Отче наш (вижте текста на Черната меса). След това свещеникът рецитира сатанинското убеждение: „Вярвам...“ (вижте текста на Черната литургия), повтаря паството. Тогава свещеникът казва:

Принцето на мрака, дай ни удоволствие и ни помогни да изпълним желанията си.

Той се обръща и гали жрицата, казвайки:

С екстаз възхваляваме нашия принц.

Паството пее Sanctus Satanas, свещеникът казва тихо над восъчната фигурка:

Sie anod namretae meiuqer.

След това той говори високо, обърнат към събранието:

Veni, omnipotens aeterne diabolus!

Господарката казва:

Паството отговаря:

Агиос Сатанас!

Satanas - venire!

Satanas - venire!

Dominus diabolus sabaoth. Tui sunt caeli.

Tua est terra!

Господарка:>

Всички: Аве Сатанас!

Дамата целува свещеника. Свещеникът прави знака на обърнатата пентаграма към събранието, като казва:

Ние раждаме проклятието на хаоса N.N.

Проклинаме Н.Н.

Н.Н. ще се гърчи и ще умре!

Унищожени според нашата воля!

Убивай и се смей!

Убивай и се смей!

Убивайте и се смейте и след това танцувайте на нашия принц!

Н.Н. умира!

Н.Н. умира!

Н.Н. мъртъв!

Н.Н. мъртъв!

Убихме и сега се гордеем с убийството!

Свещеникът се смее, паството се смее, скача и танцува с ликуване. Те продължават, докато Дамата бие звънеца. Свещеникът я посочва. Тя казва:

Земята отхвърля N.N.

Вие отхвърляте Н.Н.

Жената взема образа, повдига го, за да го види стадото, след което го поставя на земята на гробищата, увива го целия в кърпа и го слага в ковчег. Тя се обръща към събранието, казвайки:

Н.Н. мъртъв.

Събранието започва да танцува обратно на часовниковата стрелка, докато пее Diabolus. След като пеят, те се събират около ковчега и Дамата. Свещеникът им казва:

Fratres, ut meum ac vestrum sacrificium acceptable fiat apud Satanas.

Свещеникът се съвокупява с Жрицата на олтара, докато събранието аплодира и пее "Ave Satanas!" След оргазма Жрецът се отдалечава, Господарката целува Жрицата по устните и след това locis muliebribus. След това целува всеки член на стадото. След това свещеникът прави знака на обърнатата пентаграма върху ковчега, като казва на глас:

Н.Н. мъртъв и всички ние споделяме смъртта му. Н.Н. мъртви и се радваме!

Dignum et justum est.

Свещеникът и паството се смеят. Господарката отива при свещеника, взема пениса му в устата си, докато настъпи ерекция, след което тя отстъпва назад, за да се възхити на работата си и казва на паството:

Нося живот, но и отнемам.

Тя протяга ръце над ковчега, визуализирайки мъртвото тяло на N.N. лежи в ковчег. Тя взема ковчега и излиза от храма. Свещеникът казва:

Сега празнувайте и се радвайте, защото ние убихме, вършейки работата на нашия принц!

Той започва оргия в храма. Жената поставя ковчега в предварително подготвен малък гроб и го засипва с пръст, като казва:

Н.Н. сега мъртъв, убит от нашето проклятие.

Тя приключва с погребението и напуска мястото.

VII. Сватба

Ситуация

Храм или външна зона в кръг от 9 камъка.

Членове

Майстор - в пурпурна роба

Господарка - в виридиански одежди

Жрец и Жрица - в черни одежди

Паството - в черни одежди

Коронованите - в тъмночервени одежди.

обучение

Олтар, покрит с черен плат, бродиран със символа на духовно дърво със свързващи пътеки. Лилави свещи, потири с мед. Сребърна чаша на олтар със запалима течност, малко парче пергамент, остър нож, 2 сребърни пръстена, приготвени от женитбите. Пепелен тамян (пепел).

Церемония

Паството се събира в храма. Господарят и Господарката стоят пред олтара със Свещеника и Жрицата до тях. Когато всички са готови, Учителят бие камбаната на храма 9 пъти, като дава знак на Пазителя на храма да въведе сватбарите в храма, където те застават пред олтара. Господарят и Господарката поздравяват и двамата с целувка, казвайки:

Ние, Майсторът и Господарката на храма, ви поздравяваме.

Жрицата и свещеникът пеят заедно „Agios o Satanas! Agios o Satanas! Тази песен се повтаря от събранието. Тогава Учителят казва:

Ние сме тук, за да свържем този мъж и тази жена чрез нашата зловеща магия. Заедно те ще бъдат като светилище на нашите богове!

Дамата се обръща към стадото и казва:

Поздрави на онези, които са посочени като наши богове! Наричаме забранени имена! Агиос о бафомет!

Агиос о Бафомет!

Agios o Atazoth!

Agios o Atazoth!

Agios o Satanas!

Agios o Satanas!

Господарят се обръща към годеника и казва:

Известен в този свят (дава името на мъжа) приемате ли за своя съпруга тази жена ... (дава първоначалното име на жената), известна в този свят като ... според правилата на нашия храм и на слава на нашия Господ Сатана?

Да, приемам.

Господарят казва на жената:

Известен в този свят като... приемаш ли този мъж за свой съпруг... според правилата на нашия храм и за славата на нашия господар Сатана?

Да, приемам.

След това дайте тези пръстени като знак за вашия ангажимент.

Дамата взема сребърните пръстени от олтара и коронованите си ги слагат на пръстите на лявата ръка. Дамата се обръща към стадото и казва:

И така, те са свързани и с клетва, и с магия.

Майсторът вдига ръце, казвайки:

Вижте ги! Чуйте ги! Нека се знае сред вас и други като тях, че ако някой се опита да раздели този мъж и неговата жена против волята им, нека бъде прокълнат, прогонен и умъртвен от нашата магия, жалка смърт! Чуйте думите ми и ги внимавайте! Чуйте ме всички събрани в храма! Чуйте ме, всички вие, обвързани от магията на нашия господар, Принца на мрака! Чуйте ме, вие, тъмни богове, събрани да станете свидетели на този ритуал!

Дамата взема нож и парче пергамент, коронованите протягат левите си ръце. Тя бързо отрязва палците им и изстисква капки кръв върху пергамента, след което съединява двата короновани палеца заедно. След това тя притиска палеца на мъжа към челото на жената, а след това пръста на жената към челото на мъжа. Маркирайки и двете с кръв. Пергаментът се хвърля в сребърния бокал и жрицата запалва течността в него. Тогава следващият текст се чете първо от жената, след това от мъжа. Текстът обикновено се изписва на карта, която се поставя на олтара и се дава от свещеника на булката, след като жрицата запали течността в чашата:

Esse filo captum palchritudinis suae, et nil amplius desiderare, quam ejus amplexu frui: et omen concubitum - ex commixtione hominis cum Diabolo et Baphomet aliquoties nascuntur hominis, et tali modo nasciturum esse Anti-Nazarenus.

След това свещеникът взема картата от мъжа и я поставя на олтара, дамата пристъпва напред, за да целуне първо жената, а след това мъжа. Майсторът прави същото, след което казва:

Обявявам ги за женени!

След това стадото поздравява женените. Жрецът и Жрицата подават чашите, които се източват. Празникът обикновено следва церемонията.


Забележка: Всяка страна може да прекрати връзката по всяко време, като постави пръстена на олтара и уведоми Учителя или Господарката, които обявяват раздялата на следващото събрание в храма.

VIII. Ритуал на посвещение

Въведение

Кандидатът обикновено се наема от Посветен и този член придружава кандидата в тест за вярност, който се определя от Майстора или Господарката на храма. Тестват се и знанията на кандидата (по отношение на ученията на храма, които е трябвало да придобие по време на 6-месечния изпитателен срок), както и неговата смелост.

Текстът по-долу е за кандидат-мъж, за кандидат-жена ритуалът се променя на съответните места.

Членове

Магистър на храма - в алена роба.

Господарката на Земята - сексуално провокативна, в алена роба.

Жрица - гола на олтара (ако кандидатът е мъж).

Свещеникът е гол на олтара (ако кандидатът е жена).

Храмов страж - облечен в черно и с маска.

Стадото е в черни одежди.

обучение

Кандидатът изважда ново черно расо, изработено според правилата на храма. Преди ритуала го дава на Майстора, който го поставя на олтара. Кандидатът влиза в ритуала, облечен в груба кафява дреха, която лесно се сваля.

Ритуалът се провежда при залез слънце. Върху олтара са: малко съдче с масло от цибетка, черни свещи, гори се лунен тамян (лешник или петриохор). Трябва да присъства и символиката, съответстваща на Луната - например кварцови кристали. Чаши със силно вино.

Стадото се събира в Храма с Учителя и Дамата. Пазачът стои близо до входа на храма. Кандидатът със завързани очи се въвежда в храма от члена, който го е наел.

Ритуал

Майсторът поздравява кандидата, като казва:

Ти, безименен, си дошъл тук, за да получиш посвещението, дадено на всички онези, които желаят величието на нашите Зли богове!

Майсторът целува Дамата, тя целува Жреца (Жрицата) на олтара. Учителят казва:

Безименен, ти дойде тук, за да ни дадеш мисията си да запечаташ със зловеща клетва вярата и практиките, които прие, преди да ти бъде позволено да влезеш в този храм на Сатана.

Майсторът се обръща към стадото, прави знака на обърната пентаграма в тяхната посока с лявата си ръка и казва:

Поздравявам ви всички от името на нашия принц. Нека неговите легиони се съберат, за да станат свидетели на нашия сатанински ритуал! Veni omnipotens aeterne diabolus!

Събранието повтаря песнопението „Вени…“, след което Учителят се обръща към тях и казва:

Безименни, вие сте дошли тук, за да разкъсате обвързващите вериги!

Любовницата разкъсва халата на кандидата, оставяйки тялото му голо. Майсторът се приближава до него, доближава потира до устните му и казва: „Пий!“ Кандидатът пие вино. Събранието продължава своя танц и песнопения, докато Дамата вдигне ръце, давайки им знак да спрат. Тя им казва:

Съберете се, деца мои, и усетете плътта на нашия дар!

Паството заобикаля кандидата и започва да опипва цялото му тяло с ръце. Докато правят това, смеейки се, Учителят пее няколко пъти "Вени...". Дамата пляска с ръце два пъти и събранието си тръгва. Тя целува кандидата (няма значение дали е мъж или жена) и казва:

Ние, благородните, се радваме, че сте дошли да ни засадите с кръвта и дарбите си. Ние, семейството на Хаоса, ви поздравяваме, вече безименен. Ти си загадката, а аз съм отговорът, който ще започне твоето търсене. Поздравяваме те, проклет, който се осмели да се противопоставиш да си сред нас. В началото имаше жертва, но сега имаме думи, които могат да ви обвържат с нас завинаги. В твоето начало ние бяхме. Ние сме във вашето търсене. Ние сме съществували преди теб. Ние ще бъдем след вас. Пред нас - тези, които никога не са били назовавани. След нас те ще чакат. И вие чрез този ритуал ще станете и с нас, и с тях, чиито имена никога не са били наричани. Ние, ясните, които сме облечени в черно, чрез тях притежаваме този свят, който наричаме Земя.

Майсторът застава пред кандидата и казва:

Приемате ли закона, който поставихме?

Кандидатът отговаря (О):

Да, приемам.

Обвързвате ли се с думи, дела и мисли с нас, семето на Сатана, без страх или страх?

Да, правя връзка.

Потвърждавате ли в присъствието на това събрание, че аз съм вашият господар и този, който стои пред вас като мен, вашата господарка?

Да, потвърждавам.

Тогава разберете, че нарушаването на думата ви е началото на нашия гняв! Вижте го! Чуй това! Познавам го!

Господарят посочва кандидата и събранието го заобикаля, като го докосва отново. След това Господарката сваля превръзката от очите му. Майсторът казва на кандидата:

Отричате ли Назарянина Исус лъжеца и всичките му дела?

Отричам се от лъжеца Исус и всичките му дела.

Подкрепяте ли Сатана?

Да, подкрепям Сатана.

Сатана, чия дума е Хаос?

Сатана, чиято дума е Хаос.

Тогава разбийте този символ, който мразим.

Дамата дава на кандидата осквернен дървен кръст, който кандидатът счупва и хвърля на земята.

Сега приемете като символ на вашето ново желание и като знак на вашата клетва този символ на Сатаната.

Този знак ще бъде силата, която притежавам като Майстор, винаги ще бъде част от вас. Символът на виждащите и белегът на нашия принц.

Дамата подава на Майстора бутилка масло. Той рисува обърната пентаграма на челото на кандидата, вибрирайки името, което кандидатът е избрал. След това Дамата застава зад кандидата, рисува символа на Храма на гърба на кандидата с показалеца на лявата си ръка и пее „Agios o Satanas” по време на това. Ако храмът няма символ, тя рисува обърната пентаграма. Тя стои пред кандидата. Ако е мъж, тя го целува по челото, след това по устните, гърдите и пениса. Ако това е жена - тогава на челото, всяка гърда и пубиса. След това тя пляска с ръце веднъж в знак на Пазителя да излезе напред и казва на кандидата:

Сега трябва да научите мъдростта на нашия път!

Охраната хваща кандидата и го хваща за ръцете, принуждавайки го да коленичи пред Дамата, която се смее и казва:

Вижте, всички се събраха в моя храм, той мислеше, че знае нашата тайна, тайно се възхищаваше на хитростта му! Вижте как силата ни го надви!

Паството се смее, когато Господарката отново поставя превръзката на очите на кандидата. Пазачът връзва ръцете на кандидата с въже. След това дамата прошепва на кандидата: „Лежи мирно и мълчи!“ Стадото и Пазителят напускат Храма. Майсторът извършва полов акт с Жрицата на олтара (ако кандидатът е жена, тогава Господарката със Жреца). И в двата варианта тази задача може да бъде поверена на член на събранието, избран преди ритуала от Господаря или Господарката. Избраният участник (участник) остава в храма, когато стадото си тръгва.

След действието Жрицата (или Жрецът) слиза от олтара, Господарят и Господарката (или избраният участник) напускат Храма. Жрицата (или свещеникът) се приближава до кандидата и казва:

Приемете от мен и чрез мен дара на посвещението. Така беше, така е и пак така ще бъде. След това тя развързва и премахва превръзката от очите на кандидата и се осъществява полов акт. След това взема мантията от олтара и облича кандидата. След това свещеникът (или жрицата) напуска храма за кратко, за да обяви на събранието: „Така е направено според нашите желания“.

Паството се връща в храма, като всеки поздравява новопосветения с целувка. Чашите с вино се раздават и членовете се наслаждават, както желаят

ЗАБЕЛЕЖКА: За ритуала на посвещението, Жрицата е избрана заради удоволствието, което получава от секса, Пазителят заради физическата му сила. Ако кандидатът е жена, тогава Жрецът на олтара се избира, за да може да се контролира по време на полов акт, той трябва да доведе Господарката до екстаз. Без да губи контрол над себе си, той запазва еликсира за кандидата. Отговорност на Господарката е да намери член на храма, който да изпълни тази роля, въпреки че тя може да назначи жена член на храма за тази задача. Така избраният участник получава задължението на Жреца или Жрицата на олтара за период от 1 година и 1 ден.

Ако е възможно, кандидатът не трябва да знае нито една от подробностите на ритуала за посвещение, нито да му се казва какво да очаква. Поради тази причина членовете на храма трябва да положат клетва за мълчание по отношение на Ритуала – обещание да не разкриват неговите подробности на членове и кандидати, които не са членове на храма. Така Черната книга, поради тази и други причини, никога не трябва да се показва на непосветените.

IX. Освещаване на храма

препарати

Тамянът на Марс се кади няколко часа преди началото на ритуала. Останалото е като в черната литургия. Едната чаша се пълни с еликсир, който се прави вечерта преди ритуала: Майсторът ще извърши сексуален акт в Храма (където вече е монтиран Олтарът) и в момента на оргазъм освобождава семето си в празната чаша. Жрицата добавя към това 7 капки кръв (взети от левия й показалец след акта), 3 щипки пръст, взета от гроба в нощта на пълнолунието, натрошени дъбови стърготини, събрани в нощта на изгряващия Сатурн; след това потирът се напълва със силно вино и остава на олтара до началото на ритуала. Майсторът влиза в храма пред събранието и запечатва размерите според Ритуала на запечатване:

Ритуал за запечатване

Това изисква кварцов тетраедър. Трябва да е възможно най-голям. Човекът, който провежда ритуала, поставя двете си ръце върху кристала (който може да е на олтара) и визуализира как сълза се появява в обсипаното със звезди небе. Тя постепенно разпространява своята тъмнина надолу към кристала, покривайки него и всичко наоколо. След това вибрира:

Бинан Ат Га Уат Ам.

Тази вибрация се повтаря 7 пъти. Тогава той казва:

От тъмните измерения те призовавам!

След това се визуализира как тъмнината влиза в кристала. След това той се покланя на кристала, маха ръцете си и си тръгва.

Участници: Учител на храма, Жрица, събрание. Всички в черни дрехи.

Забележка: Ако групата се управлява от господарката, тогава тя играе ролята на господаря и свещеника вместо жрицата. За създаване на еликсира се използва описаната по-горе процедура, взема се кръвта на Господарката и семето на Жреца.

освещаване

Майсторът отива до входа на храма и въвежда стадото. Те влизат със Sanctus Satanas, като се движат обратно на часовниковата стрелка около олтара 3 пъти. Те продължават да пеят, докато Учителят плесне с ръце два пъти. Той стои зад олтара с лице към паството. Жрицата е до него. Учителят казва:

Близки съратници на Сатаната! Ние сме се събрали тук, на това място, в този час, за да посветим този Храм на нашето зловещо дело. Ние призоваваме Сатана, Принца на мрака и Пазителя на Портите на Тъмните богове, да стане свидетел на нашия ритуал на посвещаване. Защото това е Храмът, където ще празнуваме мистериите и радостите на живота, където ние и другите ще споделяме Елексира, който е черен като самия Мрак. Спомняме си нашето зловещо минало, което направи възможно това Дело на мрака, нека потвърдим нашата преданост.

Всички присъстващи рецитират 21-те сатанински точки, след което Учителят протяга ръце над чашата с еликсира и вибрира „Agios o Satanas“, той целува Жрицата, която след това целува всеки член на събранието. След това господарят взема чашата и казва:

Както беше, така е и ще бъде отново, чрез силата на нашия принц Сатана и чрез силата на Тези, чиито имена никога не се казват. От тъмните измерения те ще се появят, докато ние спим, защото този Храм се превръща в порта към техния свят!

Той поставя потира обратно на олтара, протяга ръце над кристала и вибрира „Nythra Kthunae Atazoth“ три пъти, взема потира и поръсва събранието, жрицата и олтара. След това обикаля храма обратно на часовниковата стрелка, поръсва входа, стените, пода на храма. След това изсипете останалото съдържание около основата на олтара. Поставя празен потир на олтара, обръща се към паството и казва:

И така започва още една глава от нашата история. Нека ритуалът на Черната литургия започне!

Той помага на избрания за жрец на олтара да свали мантията си и да заеме позицията си на олтара. След това литургията започва както обикновено, с изключение на това, че Жрицата изпълнява ролята си и тази на Господарката, литургията завършва с думите на Учителя (след като Господарката каза „...нека се наслаждаваме на даровете на живота“):

Чрез Моята Сила – Силата на Сатана, Принца на Мрака – Аз обявявам този Храм за осветен!

След това започва обичайната оргия / празник.

X. Време на умиране

Ситуация

На открито, изолирано. Погребалната клада се приготвя от Пазителя. Около огъня трябва да се нареди елипса от 9 камъка, на разстояние от огъня има дървена маса (по възможност дъбова), върху нея необходимия брой дървени чаши с мед.

Членове

Господар, Господарка, Жрец, Жрица, стадо, Пазител - всички в черни одежди.

Могат да бъдат назначени допълнителни пазители, които да пазят достъпа до сайта, като гарантират поверителност.

Ритуал

Тялото на починалия в светъл дървен ковчег се поставя върху огъня и се покрива с тъмночервена драперия. Всички присъстващи се събират наоколо, извън елипсата от камъни. Майсторът казва, започвайки ритуала:

Agios o Satanas! Събрали сме се тук, за да отдадем почит на нашия брат (сестра), който с живота и магията си извърши славни дела в чест на нашето име! Свети сатани!

Agios o Satanas!

Agios o Satanas!

Agios o Satanas!

Така че нека, скърбейки, си спомним великите дела, които все още чакат своето изпълнение.

Така че нека, скърбейки, си спомним великите дела, които все още чакат своето изпълнение.

Жрецът и жрицата раздават чаши. След това Учителят доближава главата си до огъня и казва:

Ad Satanas quilaetificat juventutem meam.

Дамата пали огъня. Майсторът пресушава чашата си и хвърля празния съд в пламъка. Паството вдига своите чаши, скандира „Ad Satanas“, пие и също хвърля празните си чаши в пламъците. Дамата пие последна. Хвърляйки чашата в огъня, тя казва:

Нека спомените ни останат, като посетим места и Мрак! Така е било, така е и пак така ще бъде!

След това събранието напуска мястото. Задължение на Пазача и неговите помощници, ако има такива, е да наблюдават огъня, така че ковчегът и съдържанието му да изгорят до основи. Останалата пепел ще бъде разпръсната.

XI. церемония по отзоваване

Въведение

Церемонията съществува в три варианта. Единият е даден тук и е най-често използваният в наши дни, когато жертвеното заключение е символично. В миналото Жрецът, избран според традицията година по-рано, е ритуално жертван от Господарката и Господаря. Тази версия е публикувана в The Victim (FENRIR-II, No. 2). По традиция такова жертвоприношение се извършва веднъж на 17 години.

препарати

Вечерта преди церемонията жрицата изпича осветени пити, които включват пшенично брашно, вода, яйца, мед и животинска мазнина. Паството се събира извън храма, Учителят и Дамата чакат вътре. Пазачът води свещеника към стадото и жрицата му завързва очите. След това тя се приближава до всеки член на храма, който целува свещеника.

Храмът се осветява с червени свещи, кади се с тамян на Юпитер. Кварцовият тетраедър е разположен на пиедестал или олтар. Бутилка мускусно масло.

Членове

Майсторът е в черна роба.

Дамата на Земята - в бяла роба.

Жрицата е в червена роба с бял пояс.

Пазач на храма - в черна роба и маска.

Паството е в червени одежди.

Церемония

Жрицата и Пазителя водят Жреца до Храма, придружен от стадото. Господарката поздравява свещеника с целувка, докато Учителят вибрира (поставяйки ръце на кристала) "Agios o Atazoth!"

След това събранието пее Diabolus (виж Пеене), обикаляйки свещеника в посока, обратна на часовниковата стрелка. Това песнопение се повтаря 7 пъти. Майсторът и Господарката (или 2-ма членове на храма, избрани и обучени като Регенти) след това пеят „Agios o Baphomet“ успоредно на четвърти (или октави) една от друга, според принципите на езотеричното пеене.

Въпреки това, ако по някаква причина изпълнителите не могат да пеят по този начин, тогава "Agios o Baphomet" се вибрира 7 пъти. Трябва да се отбележи, че първият метод е по-мощен и ефективен.

По време на песнопението Пазителят вдига свещеника до олтара и жрицата сваля мантията му. След пеенето, Дамата помазва тялото на свещеника с елей, докато събранието отново пее Diabolus. След помазанието Жрицата и Господарката свалиха одеждите си. Жрицата възбужда свещеника с устните си, без да го довежда до оргазъм. След това тя дава знак на Пазителя, който отстранява Жреца от олтара и го принуждава да коленичи пред Жрицата.

Учителят коленичи пред Дамата. В този момент събранието спира пеенето и се събира наоколо, образувайки кръг. Жрицата копира думите и действията на Господарката с помощта на Жреца. Дамата поставя ръцете си върху главата на Учителя и Учителят казва:

Търся защитата и соковете на тялото ти.

Господарката разтваря бедра, а Господарят отпива. Пазителят принуждава свещеника да направи същото с жрицата. След това Дамата го отблъсква, казвайки:

Пиейки, трябва да умреш!

Изливам целувките си в нозете ти и коленича пред теб - тази, която мачка враговете си и се къпе в басейн, пълен с кръвта им. Ти, която си дъщеря и врата към Тъмните богове, Тези, чиито имена никога не се изричат. Издигам гласа си, за да застана пред теб, сестро моя, и да ти предложа тялото си, за да може семето на Магьосника да подхрани девствената ти плът.

Целуни ме и ще те направя като орел над плячка. Докосни ме и ще те направя като силен меч, който разделя и опетнява Земята ми с кръв. Вкуси ме и ще те направя като семе, което расте към слънцето и никога не умира. Изоре ме и ме посей със семето си. И ще те направя Порта, която се отваря към нашите богове!

Жената отива при свещеника и му прошепва:

Вземи ме, защото тя е аз и аз съм твоя!

Тя сваля превръзката от очите му, бута го в ръцете на Жрицата и се съвкуплява с Учителя, докато събранието продължава бавното си ходене и пеене. След като свещеникът достига оргазъм, Господарката казва:

И така, ти си посял и ще можеш да получиш даровете на своето семе, ако послушно се вслушаш в думите ми.

Пазителят й дава колан от мантията на жрицата. Тя пляска с ръце два пъти и събранието, Жрецът, Жрицата се събират около нея, Учителя и Пазителя. Тя казва:

Познавам ви мои тъмни деца. Вие сте зловещи, но никой от вас не е толкова зловещ или смъртоносен като мен. Познавам вас и мислите в сърцата ви: и въпреки това никой от вас не е изпълнен с омраза или любов като мен. Мога да те убия с поглед!

Тя се приближава до всеки член, целува ги по устните и сваля дрехите им. След това тя посочва свещеника, Пазителят пристъпва напред и го държи, докато Господарката връзва ръцете му с пояс. След това тя го завързва и Пазителят го полага на пода, покривайки изтощеното му тяло с мантията на Господарката. Той лежи неподвижен и неподвижен, когато Господарката казва на стадото:

Никаква вина не трябва да ви обвързва тук, никаква мисъл не трябва да ви ограничава. Празнувайте и се наслаждавайте, но нека всички помнят, че аз съм Вятърът, който ще помете душата ви!

След това Пазителят напуска храма и се връща с предварително приготвени подноси с вино и храна. Паството пие, празнува и се наслаждава, както пожелае, като винаги оставя кръга около свещеника свободен (може да бъде нарисуван на пода преди началото на церемонията и пазачът поставя свещеника в него в подходящия момент). Празникът продължава, докато свещите на олтара изгорят до маркировката, предварително направена от Учителя. Господарката пляска с ръце 7 пъти и всички (с изключение на Господарката, Жрицата и Учителя) напускат храма.

Жрицата сваля превръзката от очите на свещеника, развързва го и му помага да стане. След това тя го извежда от храма. След това Господарят и Господарката изпитват удоволствие от насочването на енергиите от тяхното сношение и енергиите, присъстващи в Храма, към конкретна цел или намерение.

Забележка:

По време на празненството Майсторът и Дамата се въздържат и вместо това започват да канализират енергията на церемонията в кристала (използвайки визуализация и т.н.). Тази енергия може да се съхранява в кристала или те могат да я освободят при завършване на цел или намерение. Въпреки това, ако желаят, те могат да насочат енергията към Жреца. В този случай свещеникът трябва да бъде предупреден предварително и да види резултатите в рамките на няколко дни. Тази процедура е предназначена главно за новопосветени, за да подпомогне тяхното магическо развитие.

Церемонията може да се провежда редовно. Майсторът избира свещеника, като свещеникът се уведомява за това само преди началото на ритуала. Церемонията може да се извърши и с жрицата като "жертва". В този случай ритуалът се извършва, както е описано по-горе, с изключение на това, че жрецът и жрицата си разменят ролите.

По преценка на Учителя или Господарката, церемонията може да бъде удължена, като Жрецът (или Жрицата) остава в Храма през цялата нощ. Церемонията в този случай започва при залез слънце и завършва при изгрев слънце. Енергиите на ритуала винаги се изпращат към Жреца (или Жрицата). Лицето, избрано за това, може да бъде всеки член на Храма.

Господарят, Господарката, Жрицата напускат стадото. Избраният член трябва да бъде предупреден да лежи неподвижно и да не мърда, докато Учителят се върне призори.

XII. Сатанински ордени

Дълго време традиционният сатанизъм се преподаваше на индивидуална основа от Учителя (или Учителя) до ученик/посветен. Този посветен следва пътя към адептство под ръководство. Когато се провеждаха церемониални ритуали, това се правеше тайно с доверени членове. Малкото приети посветени били подложени на изпитателен период от няколко години, за да им бъде позволено да участват в ритуалите.

Едно от задълженията на Учителя/Госпожа Учителя беше да води учениците си по трудния път към магическо майсторство и „вътрешната магия“ беше използвана до края. Вътрешната магическа система е била постепенно разширявана и усъвършенствана в продължение на повече от век. В началните етапи истинският сатанизъм е свързан с познаването на тъмния или сенчестия аспект на себе си. В миналото посветеният е бил инструктиран да преживее много неща в реалността. Понякога Учителят/Госпожа Учителя ще постави посветения в определени ситуации (някои от които опасни), за да се научи. Някои от тези преживявания са неконвенционални и не се приемат с неодобрение от "обикновеното общество", а някои също са "незаконни". Разбира се, подобни методи бяха трудни, но за посветения, който ги преживя (или остана на свобода), те предоставиха истинско преживяване и себеразбиране. Постепенно обаче (поне в традиционния сатанизъм) бяха открити средства за „късо съединение“ на тези еволюционни преживявания: докато в миналото повечето от тези преживявания бяха практични (в смисъл, че доведоха индивида до неговите граници), новите методи станаха „вътрешни“ ". Тоест те са базирани повече магически, отколкото практически. Същността на новите методи бяха и все още са Ритуалите на степента.

Ритуалите за Степен (първият от които е Посвещение) са поредица от задачи и действия и индивидът, който следва процедурата за Степенен ритуал (основните Ритуали за Степен са описани подробно в "Naos - Практическо ръководство за зловеща херметична магия") постига себе си -разбиране и магическо разбиране, съответстващо на предприетия Ритуал на степента. Има седем степенни ритуала и те водят индивида от Посветен до Външен адепт през Вътрешен адепт до Майстор/Госпожа Майстор и отвъд. Има и други задачи, свързани с Ритуалите на степента и те формират основата на обучението на сатанинския посветен. Техният характер е различен, те произвеждат определен тип индивиди, пропити с духа на сатанист.

Ритуалът на Степента на вътрешния адепт включва индивида да живее в изолация поне три месеца и ако това се предприеме директно в съответствие с принципите на ритуала, тогава индивидът става истински адепт. Естествено този ритуал не е лесен.

Следващият етап включва индивида в навлизането в Бездната, ставайки част от акаузалното, тоест позволявайки на акаузалните/хаотичните енергии да навлязат в съзнанието безпрепятствено. Тази магическа част от Ритуала на Степента е предшествана от физическа част (за мъже: ходене сами на разстояние от 80 мили, започвайки при изгрев слънце на първия ден и завършвайки при залез слънце на втория ден; за жени: разстояние от 56 мили).

Тази физическа част е необходима (и времето и условията трябва да се спазват стриктно), тъй като изтощава физически и психически кандидата. След това му остават малко бариери. Предприемането на този ритуал също не е лесно.

По този начин може да се види, че обучението на един посветен в истинските сатанински ордени е едновременно всеобхватно и трудно, тъй като сатанинските ордени не са религиозни институции, точно както не са групи за обсъждане и изучаване на магически и окултни теми. Това са места, където се правят истински зловещи магии - тази магия е трудна и може да бъде опасна. Истинските сатанисти не говорят - те говорят; те не се стремят да изучават неясни легенди и митове, свързани с тъмната страна. Чрез зловеща магия те директно се превръщат в тъмната страна; те не прелитат от една "група" в друга, от една система в друга - те следват методите на Седмократния път, под ръководство, до самия край. Те отказват да отстъпят, дори когато стане трудно и опасно. Накратко, те илюстрират духа на сатанистите: животоутвърждаващ екстаз, който триумфира и предизвиква.

XIII. Зловещо пеене

Sinister chant е разделен на 3 различни метода, които имат една обща цел - да произвеждат магическа енергия. Типът и ефектът на тази енергия варира в зависимост от използвания метод.

Първият метод е вибрация на думи и фрази, вторият е пеене, а третият е „Езотерично пеене“ – тоест следване на определен текст, който се пее по един от езотеричните начини. Езотеричното пеене е обяснено подробно в NAOS.

Вибрацията е най-простият метод, индивидът "прожектира" звука. Поема се дълбоко въздух и първата част от думата, която трябва да вибрира, се изхвърля с издишването. Издишването трябва да е контролирано – тоест интензитетът на звука да продължава не по-малко от десет секунди за всяка част от думата и да е възможно най-равномерен. След това се поема въздух и процесът се повтаря за втората част от думата и така нататък.

Така Сатанас вибрира като Sa-tan-as. Вибрацията не е плач или плач, а концентрация на здравословна енергия. Вибрацията трябва да включва цялото тяло, трябва да има физическо усилие. Необходима е редовна практика за овладяване на метода и индивидът трябва да се научи да прожектира на различни разстояния (от десет до тридесет фута или повече), както и да увеличи силата на самата вибрация. Същността на метода е да се контролира звукът със същата интензивност във всяка част от думата / текста.

По същество това е пеене на думи или текст в нормален "монотон" - тоест в същия тон, въпреки че последната част от пеенето обикновено е "украсена" до известна степен от по-висока нота и след това от по-ниска. Темпото на пеенето се променя и може да бъде бавно, погребално или бързо, екстатично в зависимост от церемонията и настроението на участниците.

Една от задачите на Майстора или Лейди, управляващи храма, е да обучава събранието и новите членове във всичките три метода на пеене и трябва да се извършва редовна практика. Правилно изпълненото пеене от всякакъв вид е един от ключовете за генериране на магическа енергия по време на церемониален ритуал и значението му като драматична част от ритуала не трябва да се подценява.

Сатанинско пеене
Диаболус
Dies irae, dies illa
Solvet Saeclum in favilla
Тествайте Сатана със сибила.
Quantos tremor est futurus
Quando Vindex est venturus
Cuncta stricte discurus.
Dies irae, dies illa!
Санктус Сатанас
Санктус Сатанас, Санктус
Dominus Diabolus Sabaoth.
Satanas - venire!
Satanas - venire!
Аве, Сатанас, Аве Сатанас.
Tui sunt caeli,
Tua est terra,
Аве Сатанас!
Oriens Splendor
Oriens splendor lucis aeternae
Et Lucifer justitae: veni
Et illumine sedentes in tenebris
Et umbra mortis.

Общи песнопения:

Ad Satanas qui laetificat juventutem meam. (Към Сатана, дарителя на младостта и щастието.)

Veni, omnipotens aeterne diabolus! (Ела, всемогъщи вечен дявол!)

Pone, diabolus, custodiam! (Дявол спаси!)

Инвокация към Бафомет
Стоим въоръжени и опасни пред кървавите полета на историята;
Лишен от догма - но готов да отреже, да предизвика преходното:
Готови да ударим още повече с нашата проницателна воля,
Стремейки се да избягаме, тичаме надолу по склона на планината на Човека:
Готов и желаещ да пожертва света
Нашите зашеметяващи пламъци.
И нека пеят, че НИЕ бяхме тук като Господари
Сред нещастните същества, наречени Човек.
Нашето същество е в предизвикателство
Да застана пред втренчения ти убийствен поглед.
И сега пътуваме от пламък на пламък
И се издигнете от желание към слава!
АГИОС О БАФОМЕТ! АГИОС О БАФОМЕТ!

ЕНЦИКЛОПЕДИЯ „НОВИ РЕЛИГИОЗНИ ОРГАНИЗАЦИИ НА РУСИЯ С ДЕСТРУКТИВЕН, ОКУЛТЕН И НЕО-ЕЗИЧЕСКИ ХАРАКТЕР“

Том 1. Сатанизмът: Аналитично изследване



Стаята е едва осветена от мъждукащите пламъци на свещи. В средата има червена маса, върху която лежи гола жена. Позата й е сексуално провокативна: краката й са повдигнати... Жената държи в ръцете си черни свещи. На корема й има сребърна купа с прясна кръв. Един от помощниците на сатанинския свещеник взема ритуалния пластмасов фалос в ръцете си и го разклаща два пъти срещу всяка посока на света за сатанинската благословия на къщата. Участниците в ритуала, облечени в черни одежди с качулки, започват да ругатни, да викат силно и постепенно побесняват. Въздухът мирише на пот, мазнина от изгорели свещи. Има черна маса...

Поклонението на Сатана, известно като сатанизъм, идва в много форми. Черна магия, черна маса, някои видове субкултура на наркомани (имайте предвид, че не всички сатанински секти използват наркотици в своите ритуали и практики), кървави жертвоприношения - всичко това по някакъв начин е свързано със сатанизма. Сатанистите използват Книгата на сатанинските ритуали на Ла Вей като едно от ръководствата за провеждане на своите ритуали.

Именно в обредите на днешните дяволопоклонници най-ярко се проявява противопоставянето на култа към сатаната на християнството. Най-впечатляващата от тях е черната литургия, по време на която се хулят и осмиват свещените символи на християнството като кръста. Съботите продължават, както през Средновековието, в планините (Брокен в Германия, Блокула в Швеция, Плешивата планина близо до Линц), в гора или на пустинна равнина.

Обикновено свещеник и жрица служат черна литургия. Сатанизмът е матриархален култ към лявата ръка. В някои сатанински ордени култът придобива дуалистичен характер, но женското начало винаги преобладава, тъй като според вярванията на сатанистите жената е по-близо до дявола, отколкото мъжа. Само жрицата извършва инициационни обреди и чете "входа" (специални ритуални заклинания за призоваване на Сатана).

Обикновено черната литургия се провежда от 0 до 4 часа сутринта. Смята се, че няма строги правила за провеждане на литургия и разликите в "литургията" нямат значителни разлики между различните поръчки, въпреки че са известни повече от 30 варианта за провеждане на служби по време на черна литургия. Проповедите в сериозни сатанистки групи се водят на латински. Понякога се използват енохиански ключове.

Сатанистите са облечени по време на своите ритуали в черни дрехи, според тях „цветовете на траура за жертвите на християнството и цветовете на нощта преди триумфа на разума и светлината, преди идването на Сатана“. Сатанистките бижута са изработени от сребро - "лунен метал", тъй като "златото не може да се носи преди пристигането на Сатана".

Като олтар обикновено се използва гола жена в предизвикателно сексуална поза, която държи черни свещи в ръцете си, за предпочитане направени от мазнината на некръстени бебета. На корема й се поставя чаша с урина или кръв на проститутка. Ритуални аксесоари: черни раса с капачки за покриване на лица, черни и една бяла свещи, камбана, меч, изкуствен фалос, гонг, пергаменти, чаша (категорично не златна), обърнат християнски кръст, пентаграм (пет- заострена звезда) - символ на Бафомет. Сектантите покриват лицата си, за да улеснят еманципацията на долните си емоции: жестокост, отмъщение, сладострастие и т.н. Сатанистите използват специална магическа азбука и език, наречен Енохиански.

Ето как сатанинският обред на посвещение е описан от момичетата сатанистки, които са го преминали. Те трябваше да отидат на гробището през нощта, да прекрачат кръст с размерите на човешка фигура и да отхвърлят всяка вяра в Христос. След това се проведе самият ритуал, по време на който момичетата трябваше да изпият кръвта на животно, от което кожата беше одрана жива.

Три бичи сърца, пробити с ножове, нечетливи бележки, червени свещи наоколо - такива следи от кървавия ритуал на сатанистите са открити от италианската полиция в гората Идроскало близо до Милано.

Известен сатанист от италианския град Торино, Алесандри, веднъж призна пред репортер от седмичника Dolce Vita, че е организирал черни литургии повече от веднъж. Според него по време на церемонията по посвещение, организирана за приемане на нов член в сектата, всички участници в ритуала уринират един по един в купа, на дъното на която има просфора или кръст. След това новоповярвалият ляга гол на олтара, около него се палят черни димящи свещи, на светлината на които останалите присъстващи се съвкупляват по двойки. Нов член на сектата се намазва от глава до пети с животинска кръв. Алесандри показа на журналист от Dolce Vita балсамирана човешка ръка, увита в черен шал, като каза, че е била отрязана от английски аристократ по време на черна меса през 1732 г. Оттогава този предмет се използва от посветените в магически мистерии в кървави любовни игри, за да примамят дявола.

Журналистката Светлана Долгополова, изучавала сатанизма: „В някои секти по време на ритуали мъжете са облечени в черни роби с качулки, жените са облечени сексуално провокативно (но се прави отстъпка за „по-възрастните“ дами - те също са в черни роби) . Качулките или шапките не са просто мода. По този начин присъстващите прикриват изражението на лицето си, докато „освобождават негативните емоции“. Сатанистът твърди: „Признавам любовта, но за да обичам истински, трябва да пусна омразата“. И "слизай". Изхвърлят емоциите си до такава степен, че понякога се изхождат на място.

В самото начало на черната литургия се чете "вход" с продължителност около 40 минути, последван от възхвала на сатаната. Смята се, че сатанистите не се молят: „Те са горди и не е обичайно да се пита Сатана. Не можете да се пазарите със Сатана. Душата не се продава, защото е свободна и не принадлежи на никого.

Вторият етап е жертвата. За жертва се определят гълъб, овен, заек или петел. Те убиват животното с един удар, след което жертвата се дава на „всеизгарянето“. Някои секти използват човешки жертвоприношения. Кръвта на жертвата се излива в купа и се пие като "причастие", сатанистите виждат това като "магическо единство с егрегора на природата". След това, за да се постигне по-тясно единство на духа на адептите, от всеки от тях се събират по 2 ml кръв. Кръвта се разрежда и се пие също като "причастие". „Свещените пентаграми“ на сатанистите са „осветени“ от остатъците от кръв.

Убийството на животно в ритуална обстановка служи за:

за да обвърже индивида с група,

да трансформира всяка реакция на съчувствие или съжаление към болката на животното в удоволствие,

да осигури средство за получаване на лична магическа сила.

В сатанинските секти те „общават“ с бира, урина, менструална кръв, кръвта на животно или човек, който току-що е бил принесен в жертва на Сатана. Понякога се използва коктейл, съставен от изброените компоненти.

След това се извършва посвещение на неофити, които са принудени да прочетат отказ от християнството. Сатанинският химн, който е обратен на "Отче наш", допълва всичко (в една от сатанистките групи в Москва версия на такъв химн се нарича "Domini satanas").

Италианският демонолог от 17-ти век Франческо Мария Гуацо пише, че по време на ритуал с черна магия името на посветения е включено в Книгата на смъртта.

Журналистката Юлия Шамал засне сатанински ритуал в нощна гора край Москва, на гробище. В ритуала участваха четирима момчета и едно вулгарно гримирано момиче. Тя беше посветена на Сатаната. Избухна пожар. Всички свалиха якетата си. Под тях има черни тениски с пентаграм и надпис "Church of Satan". Лидерът на групата, дългокос брюнет с обилно окосмяване по ръцете, вдигна ритуалния меч. Във всички части на света започнаха да звучат призиви към Сатана и всички древни богове, демони, които традиционно се смятаха за въплъщение на злото. Някои от магиите бяха невъзможни за разбиране. Това е така нареченият Енохиански език. Той беше „пресъздаден“ за такава ревност от Кроули. Накрая малката книжка се дава в ръцете на посветения. Тя има олющен черен лак на ноктите си, заеквайки, тя накрая изпилява текста. След това тя хвърля белия воал. Остава в черно. Слагат верига с дяволски символ ... Всички се забавляват. Усмихва се. смее се. Докато те са запалени по остра игра или възприемат ритуала само като подправка за рок и наркотици. Подозират ли, че всъщност са оставени на милостта на невидима, но реална сила? Разбират ли, че е опасно дори да я доближиш? И след известно време Юлия получи съобщение: в сектата й направиха восъчна фигура и я пронизаха с игли, за да я победят от разстояние. След това тя наистина започна да се разболява. Съвпадение? Самохипноза? Както и да е, но след като тя беше кръстена в православна църква, нещастията се оттеглиха.

Тогава нямаше оргия. Стигна се до това, че на свой ред, притискайки манекен на мъжки член към лицето, те пресушиха няколко халби бира и водка. И това е. Изглежда като мрачна игра на лоши тийнейджъри. В Москва обаче има групи, в които, след като се присъединят, пият не само бира. Има напитки и по-силни.

Един от бившите адепти: „Когато бях посветен, всички си рязаха вените в лакътната става, след което смесваха кръвта в купа. Прочетоха заклинанията и всички се редуваха да пият. Беше като филм на Джим Морисън."

Отново Московска област. Кореспондент на Ведомости, присъствал на един от шабатите, казва: „Ритуалите впечатляват с възвишена театралност и спират дъха с магическа сила. Броят на участниците е около двадесет. В гората близо до Москва, вечерта, започва съботата: голям огън се запалва в центъра на поляната и четири малки по кардиналните точки. На главния огън е поставен олтар: мечове, забити в земята, козел череп, символизиращ бога на гората Гернунус, до нея лежи голо момиче-жрица. Останалите участници, облечени изцяло в черно, стоят около огъня с олтара и палят факлите. Майсторът, извършвайки ритуални проходи с меча, призовава духовете от всички посоки на света, така че да дадат на участниците силата на тъмните и светлите енергии. Второто момиче, стоящо от лявата страна на господаря, повтаря всичките му движения. След като направи обиколка около олтара, лидерът произнася заклинание: „Нека огънят гори в този кръг, който дава живот и удоволствие, нека светлината на Луцифер да слезе.“ Хорът от гласове гръмко отговаря: "Ave satanas!" (благодарение на Сатаната). След това започват "еротичните" танци на момичетата-жрици под звука на заклинания и музика. Съботата продължава с ритуална трапеза, която използва печено на клада месо и червено вино.

Има ритуали и "по-рязко". Ето описание на един от ритуалите на садомазохистката секта в Амстердам. Нейната философия е проста: духовете, които помагат за изпълнението на човешките желания, не го правят безкористно. За тяхна помощ трябва да платите пълноценна монета. За да направите това, не е необходимо да убивате, но е необходимо да дадете енергия и дори кръвта е по-добра. Уединена богаташка къща в провинцията. Заобикалящата ограда и земите крият случващото се от любопитни очи. В залата, след извършване на обичайните ритуали, свещите се гасят, включва се ярка светлина, олтарът и другите предмети, необходими за ритуалите на магьосничеството, се изнасят. Килимът е покрит с найлоново фолио. Помощникът на върховната жрица донася купи с алкохол и памучна вата. Мъжете довеждат един от своите другари. Всички участници в церемонията са голи. Жертвата е с белезници, закачена за въже, прекарано през блок на тавана. Мъжете започват бавно да издърпват своя другар нагоре. Когато виси на половин метър над пода, върховната жрица, обута само с високи ботуши над коляното, се приближава до жертвата с камшик в ръка. Тя започва да бичува мъжа, който виси на стелаж, като постоянно го пита дали иска това, дали в него расте блажено чувство на любов и екстаз, дали е готов да го даде на Сатаната. И получава утвърдителни отговори на всички свои въпроси. Членовете на сектата, заобикаляща жрицата и нейната жертва, започват някакво ритмично скандиране, танцуват възбудено, някои започват да режат върховете на пръстите си с бръсначи, да бодат себе си или съседите си с игли, мъжете бият жени по задните части с камшици и те крещи сладострастно.

Особено ужасно е положението на децата в сатанинските секти. По време на сатанински ритуали децата са принудени да правят неща, които не харесват, което е отвратително за нормален, морално здрав човек. Например, децата са принуждавани да ядат собствените си изпражнения или да пият собствената си урина, да ядат животински гениталии или дори части от човешкото тяло. Такива изпитания за едно дете са толкова ужасни, че последствията от тях могат да бъдат невъзможни за преодоляване. В някои случаи насилието над деца има сексуален характер. В същото време последствията от действията на сатанистите са толкова жестоки, че за да се спаси детето, е необходима хирургическа интервенция ...

Понякога дете е принудено да участва в убийството на бебе. Например, сатанист държи ръката на дете върху възглавница, поставя възглавницата върху бебето и го задушава. Така той убеждава детето, че е участвало в убийството. Децата, преживели подобни ужаси, се страхуват да говорят за тях и ако нарушат мълчанието, родителите им могат да умрат от ръцете на сатанистите. За да увеличат страха на детето, сатанистите измъчват и убиват някакво животно пред очите му.

Психиката на детето с всичко това е наранена необратимо.

Крим. Симферопол. Оперативни кадри, заснети от органите на реда в Симферопол (на снимката). Стая за бягане. Всичко е изрисувано с пентаграми, страховити лица, на видно място надписът: „Добре дошли в ада“. На стената има рогата козя глава. Наблизо има висок обърнат кръст с човешки ръст. В подножието му има много кости.

Нищо не е по-свързано със сатанизма от Черната меса. Твърдението, че най-богохулната от всички религиозни церемонии не е нищо друго освен литературна измислица, се нуждае поне от някакво обяснение, но нищо не може да бъде по-вярно.

Популярната концепция за Черната литургия е следната: отлъчен свещеник стои пред олтар, който представлява гола жена с разтворени крака и открита вагина, която държи във всяка от протегнатите си ръце черна свещ, направена от мазнината на некръстени деца; на корема й има купа с урина (или кръв) на проститутка. Над олтара виси обърнато разпятие, а триъгълни хостии, направени от хляб с мораво рогче или ряпа с черни петна, се благославят от свещеника и се потапят във влагалището на жената от олтара. След това, както ни се казва, призивите към Сатана и различни демони отстъпват място на набор от молитви и псалми, рецитирани отзад напред и поръсени с нецензурни думи… всички изпълнени в „защитен“ пентаграм, нарисуван на пода. Ако се появи Дяволът, той се появява като нетърпелив човек с глава на черен козел на раменете си. Следват прояви като самобичуване, изгаряне на молитвеници, кунилингус, фелация и целуване предимно на долните части на тялото - всичко това под съпровода на сквернословни цитати от Библията и плюене върху разпятие! Ако дете може да бъде убито по време на ритуала, още по-добре; защото всички знаят, че това е любимият спорт на сатанистите!

Ако всичко това ви изглежда отблъскващо, тогава успехът на репортажите от черни литургии, предназначени да подкрепят предаността към лоното на църквата, е лесно разбираем. Нито един "достоен" човек не може да вземе страната на инквизицията след истории за подобно богохулство. Пропагандистите на църквата изпълняват добре задълженията си, информирайки обществеността за ереста и мерзостите, извършени от езичниците, катарите, богомилите, тамплиерите и други като тях; онези, които поради дуалистични философии и понякога сатанинска логика са били обект на унищожение.

Историите за некръстени деца, отвлечени от сатанисти за използване в масите, бяха ефективни не само по отношение на пропагандата, но също така бяха източници на обогатяване за църквата (което означава такси за кръщене). Никоя християнска майка не би могла, като чуе тези истории за дяволско запалване, да откаже детето й да бъде правилно и незабавно кръстено.

Друга страна на човешката природа се проявяваше във факта, че художник или писател с буйно въображение можеше да прояви всичките си най-неприлични фантазии в изобразяването на дейността на еретиците. Цензорът, чиято работа е да чете порнография, за да предупреждава другите, е съвременният еквивалент на средновековния хроникьор на непристойните дела на сатанистите (и, разбира се, техните съвременни журналистически двойници). Говори се, че най-пълната порнографска библиотека в света е във Ватикана!

Целуването на дупето на дявола по време на „традиционна“ черна литургия е лесно разпознаваемо като предшественик на съвременния термин, използван за описване на някой, който търси материална изгода от егото на друг човек, като се обръща към него. Тъй като всички сатанински церемонии бяха насочени към много материални цели, oscularium infame (целувката на срама) се разглеждаше като символичен жест, предназначен да постигне плътски, а не духовен успех.

Има мнение, че сатанинската церемония или служба винаги се нарича Черна меса. Черната меса НЕ е церемония, практикувана от сатанисти. Един сатанист би му намерил само едно приложение – като психодрама. Продължавайки по-нататък, трябва да се отбележи, че Черната литургия не означава непременно, че всички участници са сатанисти. В основата си Черната литургия е пародия на религиозната служба на Римокатолическата църква, но може също да бъде свободно преведена в сатира на всяка друга религиозна церемония.

За сатанистите Черната литургия в богохулството на ортодоксалните ритуали не е твърде напреднала. Богослуженията на всички установени религии са пародия на старите ритуали на езичниците, почитали земното и плътското. В опит да десексуализират и дехуманизират езическите вярвания, хората с духовна вяра по-късно коригираха първоначалните значения на ритуалите и ги превърнаха в злобните евфемизми, сега наричани „истинска маса“. ДОРИ АКО един сатанист прекарваше всяка вечер в празнуване на черна литургия, той не би могъл да изиграе по-голяма комедия от спретнат църковник, който безсмислено посещава неговата „черна литургия“ – неговата лична измама с искрените и емоционални ритуали на езическата древност.

Всяка церемония, която се смяташе за черна литургия, трябваше да бъде ефективна при шокирането и обидата на хората, тъй като именно тези качества определяха успеха на нейното използване, за да угоди на църквата. През Средновековието богохулството срещу църквата е шокиращо. Сега църквата вече не се появява в мръсната маска от времето на инквизицията. Традиционната черна литургия вече не е дилетантското зрелище, което беше. Ако един сатанист иска да създаде ритуал за оскверняване на институция с цел разиграване на психодрама, той внимателно ще избере такъв, който днес не е модерно да се пародира. Така той ще настъпи истинска свещена крава.

Черната меса днес може да бъде съставена от подигравка с източния мистицизъм, психиатрията, психеделичното движение, ултралиберализма и т.н. и т.н. Патриотизмът трябва да бъде защитаван, наркотиците и техните гурута са охулени, некултурните активисти са обожествявани, а упадъкът на църковните теологии може да получи сатанински овърклок.

Сатанинският магьосник винаги е бил катализаторът за реакцията за смесване на популярните вярвания и в този случай церемонията на Черната литургия може да послужи за далечни магически цели.

През 1666 г. във Франция се случват много интересни събития във връзка със смъртта на Франсоа Мансар, създателят на трапеца, чиято геометрия става прототип на къщите с духове и по чийто проект е построен Версай. Славата на последната от чаровните жрици на Сатаната, Жан-Мари Боазие (мадам Гийом), постепенно е засенчена от нейната яростна опонентка и безсърдечна бизнесдама Катрин Дешай, известна още като Ла Воазен. В миналото този човек беше козметик, който, затънал в аборти и производство на най-ефективните отрови за дами, които искат да премахнат нежелателни съпрузи или любовници, откри в огнените обстоятелства на "масовия ноар" внезапна зависимост, която стана пословична .

Спокойно можем да кажем, че 1666 е останала в историята като годината на първата „комерсиална“ черна литургия! В района на юг от Сен Дени, който сега се нарича La Garenne, голяма къща с високи стени е закупена от La Voisin и оборудвана с аптека, клетки, лаборатория и ... параклис. Скоро, не само за благородниците, но и за по-малко важните дилетанти, DE RIGUEUR започна да присъства и да участва в службата, провеждана там, спомената по-рано в тази глава. Организираното там шарлатанство влезе в историята под името „истинската черна меса“.

Когато La Voisin най-накрая е арестуван на 13 март 1679 г. (по странно съвпадение, в църквата на Дева Мария от Благовещението), марката вече е била изкована. Декадентската дейност на Ла Воазен забави триумфа на сатанизма с много години.

Сатанизмът за забавление по-късно се появява в Англия. в средата на 18-ти век под формата на Ордена на францисканците от Мадменхам на сър Франсис Дашууд, разговорно наричан Клубът на адския огън. Изоставяйки кръвопролитията и детските мазни свещи от предишните векове, сър Франсис изпълнява ритуали, пълни с добро мръсно забавление и без съмнение придава жизнена и безобидна форма на психодрамата за много от водещите мъже на своето време. Интересно разклонение на линията на сър Франсис беше аматьорският клуб, организиран от сър Франсис, който възприе атмосферата си от Клуба на адския огън.

19-ти век донесе реабилитация на сатанизма с неговите слаби опити на "бели" магьосници да практикуват "черна" магия. Това беше много парадоксален период за сатанизма; такива писатели като Бодлер и Хюисман, въпреки обсебеността си от злото, изглеждат доста мили хора. За широката публика Дяволът прие облика на Луцифер и постепенно се превърна в нещо като джентълмен от хола. Това беше ерата на "експертите" в черните изкуства, като Елифас Леви и безброй медиуми, които чрез подбора на духове и демони успяха да замъглят мозъците на онези, които днес наричат ​​себе си парапсихолози!

От всичко, с което сатанизмът има общо, неоезическите ритуали на Херметичния орден на Златната зора и по-късно Ордена на сребърната звезда на Алистър Кроули (A. A. Argentum Astrum) и Ордена на източните тамплиери (O.T.O.), параноично отричаше всякакво участие в сатанизма, въпреки одобрения от самия Кроули образ като Звяра от книгата Откровения. В допълнение към очарователната поезия, планинското катерене и малко магически дреболии, животът на Кроули беше пример за позиране и опит да изглежда по-лош, отколкото беше в действителност. Подобно на своя съвременник, преподобния (?) Монтегю Съмърс, Кроули несъмнено е прекарал живота си с език, притиснат до бузата, но днешните последователи на Кроули успяват да разчетат езотеричното значение във всяка негова дума.

Тези общества постоянно се съревноваваха със секс клубовете, които използваха сатанизма като обосновка на своите дейности; това продължава и до днес, за което репортерите на таблоидите трябва да са невероятно щастливи.

Ако човек остане с впечатлението, че Черната литургия е шоу, измислено от църквата за корумпирано и комерсиално риалити, за да запълни дупките в медиите, като в крайна сметка психодрама за дилетанти и иконоборци ..._ ЗА КАКВО е в истинската природа на сатанизма - и кой тогава е практикувал истинската сатанинска магия през всичките тези години от 1666?

Отговорът на този въпрос се крие в друг въпрос. Дали човек, който смята себе си за сатанист, практикува сатанизъм В ИСТИНСКИЯ МУ СМИСЪЛ, или това е гледната точка на онези, които имат други вярвания. Често се казва и почти винаги е вярно, че всички книги за Дявола са написани от служители на Бог. Следователно е лесно да се разбере каква специална порода поклонници на дявола е отгледана от усилията на теолозите. „Злият“ герой от миналото не е непременно практикувал ИСТИНСКИ сатанизъм. Също така не може да се нарече живо въплъщение на безгранична гордост или самопревъзнасяне, което в пост-езическия свят беше църковното определение на злото. Вместо всичко това, то е продукт на по-късна и по-умела пропаганда.

Псевдосатанистите винаги успяват да се появят в съвременната история с техните черни литургии с различна степен на богохулство, но ИСТИНСКИ сатанист не се разпознава лесно.

Би било прекалено опростено да се каже, че всички мъже и жени, които са постигнали напредък на тази земя, несъзнателно са практикували сатанизъм: но желанието за земен триумф и произтичащото от това желание за неговото реализиране е без съмнение основата, върху която св. Петър би показал страхотен палец надолу. Ако опитът на един богат човек да влезе в рая е толкова труден, колкото е трудно камила да мине през иглени уши; ако любовта към парите е коренът на всяко зло, тогава можем да предположим, че всички най-могъщи хора на земята са най-сатанистите. Това се отнася както за финансовите магнати, индустриалците, така и за папите, поетите, диктаторите и всички пъстри лица, вземащи решения и генерали на световната дейност.

Понякога чрез "изтичане на информация" научаваме, че някой мистериозен мъж или мистериозна жена са "аматьори" в черните изкуства. Те, разбира се, са представени като "мистериозните" фигури на историята. Имена като Распутин, Захаров, Калиостро, Розенберг и други подобни са връзки или ключове към, така да се каже, истинското наследство на Сатана - наследство, което се издига над етническите, расовите и икономическите различия и временните идеологии. Сатанистите винаги са управлявали света и винаги ще управляват, независимо как се наричат. Едно е сигурно: стандартите, философиите и практиките в тези страници са използвани от най-разумните и могъщи мъже в света. В тайните мисли на всяко човешко същество, мотивирано от ясен и незамъглен ум, се крие потенциалът на сатанист и така е било винаги. Знакът на рогата сега ще се появи на мнозина, а не само на избраните; и нека магьосникът излезе напред, за да бъде познат.


Хареса ли ви статията? За споделяне с приятели: