ПРАКТИЧНО
Ритуални атрибути достъпни за всеки желаещ

Какво е вуду?
Разхождащи се зомбита, кървави жертвопреношения, олтари с черепи, обсебени, нашепващи страховити и неразбираеми слова. Свещи от човешка лой, зли духове и демони, кукли, набодени с игли, страховити маски, обесени кози и обезглавени петли, гердани от пилешки крака, кървави кръстове... типични вуду сцени... характерни обаче за холивудски трилър, нищо повече.
Седемдесет и два милиона души по света практикуват вуду като религия и магия. Какво ги привлича? Разбирането за първичните сили на майката природа, водещо началото си от черна Африка, и възможността чрез тях човек сам да управлява живота и съдбата си. Тези знания обаче могат да бъдат доста опасни и затова е препоръчително да се усвояват с учител. Но експертите от Училище “МАГ” са адаптирали някои от вуду техниките и ритуалите, които всеки един човек може да изпълни в дома си, без да се намалява ефективността на магията.
Подобни вуду комплекти се продават в много ботаники (магазинчета за вуду принадлежности) по света. Вече и в България, чрез редакцията на вестник ВРАЧКА, всеки желаещ може да изпълни най-съкровените си желания, да хармонизира живота си, да постигне любов, успех и просперитет.

Вуду по света
Вуду е възникнала на Карибските острови религия, известна още като вуудуу и хуудуу. Корените на религията са в Западна Африка, откъдето вярването се е пренесла заедно с превозваните роби. Думата “вуду” произхожда от воду, което означава дух или божество в превод от езика фон, едно от наречията на догони – племе, живеещо в район на Западна Африка, където именно се намира домът на вуду божествата – Ориша и духовете Лоа. Смесването на традиционните вярвания на Йоруба и католическите церемонии довело до формирането на тази религия. Трябва да добавя, че освен Йоруба влияние оказват и други племена от Западна Африка, като най-голямо е на племето догони, което според легендите произлиза от хора, дошли от съзвездието Сириус. Освен под името вуду в различните части на Америка съществуват и други наименования като сантерия, макумба, кандобле и т.н.
Във всички тези религиозно-магически култове обаче се правят сходни ритуали и се използват едни и същи богове и духове с различни имена.
Въпреки че се е оформила на американския континент, в основата си вуду е африканска по своя произход. Най-характерното, описано от изследователите на африканските традиции, е присъствието на танца, музиката, словото, ритъма в живота на всеки, независимо към кое племе принадлежи. Оттук и магията на Африка е магия на словото, заклинанието и музиката. За африканския маг всеки предмет, животно или човек излъчва невидими за обикновения човек набор от звуци, които представляват неговото слово. Магията на Африка е природна магия и освен със силите на ритъма, словото и музиката се характеризира и с магията на изображенията.

Ролята на куклите с иглите
Mагията вуду е любима на сценаристите на трилъри. Благодарение на тях всеки, който чуе за вуду, си представя човек, бодящ кукла с игли, или страховито зомби. Във вуду този метод за работа се използва за концентриране върху определена цел (най-често за лечение - иглите се поставят върху определени точки, извършва се нещо като дистанционна акупунктура и за привличане на определени природни сили на помощ). Куклата играе роля на посредник, тя представлява енергийно копие на човека, върху който се въздейства. Благодарение на това си свойство чрез тях могат да се правят ритуали и магии за пари, късмет, привличане на здраве, за любов, за бизнес просперитет, за отмъщение и наказание, за защита.

Може ли всеки да прави вуду магия?
Правенето на магии е изкуство и наука и не всеки може да го приложи, без да е подготвен затова. Със специалните вуду комплекти отпада необходимостта човек да е магьосник, за да може да направи магия. Всеки от тях е предназначен само за извършването на конкретния ритуал, за който е кодиран, и това му позволява да действа изключително ефективно. Всичко това заедно с подробните инструкции за използване: заклинания, свещени символи и описание на ритуала.

Приложение на вуду
Вуду е приемана от всички за една от най- древните и първични по своята същност магии. Тя е в природата на всеки човек и всеки може да я прилага ефективно, стига да направи съответните практически постъпления. Избирането на подходящ комплект, както и спазването на инструкциите, гарантира резултатите, които желаете. Вестник ВРАЧКА в сътрудничество с Училище “МАГ” ви предлага вуду комплекти за изпълнение на вашите желания. С тях можете да правите вуду за пари, за късмет, за бизнес просперитет, за привличане на здраве, за любов, за отмъщение, наказание или защита. За подробности звънете на редакционните телефони от карето на втора страница.
Медиум Иван КАЦАРОВ

ПИСМА НА ЧИТАТЕЛИ

Вуду връща любовта
Живеем с приятеля ми на семейни начала от 4 години, като последните 6 месеца се появиха проблеми в отношенията ни. Всичко започна с проблеми в сексуално отношение, които бързо се прехвърлиха и в останалите аспекти на нашите взаимоотношения. Посещавахме сексолог, но без стабилен резултат. На всичкото отгоре проблемът ни отдалечаваше все повече един от друг. Случайно научих от приятелка за силата на вуду магиите и тъй като бях толкова отчаяна, реших да опитам, още повече че за целта не ми беше нужно неговото съгласие. Направих всичко необходимо, описано във вуду комплекта, отговарящ за проблема ми. В рамките на седмица нямаше видима промяна в състоянието, след което постепенно усетих как приятелят ми се успокоява психически. Измина още седмица... и за пръв път от 6 месеца правихме пълноценен секс.

Вуду носи бизнес просперитет - К. Р. И. от Варна
Преди година се върнах в България. Работих в стоматологична клиника в САЩ, но реших да се върна и да отворя своя практика в родния си град. Бях спестил достатъчно, за да стартирам успешно кабинета, но противно на очакванията ми и въпреки най-модерната апаратура нещата вървяха трудно. Пари имаше, но едва покриваха направените разходи и не оставаше никаква печалба. За съжаление и перспективата за бъдещо развитие не беше никак добра. От моята медицинска сестра, с афроамерикански произход в Ню Орлеанс, многократно бях чувал за вуду и чудесата, които човек би могъл да постигне чрез него. Като един съвременен човек на науката никога не съм отдавал нужното внимание на нейните странности, но след последния ни телефонен разговор тя беше категорична, че само вуду ще ми помогне. Въпреки че бях ревностен християнин, в Америка свикнах да възприемам другите култури, вярвания и обичаи. Изненада ме фактът, че и в България вуду също набира популярност. Чрез интернет разбрах, че мога да си поръчам вуду комплект за бизнес просперитет и реших да пробвам. Извърших описания ритуал и зачаках, въпреки че, да си призная честно, вече мислех как да затворя кабинета и да се връщам в САЩ. Не знам как точно се получи, но сега планувам дори да строя още един кабинет в София.

Лечение с вуду - Николинка Д. от Пловдив
Страдам от високо кръвно и имам проблеми с бъбреците и сърцето. Тъй като проблемът ми беше хроничен и според лекаря ми трябваше да вземам лекарства до живот, реших да опитам с вуду като последна надежда. Закупих си комплект за привличане на здраве и приложих всичко описано. Две седмици с мен не се случи нищо, дори бях забравила за ритуала, който бях правила. Постепенно започнах да слабея, за около седмица свалих 4 килограма, следващата седмица свалих още 2, като през цялото време не съм променяла начина си на хранене, напротив, това съвпадна със семейни тържества. В рамките на два месеца отслабнах с 15 килограма. Заедно с нормализиране на наднорменото ми тегло вуду беше нормализирало и другите ми здравословни проблеми: кръвното налягане, сърцебиенето и хормоналния баланс.