Църковни празнения но за съжеление не и прозрения

Място за поетично вдъхновение и художествени продукции на магическата ви мисъл... В думите и цветовете се крие Магията!

Назад към Поезия и Арт

Мнениеот Lord Njarlathotep » 31 Юли 2008, 06:47

ИЗБЛИК НА САТАНИЗМА



Сатанизмът се разпространява със застрашителна скорост и - нещо по-ужасно - по данни на полицейското управление в щата Джорджия, 90% от всички въвлечени в сатанизма са подрастващи. Книгата "Сатанизмът в Америка", подготвена от отдела Национално управление на правосъдието по култово-ритуални престъпления, казва, че сатанизмът, това е най-голямото бързоразрастващо се култово движение сред американските подрастващи.


Още една книга: "Контрол на престъпленията на култово-ритуална почва: Законодателна основа за разследване, анализ и предотвратяване", която се явява като учебник за Националната асоциация на инспекторите от полицията, утвърждава: "Ако вие смятате, че във вашето обкръжение има проблем със сатанисти, то почти сигурно този проблем съществува действително; ситуацията е епидемическа".

Статистиката потвърждава, че в САЩ ежегодно се осъществяват 50000-60000 човешки жертвоприношения от сатанисти (брех мътните го взели .... тия хора как са оцелели ве .. и изобщо как USA не се казва вече USS , United States Of Satan ) . Правоохранителните органи предполагат, че 95% от всички изчезнали деца в Америка са завършили живота си, ставайки жертвоприношение на сатанистите (значи какво стана .. всички убиици сатанисти ... брех ... ами педофилите .. и те ли ? ). Коментаторът Пол Харви през 1987 година каза: "Полицията и медиите предполагат, че всяко пето изчезнало дете в щата Калифорния е било изядено". ( ц ц ц ц ц .. гладна нация ейййй .. и после Америка била страната на неограничените възможности )

Джери Джонс, автор на книгата "Върхът на злото: Изблик на сатанизма в Северна Америка", пише: "От няколко време аз забелязвам особена категория подрастващи. Тези млади хора очаровано гледат на това, което е мъртво, мрачно и тайнствено. Забелязвам все повече и повече подрастващи със самоделни татуировки на пентаграми и ред други символи. Особено много бележници с надписи 666 и НАТАС - обратно на САТАН."

Телеводещият Джералдо Ривера, изучаващ изблика на сатанизма, каза веднъж: "Сатанизмът съществува и процъфтява. Именно подрастващите преди всичко попадат под влияние на този култ."

Често подрастващи, попаднали във властта на сатанизма, сами бият тревога и призовават за помощ. Син Селерс, 17 годишен, осъден на смърт за принесените трима души (в това число родната си майка и побащима си) в жертва на сатана, каза, намирайки се в затворническата килия: "...всяко утро аз се събуждам с мисълта за това, че бих желал, когато поискам да излезна от сатанизма, някой да бъде редом с мен."

Голяма част от родителите на въвлечените в сатанизъм подрастващи не подозират нищо. Тези родители пък, които знаят, не придават на това голямо значение, считайки че това е забавление за подрастващите, което ще премине с времето. Младите хора, въвлечени в сатанизма или в окултизма, могат да се определят по ред признаци и използването на определени символи.



"Напрегващи" признаци на сатанизма или окултизма.

*

Наличие на книги по окултизъм или сатанизъм, такива като: "Сатанинска библия", "Сатанински ритуали", "Магия", "Некромикон" (Черна магия) ( пиши се Некрономикон .. ама както и да е ) и "Магическа Библия".

*

Увлечение по музикални рокгрупи, пропагандиращи сатанизъм или окултизъм: AC/DC, Black Sabbath, Venom, Slayer, King Diamond, Mercyful Fate, Coven, Morbid Angel, Unleashed, Danzing, Megadeth, Metallica, Acheron, Demon, Rossessed и други. ( ихааа .. по таз логика всички метали са сатанисти .. щом и AC/DC влизат тука ... нямам думи ...)

*

Обладаност от фантастически игри, като "Тъмница" и "Дракон". ( до колкото сам запознато играта е една и се казва "Тъмници и Дракони" )

*

Символи на сатанизма или окултизма по дрехите, по стените, в накитите, в бележниците и т.н.

*

Увлечение по филмите на ужасите, увлечение по идеите за смъртта, убийствата и самоубийствата.

*

Необичайна потайност; отричане от семейството; внезапна промяна на приятелите.


"Опасни" признаци на сатанизма или окултизма

*

Окултни предмети: ритуална дреха, чаша или купа, меч, странна форма на ножа, черни свещи, колекция от кости, религиозни или култови накити.

*

Всякакви признаци на самоизтезания, окултни знаци, изрязани на кожата или окултни татуировки.

*

Внезапен преход към дрехи с тъмни цветове - особено черен.( значи и монасите са сатанисти .. така ли ? )

*

Забележимо нараснала агресивност; депресия; необичайно или твърдо поведение.

*

Презрение и насмешки над християнството или личността на Исус Христос.

*

"Книга на сенките", списание на сатанистите във вид на книга или тефтер с черна обложка, съдържащ картинки, надписи, символи, стихове със сатанинско или окултно съдържание.

*

Олтар или нещо, което може да бъде използвано като олтар, понякога замаскиран в шкафа или под леглото.

*

Голям пентаграм нарисуван на вратата или на стената, понякога скрит под килима или даже под леглото.

*

Надписи със странни букви - египетски символи, руни, обратни надписи или самоделна азбука. ( Значи всеки който се интерисува от Руни .. азбуката на друидите, които са съществували много преди Христа , е сатанист ...или може би всеки езиковед е сатанист .. ?)

Какво трябва да се предприеме,

ако има подозрения за въвличане в сатанизма или окултизма?

*

Огледайте стаята на подрастващия. Подрастващите имат право на личен живот, но когато въпросът стане сериозен, вие имате всички права. Направете списък на всички намерени окултни или необичайни предмети.
*

Ако са намерени някои от "опасните" признаци - незабавно потърсете помощ. Не премествайте и не прибирайте тези предмети дотогава, докато не ги огледа квалифициран човек.
*

Вие сами сте длъжни да приемете Исус Христос като ваш Спасител. Предстои ви сериозна борба за безсмъртната душа на вашето дете - само чрез Исус Христос вие можете да победите. ( значи всеки последовател на Каквато и да е религия или Атеист е сатанист ... ? ? ? )
*

Обърнете се към вашия пастор или към човек, който е запознат с култа

Тези и подобните им знаци могат да се намерят по бележници, украшения (обеци и огърлици), по стени, по дрехи, а също така се срещат и като самоделни татуировки.

Емблема Бархомет: Обърната пиктограма, образуваща глава на козел. Тя се намира на обложката на "Сатанинска Библия". Използва се от такива рокгрупи като Venom, Slayer и т.н. Това е достатъчно сериозен символ и почти винаги свидетелства за увлечение по сатанизма.

Църква на Сатаната: Този символ е на църквата на сатана в Сан-Франциско. Той също така може да бъде открит в "Сатанинска библия", под "Деветте сатанински заповеди". Тази емблема се намира на няколко рокалбума, такива като Seven and the Ragged Tiger, рокгрупа Диран Диран. (първо групата е Дюран Дюран и второ ... та те не свирят дори рок ..мамка му !!! ) Символът винаги говори за увлечение по сатанизма.

Кръст на безпорядъка: Този символ отпърво бил използван от римляните, които оспорвали истината на християнството. Знакът се явява символ на рокгрупа Blue Oyster Cult. Изключително сатанински символ.

Пентаграма: Петолъчната звезда е най-важен символ при магията. Обичайно се използва от вещици и магьосници (WICCA) за "Бяла Магия". Този символ почти винаги говори за увлечение по окултизма.

Обърната пентаграма: Сам по себе си символът представлява глава на козел, който в редица символизира сатаната. Използва се от много рокгрупи, такива като Motley Crue, Danzig, Morbid Angel, и много други. Това е сериозен символ и почти винаги говори за увлечение по сатанизма. ( съвсем случаино обърнатата пентаграма просто символизира превъзходство на материалното над духовното ... но както и да е ... )

Свастика: Известен е също така като "Слънчево колело". Това е древен религиозен символ, който е използван задълго от Хитлер. Той е станал съвременен символ на злото. Този символ е свързан също така с "бръснатите глави" и други неонацистски групировки.

Анархия: Символизира отрицанието на всякакви закони. Първоначално е символ на "пънкрока", но сега се използва и в музиката в стил "тежък рок" и в сатанизма. ( не знаех че анархията се използва в които и да е стил освен пънк ... )

Кръстът на Нерон: Известен е още като "символ на мира" (пацифизма). ( това е руната Аlgiz която е за защита .. така обърната както на картинката .... ) Този символ е преобърнатия, а после счупения кръст на Исуса Христа. Означава ненавист и презрение към християнството. ( защо ненавист към христа след като обърнатият кръст е сатаниски .. ? а и при това той е счупен ) Някои хора носят този символ, без даже да подозират, какво означава той. ( Най накрая една истина ... )

Знакът на звяра: Означава знакът на звяра и числото на Антихриста (666), съгласно Откровение 13:18. Буквата F е шестата буква на английската азбука.

Хексаграма: Нарича се също "Печатът на Соломон" или "Звездата на Давид". Един от най-силните и най-злите символи в сатанинската символика. ( Така ... айде и Еврейте , който са в основата на християнството станаха сатанисти ....ох ) Използва се за призоваването на зли духове в центъра на начертан на земята шестоъгълник.

Обърнат кръст: Често го наричат "Южния кръст". Символизира ненавист и насмешка над кръста на Исус Христос. Присъства на рокалбума Ozzy Osboume, Danzid. Това е достатъчно сериозен символ, който свидетелства за увлечение по сатанизма.

Мълния: Означава сатана съгласно Лука 10:18 "А той им рече: Видях Сатана паднал от небето като светкавица". Известна е още като сатанинска буква S. ( Не е сатаниска буква а е още една Руна !!! гррррр) Този символ може да се намери в названията на много рокгрупи от типа на KISS, Black Sabbath и AC/DC. Символът е свързан изключително със сатанизма. ( Ми тогава да анатемосаме енерго снабдяваето ... А? )

Ръка със свити встрани палци във вид на рога на козел: Знак за приветствие ("сатанинско приветствие") в средите на сатанистите. Млади хора с такива увлечения свиват ръце по време на рокконцерти. Оформят глава на козел, общия символ на сатанизма. Той се намира на обратната страна на "Сатанинска библия". ( Ц Ц Ц Ц .... сатаниско присъствие ... леле леле .... тия ХОРА наред ли са ? )

Подрастващите, въвлечени в сатанизма или окултизма понякога пишат изречения или думи обратно. Най-разпространените примери са следните:



NATAS = SATAN

NEMA =AMEN

REDRUM = MURDER



В Библията, в посланието на Яков 4:7 е казано "...противете се на дявола, и той ще бяга от вас." Как да се противостои на дявола? Този отговор е в първата част на същия стих от посланието на Яков: "Покорявайте се прочее на Бога..." (...тоест станете едни коне с капаци и изпълняваите чужди воли... )



Вие "ПОКОРИХТЕ ЛИ СЕ на Бога"?

* Как вие можете "да се покорите на Бога"? Като повярвате в Господа Исуса Христа. В посланието към Римляни е казано (10:3-4): "Понеже, като не знаят правдата, която е от Бога, и искат да поставят своята, те не се покориха на правдата от Бога. Понеже Христос изпълнява целта на закона, да се оправдае всеки, който вярва."

* Драги приятелю, намерихте ли време и място във вашия живот, за да се доверите на Исус Христос. Може би вие и да не сте увлечени ни в сатанизма, нито в окултизма. Може би сте уважаван човек във вашия град. Но Библията говори точно и ясно. Исус Христос казва в Евангелието от Матей, 12:30: "Който не е с мене, е против мене..." Когато казвате "Не" на Исус Христос, казвате "Да" на сатана. Това е достатъчно сериозно и така не бива.
( брех брех брех .. значи Всички Вярвания са само разклонение на Сатанизма ? ? ?
* Исус Христос така те обича, че Той умря на стария груб кръст преди почти 2000 години. Той направи това за тебе! А сега и ти си длъжен да направиш своята крачка. ( т.е. .. той те е познавал преди да се родиш ... а сега понеже ти го познаваш е твой ред да виснеш на кръста за него ... )
* Преди да оставиш настрана това послание, точно сега склони глава и произнеси тази молитва и направи това с цялата искреност на своето сърце. ( е точно тая молитва с репликите си ме кара да си мисля че тия хора искат ние да умрем сега и веднага ..грррррр ХОРА )
Изображение
Аватар
Lord Njarlathotep
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 410
Регистриран на: 19 Юни 2008, 14:36
Местоположение: Р’ЛЙЕХ

Мнениеот Mason » 31 Юли 2008, 07:11

Аз се чудех защо толко ми харесва Сан Франциско :)
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 295
Регистриран на: 04 Юли 2008, 10:34

Мнениеот Ice Angel » 31 Юли 2008, 07:15

Интересно
Аватар
Ice Angel
 
Мнения: 7
Регистриран на: 27 Юли 2008, 19:28

Мнениеот Mason » 31 Юли 2008, 07:23

А тука един цитат ме подсети:

В посланието към Римляни е казано (10:3-4): "Понеже, като не знаят правдата, която е от Бога, и искат да поставят своята, те не се покориха на правдата от Бога. Понеже Христос изпълнява целта на закона, да се оправдае всеки, който вярва."

В Библията Исус наистина казва често, че е за всяка буква на Закона. Думата Закон се среща и в Стария и в Новия Завет. Какво е това Закона :) Ами ако видите например Библията на иврит се вижда, че Закона това е всъщност Тората, т.е. Петокнижието, което е част от Стария Завет.

Като имаме предвид, че Исус е евреин и Равин. Да поясня, даже в българския превод на Библията се среща название към Исус - Рави. Отдолу са го превели като учител :) Та като Равин Исус.....Сега пък се сетих, че не може да е бил Равин, без да е женен, което Жърквата отрича:)
Да не се отплесвам.
Като Равин Исус е знаел, че юдейската религия не е само Танакх, т.е. Петокнижието + писанията на пророците.
Еврейската религия е:
Стария Завет + Талмуда + Кабала.

Така например израза "око за око" в Стария Завет, който настръхва в хората в Талмуда е обяснено, че не е директно око за око, а че направеното зло трябва да се възмезди съобразно неговия обем, а не да се вадят очи.

А в Кабала е обяснена Космогонията на еврейската религия.

А Кабала е основа за много окултни течения.

И какво излиза, че Исус всъшност е ОКУЛТИСТ :):):)
Аватар
Mason
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 295
Регистриран на: 04 Юли 2008, 10:34

Мнениеот NecroAdept » 31 Юли 2008, 07:26

тва е перфекто да информира родители
Аватар
NecroAdept
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 75
Регистриран на: 13 Юни 2008, 18:50
Местоположение: Realm of Death

Мнениеот NecroAdept » 31 Юли 2008, 07:31

съжалявам че дабъл поствам ама сега го прочетох до края и видях че е ПЪЛНА ГЛУПОСТ колко пъти да казвам че тия сатанисти, които се занимават с магия (спиритуални) не се режат и не се самоизтезават... и не задължително се обличат в черно... И не задължително слушат метъл, познавам такива сатанисти които са по-дружелюбни и приятелски настроени даже и от кучето Ласи :-), Тия дето се самобичуват са или просто тийнейджари които не разбират или Ла Веян, които се мислят за зли демони :-/
Аватар
NecroAdept
MagicGateBg Наблюдател
 
Мнения: 75
Регистриран на: 13 Юни 2008, 18:50
Местоположение: Realm of Death

Мнениеот Abathor » 31 Юли 2008, 08:20

В САЩ има много хорица които се мислят за сатаняги.Някой даже го взимат доста навътре.
Само че описаните неща не са съвсем сатанински- по скоро става дума за моралния упадък.Дори в България младите все по рядко уважават дори своите родители.
Под влияние на общественото мнение и желанието да бъдат бунтари и признати се започва с черните дрехи и накити.Само че средата променя човека и начина му на мислене.Дори избрания от вас път в окултизма ви променя.Та хорицата от черните дрехи и готиката се увличат по смърта и гротескното харесват тъмнината и гробищата - да не говорим това как влияе на излъчването и аурата им,какви аспекти почват да преобладават в тях....
В момента изобщо не говоря за хора занимаващи се с окултизъм а за обикновенни позьори.
Някой от позьорите обаче се вкарват във филма и решават да опитат нещо окултно щото е много яко и за да е истински блек метъл трябва да е такъв - има изгреден стереотип на облекло и държание при определените групи хора.Блек метълите примерно ходят с пентаграми и някакви сатанински работи защото така е прието и така са част от "техните" нищо че не осъзнават това.Рапърите - раздърпани и широки гащи,клошарски вид,смешно закривена шапка ярки цветове и подобаващо маймунско държание.Чалгари - no comment!!!
Само че тоя псевдосатанизъм има негативни страни.Използват и се почитат символи които не ги харесвам много.Зареждат и създават егрегори които не са много добронамерени.За моралния упадък на хората да не говорим.
Отделен е въпроса как тези "тъмни" влечения се приемат и интерпретират.Но за мен явлението не е сатанизъм, а позьорство.
Agnoscetis Dei, scio ipse
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 185
Регистриран на: 02 Яну 2007, 18:42

Мнениеот Lord Njarlathotep » 31 Юли 2008, 08:33

Тъмнината не е задлжително да е зло и светлината не е задължително да е добро, аз се обличам предимно в черно, слушам блек и готик, но интересното е че не съм сатанист, и мога да бъда същинско серафимче от време на време, и а Nекроадепт и за теб нещо, замислял ли си се че самобичуващите просто си падат по садомазо :D
Изображение
Аватар
Lord Njarlathotep
MagicGateBg Фен
 
Мнения: 410
Регистриран на: 19 Юни 2008, 14:36
Местоположение: Р’ЛЙЕХ

Мнениеот Abathor » 31 Юли 2008, 09:07

Говоря за стереотипи.
Човека като индивид е сложна смес от качества, но обикновенно преобладават набор от качества групирани в стереотипа.
Аз също слушам блек метъл, умерен садо-мазо но не се самобичувам :roll:
Мнозинството приемат тъмнината за зло - въпрос на възприятие.
Но Светлината и Слънцето като неин източник е живота.
Тъмнината не се свързва с животворна функция,а с покой тишина(смърт-не случайно тъмнината те настройва за работа с мъртви) ако се потопиш в нея обаче ще можеш да чуеш живота и динамиката -сетивата се изострят.
Аватар
Abathor
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 185
Регистриран на: 02 Яну 2007, 18:42

Мнениеот Tribal~Pig_74 » 25 Авг 2008, 09:43

Най-много се кефя на неинформирани ревностни християни...
колко като знам че чичо ми ги плеска същите простотии и тича да ръси със светена вода направо ми се драйфа...
Akhkharu
Аватар
Tribal~Pig_74
MagicGateBg Приятел
 
Мнения: 104
Регистриран на: 26 Юли 2008, 16:04
Местоположение: katabasis

Мнениеот Магус Трисмегистус » 26 Авг 2008, 15:03

Ха-ха-ха! Какво трябва да кажа, като по образование съм... icon_angel_4 богослов! angel12.gif
Аватар
Магус Трисмегистус
 
Мнения: 8
Регистриран на: 21 Авг 2008, 12:06


Назад към Поезия и Арт

  • Виж новите мнения
  • Виж темите без отговор
  • Кой е на линия
  • Общо на линия са 4 потребители :: 1 регистрирани0 скрити и 3 гости (Информацията се обновява на всеки 2 минути)
  • На 25 Апр 2024, 19:08 е имало общо 565 посетители наведнъж.
  • Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 3 госта